У смиренні просіть миру (Тереза Ґажійова)

  • 04 березня 2023, 11:43
Марія — Цариця пророків. Усі пророки закликають до навернення, посту та молитви, що є умовами миру. "Марія не має ні кращих, ні інших засобів, ніж ті, якими пророки закликали до миру, а це знову й тільки — навернення, молитва, піст і сильна віра", — писав отець Славко Барбарич.
У посланні від 25 січня Богородиця пов'язує Фатімське послання з Меджуґорським і закликає нас: "Ви Моя надія". На жаль, ми не відповіли на Її заклик у Фатімі відразу й так, як Вона просила. Сьогодні ми можемо це виправити, Марія розраховує на нас.
"Багато з того, що станеться, залежить від вашої молитви… Особливо постіть, тому що через піст ви досягнете здійснення всього плану, який Бог має з Меджуґор’єм… Я прийшла, щоб востаннє закликати людство до навернення". Вона говорила нам у посланнях в перші роки об’явлень в Меджуґор’ї, що навіть війни та природні катастрофи можна зупинити молитвою і постом. Відлунюють слова з Її першого послання від 26 червня 1981 року. Мир у серці, у сім’ї, у світі залежить від нашої молитви й посту.
Марія закликає не лише окремих людей, але й сім’ї, аби молилися і постили за зупинення зла. Її заклик серйозний, бо від того, наскільки ми молимося та постимо, залежить те, що відбувається у світі. Це стосується всього, що Бог довірив Їй у цьому часі. "Закликаю вас до відречення впродовж дев’яти днів, щоб із вашою допомогою здійснилося все те, що Я хочу здійснити через тайни, які розпочала у Фатімі. Закликаю вас, дорогі діти, щоб ви зараз збагнули важливість Мого приходу й серйозність ситуації. Хочу спасти всі душі та пожертвувати їх Богові. Тому молімося, щоб здійснилося цілком усе, що Я розпочала" (25.8.1991). Її заклик і сьогодні залишається нагальним воланням до Бога про наше спасіння.
"Наверніться й одягніться в покаянні одежі та глибоку особисту молитву, і в смиренні просіть у Всевишнього миру". Пророк Йона закликав ніневійців до молитви, посту й покаяння — і Бог змилосердився, побачивши, що вони щиро змінюються, і місто було врятоване. Дозвольмо Богові промовляти до нас через роздуми над цим розділом книги Йони 3:1-10.
Існують одежі для різних випадків: для весілля, для похорону, для школи, для подорожі. Наша Небесна Матір бажає, щоб ми були видимо одягнені в покаяння і глибоку особисту молитву. "Вдягніться в покірливість одного супроти одного, Бог бо гордим противиться, а покірливим дає благодать", — пише святий Петро у своєму посланні (1 Пт. 5:5). А апостол Павло в одному із послань каже: "Вдягніться у Господа Ісуса Христа" (Рим. 13:14).
"У смиренні просіть у Всевишнього миру", — закликає нас Марія. Ісус через святу Фаустину відкрив нам джерело милосердя, милосердя над світом, яке виливається тільки через смиренні душі. Свята Фаустина пише у своєму щоденнику: "Увечері, коли я була у своїй келії, я побачила Ангела, виконавця Божого гніву. Я почала благати Бога за світ словами, які я чула всередині". Предвічний Отче, офірую Тобі Тіло й Кров, Душу й Божестенність Твого Наймилішого Сина, а нашого Господа Ісуса Христа за наші гріхи й гріхи усього світу, заради Його болісних Страстей змилосердись над нами". Коли я так молилася, то побачила безсилля Ангела, він не міг виконати справедливого покарання за  гріхи, яке було цілком заслуженим.
Тільки смиренне серце, яке любить Ісуса, може випросити дорогоцінний дар миру. "Дивіться на Мого Сина та йдіть за Ним до Голгофи". Марія вчить нас, що справжнє смирення і любов до Ісуса набувається через часте споглядання Хресної дороги, через припадання до підніжжя хреста. Ісус поцілував і обійняв свій хрест після глибокої всеношної особистої молитви в Гетсиманії. Він дав нам приклад того, як не бути обманутим сатаною. Коли на нього напала тривога, він молився ще більше. Посеред пекла, яке оточувало Його на Хресній дорозі, Він не втрачав спокою, Він був з Отцем.
Щоб сатана не зміг нас обманути й щоб страждання не зламали нас, Ісус посилає нам Свою Матір на землю. "Я з вами, бо Всевишній дозволяє Мені вас любити й вести до радості серця — у вірі, що зростає у всіх тих, які люблять Бога понад усе".
Незважаючи на все, що відбувається навколо: війну, заворушення, страх, — Марія скеровує наш погляд на хрест. Вона має досвід, вона пройшла через стільки випробувань, залишившись вірною Ісусові до кінця.
"Відкрийте свої серця й дайте Мені все, що в них є: радощі, печалі й кожен, навіть найменший біль, – щоб могла віддати їх Ісусові, аби Він своєю безмірною любов’ю запалив та перемінив ваші смутки на радість Свого воскресіння".
Нехай навіть найменше страждання не проходить повз нас. Приймімо його разом із Марією і принесімо в єдності зі стражданнями Ісуса за мир. Жертвування страждання з любов’ю  — найсильніша молитва.
Молитва: Небесний Отче, дякуємо Тобі за об’явлення Марії у Фатімі, Меджуґор’ї. Ти є Господь! Не дозволь нам не послухатися Твого голосу, що кличе нас і сьогодні через Неї до покаяння. Мати, огорни нас Своїм смиренням, щоб ми могли разом із Тобою випрошувати дорогоцінний дар миру. Коли ми страждаємо, прошепочи нам, що це найсильніша молитва, якщо вона з’єднана з Тобою за Твої плани миру. Амінь.
Переглядів 1 084
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 1989р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю, щоб ви дякували Богові за всі дари, які ви відкрили впродовж свого життя. І за найменший дар, який ви відчули. Я дякую з вами і хочу, щоб усі відчули радість дарів, і щоб Бог був усім для кожного з вас. А тоді, дітоньки, ви зможете неустанно зростати на дорозі святості. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 783
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (1)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)