Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»53327.04.11 08:16 Літургійні читання на середу Великодньої октави (РКЦ)

53327.04.11 08:16 Літургійні читання на середу Великодньої октави (РКЦ)

  • 29 березня 2016, 23:16

 

Перше читання

Ді 3, 1-10

Читання з Діянь Апостолів

                Петро і Йоан ішли у храм на молитву о дев’ятій годині. А був там чоловік кривий від лона матері своєї, якого приносили і клали щодня біля дверей храму, що звалися Красними, просити милостині від тих, що йшли до храму. Як тільки він побачив Петра і Йоана, що саме входили у храм, попросив у них милостиню.

                Петро з Йоаном, споглянувши на нього, сказали: «Глянь на нас!» Той вдивлявсь у них, сподіваючися щось від них дістати. Петро промовив: «Срібла й золота нема у мене; що ж маю, те тобі даю: В ім’я Ісуса Христа Назарянина, встань і ходи!» І схопивши його за правицю, підвів його, і тієї хвилі окріпли його ноги з суглобами. Встав той, зірвавшись, і почав ходити й увійшов з ними у храм, ходячи, підскакуючи і хвалячи Бога.

                Увесь народ бачив, як він ходив і хвалив Бога. Вони пізнали його, що це той, який сидів при Красних дверях храму для милостині, і сповнилися страхом та здивуванням над тим, що йому сталося.

                Слово Боже


Псалом респонсорійний

Пс 105(104), 1-2. 3-4. 8-9 (П. Пс 33(32), 5б)

Повна земля вся благодаті Бога.          
або: Алілуя.

Хваліте Господа, взивайте Його ім’я,  *
звіщайте між народами Його учинки.
Співайте Йому, псалми Йому співайте,  *
розповідайте про всі Його діла чудесні.

Хвалітеся Його святим ім’ям,  *
хай радується серце тих, що Господа шукають.
Шукайте Господа і Його силу,  *
шукайте Його обличчя завжди.

Він вічно пам’ятає про союз свій,  *
слово, що заповідав на тисячу родів,
союз, що уклав з Авраамом,  *
і свою клятву Ісаакові.

Спів перед Євангелієм
Пс 118(117), 24

Алілуя, алілуя, алілуя

Цей день учинив Господь,
радіймо і веселімся в ньому.

Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє

Лк 24, 13-35

Ісуса пізнали при ламанні хліба

+ Слова Євангелія від святого Луки

                Першого дня тижня двоє учнів Ісуса ішли в село, на ім’я Емаус, стадій сто шістдесят від Єрусалиму, і розмовляли між собою про те, що сталось. А як вони розмовляли та сперечалися між собою, сам Ісус, наблизившись, ішов разом з ними, але очі їм заступило, щоб Його не пізнали.

                Він їх спитався: «Що це за розмова, що ви, ідучи, ведете між собою?» Ті зупинились, повні смутку. Озвався тоді один з них, на ім’я Клеопа, і Йому каже: «Ти ж бо один, що мешкаєш у Єрусалимі, а не знаєш, що цими днями в ньому сталося?»

                І Він спитав їх: «Що таке?»

                Вони ж Йому сказали: «Те, що сталося з Ісусом Назарянином, мужем, що був пророком, могутнім – ділом та словом перед Богом і всім народом, – та як наші первосвященики й князі видали Його на засуд смертний і Його розіп’яли. А ми сподівались, що це Він Той, Хто має визволити Ізраїля. До того ж усього ось третій день сьогодні, як це сталось! Деякі з наших жінок, щоправда, нас здивували: вони пішли були ранесенько до гробниці, та, не знайшовши Його тіла, повернулись і нам оповіли, що вони бачили ангелів, які їм з’явились і сказали, що Він живий. Деякі ж з наших пішли до гробниці й знайшли так, як жінки сказали; Його ж вони не бачили».

                А Він промовив до них: «О безумні й повільні серцем у вірі супроти всього, що були пророки оповіли! Хіба не треба було  Христові так страждати й увійти в свою славу?» І, почавши від Мойсея та від усіх пророків, Він вияснював їм те, що в усім Писанні стосувалося до Нього.

                Коли вони наблизились до села, куди йшли, Ісус удав, що хоче простувати далі. Вони ж наполягали, кажучи: «Зостанься з нами, бо вже надвечір, і день уже похилився». І Він увійшов, щоб зостатись. І от, як Він був за столом з ними, взяв хліб, поблагословив, і, розламавши його, дав їм. Тоді відкрились в них очі, і вони Його пізнали. А Він зник від них. І казали вони один до одного: «Чи не палало наше серце в нас у грудях, коли Він промовляв до нас у дорозі та вияснював нам Писання?»

                І вони рушили негайно й повернулися в Єрусалим, і там знайшли зібраних одинадцятьох і тих,  що були з ними, які їм сказали: «Христос справді воскрес і з’явився Симонові».  І вони розповіли те, що сталося в дорозі і як вони Його пізнали при ламанні хліба.

                Cлово Господнє

Переглядів 2 741
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 1997., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю зрозуміти своє християнське покликання. Дітоньки, я вела й веду вас через цей час благодаті, щоб ви стали свідомими свого християнського покликання. Святі мученики, помираючи, свідчили: “Я – християнин і люблю Бога понад усе!” Дітоньки, і сьогодні вас закликаю: радійте та будьте радісними християнами, відповідальними і свідомими того, що Бог покликав вас в особливий спосіб бути радісно простягнутими руками до тих, хто не вірує, і щоб прикладом вашого життя вони отримали віру й любов до Бога. Тому моліться, моліться, моліться, щоб ваше серце відкрилося й було чутливим до Слова Божого. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)