Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок XVIII звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ) Джерело: CREDO

Літургійні читання на понеділок XVIII звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ) Джерело: CREDO

  • 01 серпня 2016, 00:30

Перше читання
Єр 28, 1-17

Читання з Книги пророка Єремії

На початку панування царя Седекії, юдейського царя, на четвертому році, у місяці п’ятому, промовив до мене пророк Ананія, син Аззура, з Гівеону, в домі Господньому, при священиках та при всім народі: «Так говорить Господь Сил, Бог Ізраїля: "Розіб’ю ярмо вавилонського царя! Через два роки поверну у це місце все начиння Господнього дому, що забрав Навуходоносор, вавилонський цар, із цього місця й переніс у Вавилон. Та й юдейського царя Єхонію, сина Йоакима, і всіх юдейських полонених, яких забрали у Вавилон, поверну у це місце, – слово Господнє, – бо Я розіб’ю кормигу вавилонського царя”». І відповів пророк Єремія до пророка Ананії при священиках і при всьому народі, що стояли в домі Господнім. І сказав пророк Єремія: «Нехай дійсно так станеться! Нехай так учинить Господь, нехай Господь справдить твої слова, які ти прорік, й нехай поверне у це місце посуд Господнього дому й усіх полонених з Вавилону! Однак же вислухай добре оце слово, що я скажу при тобі й при всіх людях: Ті пророки, які виступали поперед мене й поперед тебе з давніх-давен, пророкували супроти сильних країн і великих царств війну, нещастя й пошесть. Що ж до пророка, що віщує мир, то тільки, коли слово його справджувалось, визнавали його за пророка, якого справді послав Господь». Тоді пророк Ананія зняв з шиї ярмо у пророка Єремії та й поламав його. І промовив Ананія при всіх людях: «Так говорить Господь: "Ось так за два роки Я розіб’ ю кормигу Навуходоносора, вавилонського царя, на шиї в усіх народів”!» І пішов пророк Єремія своєю дорогою. Після того, як пророк Ананія поламав ярмо з шиї Єремії, надійшло таке слово Господнє до пророка Єремії:  «Іди й скажи Ананії: Так говорить Господь: "Ти поламав ярмо дерев’яне, а замість нього Я зроблю кормигу залізну”. Так бо говорить Господь Сил, Бог Ізраїля: "Я накладу залізне ярмо на шиї цим народам, щоб служили Навуходоносору, вавилонському цареві, і вони служитимуть йому. Навіть польового звіра Я передам йому”». І сказав пророк Єремія до пророка Ананії: «Слухай лишень, Ананіє: Господь не посилав тебе, і ти підводиш цей народ покладатись на неправду. Тому так говорить Господь: "Ось Я викину тебе з землі; ще цього року вмреш, бо ти говорив віроломство всупереч Господу”». І справді помер пророк Ананія того ж року, сьомого місяця.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 119, 29 і 43. 79-80. 95 і 102

Присудів Твоїх навчи мене, Боже

Відверни від мене шлях неправди, – *
помилуй мене за Твоїм законом.
І слово правди з моїх уст не відніми назовсім, *
бо на Твої присуди я покладаю надію.

Хай пригорнуться до мене ті, які Тебе бояться, – *
вони пізнають Твої свідоцтва.
Нехай серце моє буде бездоганним у Твоїх настановах, *
щоб я не осоромивсь.

Мене підстерігають грішники, аби мене погубити, *а я вглиблююся у Твої свідчення, Боже.
Від Твоїх присудів я не ухиляюсь, *
бо Ти мене навчаєш.

Спів перед ЄвангеліємЇ
Мт 4, 4б

Алілуя, алілуя, алілуя

Не самим хлібом житиме лю­дина,
але кожним словом, що вихо­дить з уст Божих.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 14, 13-21

† Читання святого Євангелія від Матея

    Коли Ісус почув про смерть Йоана Хрестителя, відплив  звідти човном у пустинне й самітне місце; народ же, довідавшись про це, пішов за Ним з міст пішки. А вийшовши Ісус, побачив силу народу і змилосердився над ними та вигоїв їхніх недужих. 
    Якже настав вечір, підійшли до Нього Його учні й кажуть: «Пусте це місце та й час минув уже. Відпусти людей, нехай  ідуть по селах та куплять собі поживи». 
    А Ісус сказав їм: «Не треба їм відходити: дайте ви їм їсти».
    Вони ж мовлять до Нього: «Ми маємо тільки п’ять хлібів  і дві риби».
    Тоді Він каже: «Принесіть Мені їх сюди». 
    І, звелівши народові посідати на траві, взяв п’ять хлібів і дві риби, підвів очі до неба, поблагословив і розламав ті хліби, і дав учням, а учні – людям. Всі їли до наситу  й назбирали куснів, що зосталися, дванадцять кошів повних. Тих же, що їли, було яких п’ять тисяч чоловіків, окрім жінок та дітей.

Слово Господнє

Переглядів 2 449
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 2004., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! У цей час усіх вас закликаю молитися в Моїх наміреннях. Особливо, дітоньки, моліться за тих, котрі ще не пізнали любові Божої та не шукають Бога-Спасителя. Ви, дітоньки, будьте Моїми простягнутими руками і вашим прикладом наблизьте їх до Мого Серця та Серця Мого Сина. Бог нагородить вас благодатями та всяким благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)