Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ХХVIІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ХХVIІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 03 жовтня 2016, 00:30

Понеділок ХХVIІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Гал 1, 6-12

Читання з Послання святого апостола Павла до галатів

Брати! Дивуюся, що ви так швидко залишаєте Того, хто покликав вас благодаттю Христа, і переходите до іншого євангелія. Втім, вона не інша, але є деякі, котрі бентежать вас і хочуть змінити Євангеліє Христа. Але якби й ми чи сам ангел з неба благовістили вам щось інше, ніж те, що ми вам благовістили, – нехай буде відлучений! Як ми раніше говорили, я і тепер знову кажу: коли вам хто благовістить щось інше, ніж те, що ви прийняли, – нехай буде відлучений! Хіба тепер я в людей шукаю признання чи в Бога? Хіба я намагаюся догодити людям? Якби я і досі догоджав людям, то не був би рабом Христа. Повідомляю вам, брати, що Євангеліє, яке я вам звістив, не від людей. Адже я прийняв його і навчився не від людини, але – через об’явлення Ісуса Христа.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 111(110), 1-2. 7-8. 9 і 10в

Бог про завіт свій завжди пам’ятає

Я буду прославляти Господа всім серцем *
у раді праведних і в громаді.
Великі діла Господні, *
їх прагнуть усі, які їх люблять.

Діла Його рук – правда і правосуддя. *
Всі Його заповіді вірні,
скріплені на віки вічні, *
засновані на справедливості та правді.

Він послав визволення народові своєму, *
встановив свій завіт навіки.
Святе й грізне Його Ім’я! *
Його хвала перебуває навіки.

Спів перед Євангелієм
Йн 13, 34

Алілуя, алілуя, алілуя

Нову заповідь даю вам, щоб ви любили один одного,
як Я вас полюбив був.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 10, 25-37

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу один законник підвівся і сказав, випробовуючи Ісуса: «Учителю, що маю зробити, аби осягнути вічне життя?» Він же відповів йому: «Що в Законі написано? Як читаєш?» Той у відповідь сказав: «Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всією думкою своєю, і ближнього свого, як самого себе». Сказав же йому: «Правильно ти відповів. Роби це, – і житимеш». А той, бажаючи виправдати себе, запитав Ісуса: «А хто є моїм ближнім?» У відповідь Ісус промовив: «Один чоловік ішов з Єрусалима в Єрихон і потрапив до рук розбійників, які його пограбували й завдали йому ран, та відійшли, залишивши його ледь живим. Та випадково тією дорогою проходив один священик і, побачивши його, обминув; так само і левит, прийшовши на те місце, поглянув – і оминув. А якийсь самарянин, проходячи, підійшов до нього і, побачивши, змилосердився. Він підійшов, перев’язав його рани, поливши на них олії та вина, посадив його на худобину, привіз до постоялого двору й подбав про нього. А другого дня вийняв два динарії, дав власникові господи та сказав: "Подбай про нього, а якщо більше витратиш, то віддам тобі, коли повертатимуся”. Кого з цих трьох ти вважаєш ближнім тому, який попався розбійникам?» Він відповів: «Того, хто змилосердився над ним!» Тож сказав йому Ісус: «Іди і ти чини так само».

Слово Господнє

Переглядів 2 293
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 1994., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Ви всі Мої дітоньки. Люблю вас. Але, дітоньки, не забувайте, що без молитви не можете бути близько до Мене. У цей час сатана хоче зробити безлад у ваших серцях і у ваших сім’ях. Дітоньки, не піддайтеся. Не дозвольте, щоб він керував вами та вашими життями. Я вас люблю й заступаюся перед Богом за вас. Дітоньки, моліться. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)