Молитва за мир та добрі діла (Тереза Ґажійова)

  • 02 грудня 2023, 19:26
«Світ не має надії», – говорить нам наша Небесна Матір. Але Бог не забрав її в нас. Нашою надією є Він. «Меджуґор’є – це надія для світу», – стверджував святий Іван Павло ІІ. Кажуть, що Меджуґор’є – це Вифлеєм. Тут народжується нове життя у Святій Сповіді, у щоденному роздумі над Євангелієм, у Євхаристії, у молитві й пості. Єдиною та справжньою надією для світу є народження Царя Миру.  
Візіонери свідчать, що Марія з’являється в часі Адвенту, сповнена ніжності та радісного очікування. Вона дає нам програму приготування до Різдва: «Нехай цей час буде переплетений молитвою за мир та добрими ділами».
Це заклик до постійного виконання найважливішої заповіді – любові до Бога й любові до ближнього. Одне не може бути без іншого, учить нас Ісус. Марія повторює це нам по-материнськи. Молитва й любов відкривають ворота наших сердець для народження Ісуса. Молитва за мир у Її школі починається спочатку з молитви за мир у власному серці. Потім мир поширюється в сім’ї, навколо нас, у світі. Ми не можемо почати молитви за мир з іншого кінця. Мир і немир у світі починається в серці людини. Мир – це Особа, Ісус Христос, Цар миру.
На Різдво 2012 року маленький Ісус заговорив із рук Діви Марії і сказав: «Я ваш мир – живіть за Моїми заповідями».
Царя миру спізнають «малі» та смиренні. У вифлеємській стайні «малі» першими пізнали Його. Марія нагадує нам про події, описані в Євангелії: «У цей святий час радісного очікування Бог вибрав вас, малих, щоб здійснити Свої великі задуми. Діти Мої, будьте смиренні. Через ваше смирення Бог Своєю мудрістю з ваших душ створить вибрану оселю. Будете її освітлювати добрими ділами – і так з відкритим серцем дочекаєтесь народження Мого Сина у всій Його великодушній любові» (2 грудня 2008 р.).  «Закликаю вас підготуватися до Різдва покаянням, молитвою й ділами любові. Не дивіться, дорогі діти, на матеріальне, бо тоді не зможете пережити Різдва» (5.12.1985). «Молитвою, постом і малими жертвами приготуйтесь на прихід Ісуса. Нехай цей час, дітоньки, буде для вас благодатним. Використовуйте кожну мить і чиніть добро, бо тільки так у своїх серцях відчуєте народження Ісуса. Якщо ви дасте приклад власним життям і станете знаком Божої любові, радість запанує в серцях людей» (25.11.1996).
Спостерігаючи за драматичними подіями у світі – війнами, насильством, несправедливістю, різними формами людських страждань, ми можемо помітити, що навіть у найскладніших обставинах зустрічаються обличчя людей, які випромінюють радість. Той, хто має справу з любов’ю, несе надію навіть у найжорстокіших умовах, у безнадійних ситуаціях, посеред напруженості та конфліктів. Кожне добре діло – це Різдво, а це означає, що Бог із нами.
Так учить нас Ісус: «Бо Я голодував, і ви дали Мені їсти; мав спрагу, і ви Мене напоїли; чужинцем був, і ви Мене прийняли; нагий, і ви Мене одягли; хворий, і ви навідались до Мене; у тюрмі був, і ви прийшли до Мене…Усе, що ви зробили одному з Моїх братів найменших – ви Мені зробили» (Мт. 25: 35-36, 40).
Добрі люди смиренні. Вони допомагають слабким, відкинутим, стражденним. Вони роблять добрі діла, усвідомлюючи, що все, що вони мають, належить не їм, а Богові, і Він дав їм це через інших. Богородиця є нашим прикладом, Вона надихає у Свій тихий, смиренний, люблячий спосіб перемоги Її Серця через нас.
«Сьогодні закликаю вас чинити діла милосердя з любов’ю та з любові до Мене й ваших та Моїх братів і сестер. Дорогі діти, усе, що ви робите іншим, робіть із великою радістю й покорою перед Богом. Я з вами й день у день приношу ваші жертви та молитви Богові за спасіння світу» (25 листопада 1990 р.). Молитва за мир і добрі діла перемагають у битві між добром і злом. «Закликаю вас: будьте мужніми, щоб не здавалися, бо й найменше добро, і найменший знак любові перемагають над усе більш явним злом.  Діти Мої, послухайте Мене, щоб добро перемогло, щоб ви пізнали любов Мого Сина. Це є найбільше щастя – руки Мого Сина, які обіймають».
Адвент – це благодатний час великих перемін, великих очікувань. Принесімо молитви й добрі діла нашій Небесній Матері як дар для здійснення Її планів миру.
Молитва
Небесний Отче! Дякуємо Тобі за Марію, Матір Надії. Взиваємо до Тебе: радуйся, Царице, Мати Милосердя; наше життя, наша насолодо й наша надіє, радуйся!
Допомагай нам ставати подібними до Тебе в цей час благодаті. Допомагай нам у рішенні обрати молитву за мир і добрі діла саме там, де є найбільше зла, саме тоді, коли нам найважче. Допомагай нам приймати одне одного в наших сім’ях, у світі. Ти вчиш нас, що молитва й добрі діла долають усі перешкоди. З Тобою ми хочемо чувати й бути рішучими в добрі, щоб Різдво Христове відбулося в кожному серці та в усьому світі. Амінь.
Переглядів 450
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 2017., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вам приношу Мого Сина Ісуса, щоб дав вам Свій мир та благословення. Закликаю всіх вас, дітоньки: живіть та засвідчуйте благодаті й дари, які ви прийняли. Не бійтеся! Моліться, щоб Святий Дух дав вам сили бути радісними свідками та людьми миру й надії. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 804
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (6)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)