Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на Великий Четвер (РКЦ)

Літургійні читання на Великий Четвер (РКЦ)

  • 23 березня 2016, 18:00

 

Меса Господньої Вечері

Вих 12, 1-8. 11-14

Читання з Книги Вихід

          Господь наказав Мойсеєві та Аронові в землі Єгипетській: «Місяць цей нехай буде вам початком місяців, перший нехай буде він вам між місяцями року. Промовте до всієї ізраїльської громади так:

          "Десятого дня цього місяця візьміть собі кожен для своєї сім’ї ягня: одне на хату. Коли ж сім’я буде замала на ціле ягня, нехай разом з найближчим у межу сусідом візьме ягня по лічбі душ; розрахуйте, щоб ягняти було досить для кожного, хто скільки зможе з’їсти. Ягня ж нехай вам буде без вади, самчик, одноліток; можете взяти його з баранців або з козенят. І держатимете його до чотирнадцятого дня цього місяця, і тоді нехай уся громада синів Ізраїля разом заріже його надвечір. І нехай візьмуть крови й помажуть нею одвірки і наддвірок у домах, де їстимуть його. Нехай їдять мясо тієї самої ночі; спеченим на вогні нехай їдять його, з опрісноками та з гіркими зелами.

          А їстимете його ось так: стегна ваші попідперезувані, обув’я ваше на ногах ваших, і костури ваші у руках у вас; і їстимете похапки: пасха то Господня.

          Тієї ночі перейду по землі Єгипетській і уб’ю всякого первенця в землі Єгипетській, від людини до скотини, і над усіми богами єгипетськими вчиню суд; Я – Господь. Кров буде вам знаком по домах, де будете, і як побачу кров, мину вас, і не впаде на вас ніяка смертна язва, як каратиму Єгипетску землю.

          І стане вам цей день на спомин, і ви святкуватимете його як свято Господнє; як установу вічну для всіх ваших родів святкуватимете його”».

          Слово Боже


Псалом респонсорійний

Пс 116Б (115), 12-13. 15-16бв. 17-18 (П.: пор. 1Кор 10, 16)

Чаша Завіту – Кров нашого Спаса

Чим Господеві я віддячу *
за всі Його добродійства для мене?
Я підніму чашу спасіння *
і прикличу ім’я Господнє.

Цінна в очах Господніх *
смерть Його вірних.
Я слуга Твій; син Твоєї слугині; *
Ти розкував мої кайдани.

Я принесу Тобі похвальну жертву *
і прикличу ім’я Господнє.
Виконаю обіти мої Господеві *
перед усім Його народом.


Друге читання

1 Кор 11, 23-26

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до корінтян

Брати:

          Я бо, що прийняв від Господа, те й передав вам: Господь Ісус тієї ночі, якої був виданий, узяв хліб і, віддавши подяку, розламав і сказав: «Це моє Тіло, воно за вас дається. Це робіть на мій спомин». Так само й чашу по вечері, кажучи: «Ця чаша – Новий Завіт у моїй Крові. Робіть це кожний раз, коли будете пити, на мій спомин».

          Бо кожного разу, як їсте хліб цей і п’єте цю чашу, звіщаєте смерть Господню, аж доки Він не прийде.

          Слово Боже


Спів перед Євангелієм

Йн 13, 34

Слава Тобі, Царю віків.

Даю вам нову заповідь,
щоб ви любили один одного, – як Я полюбив вас.

Слава Тобі, царю віків.


Євангеліє

Йн 13, 1-15

+ Слова Євангелія від святого Йоана

          Перед святом Пасхи Ісус, знаючи, що вибила Його година переходу з цього світу до Отця, полюбивши своїх, що були в світі, полюбив їх до кінця.

          І під час вечері, коли то диявол уже вклав у серце Юди Іскаріотського, сина Симона, щоб зрадив Його, Ісус знаючи, що Отець усе дав Йому в руки, і що від Бога він вийшов і до Бога повертається, встав від вечері, скинув одіж, узяв рушника й підперезався. Тоді налив води до умивальниці й почав обмивати учням ноги та обтирати рушником, яким був підперезаний.

          Підходить, отже, і до Симона Петра, – та той Йому: «Ти, Господи, – мені вмивати ноги?» Каже йому Ісус у відповідь: «Те, що Я роблю, ти під цю пору не відаєш; зрозумієш потім». Петро ж Йому каже: «Ні, не митимеш моїх ніг повіки!»

          «Коли Я тебе не вмию, – одрікає Ісус, – то не матимеш зо Мною частки». «Господи, – проказує до Нього Симон Петро, – то не тільки ноги, але і руки, і голову!»

           А Ісус йому: «Тому, хто обмитий, нічого не треба вмивати, крім самих ніг; увесь бо він чистий. І ви чисті, та – не всі». Знав бо, хто зрадити Його мав, тим то й мовив: «Не всі ви чисті».

          Обмивши їм ноги, вбрався знову в одіж, сів до столу та й каже до них: «Чи знаєте, що Я зробив вам? Ви звете Мене: "Учитель”, "Господь”, і правильно мовите, бо Я є. Тож коли вмив вам ноги Я – Господь і Учитель, – то й ви повинні обмивати ноги один одному. Приклад дав Я вам, щоб і ви так робили, як оце Я вам учинив».

Cлово Господнє

Переглядів 3 240
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 2017., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас молитися за мир. Мир у людських серцях, мир у сім'ях та мир у світі. Сатана сильний і хоче вас усіх обернути проти Бога й повернути до всього того, що людське, та знищити в серцях усі почуття до Бога й Божих речей. Ви, дітоньки, моліться й боріться проти матеріалізму, модернізму та егоїзму, які пропонує вам світ. Дітоньки, виберіть святість, а Я зі Своїм Сином заступаюся за вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)