Приносьте мир (Терезія Гажіова)

  • 05 січня 2019, 11:58
Приносьте мир (Терезія Гажіова)Бог прийшов на землю, як і ми, через Матір.

«Думаючи про новонародженого, ми не можемо не думати про його матір. Не можемо відвідати дитяти й водночас не відвідати матері. Як правило, у людському житті дитя може прийти на світ тільки через Матір» (Г. К. Честертон).

  Коли ми спостерігаємо за дитиною на руках Матері, то можемо багато чому навчитися. Наприклад, якою бачаться Богові роль Діви Марії та наше відношення до Неї. У посланнях Богородиці часто звучать слова: «віддайтеся Мені повністю; хто б вас розумів краще за Матір; Я приходжу, щоб вам допомогла; віддайте Мені все».

Сам Бог не боявся цілковито віддатися Діві Марії.

І цього Різдва Вона повторює нам, що мир нашого серця знаходиться в Її материнських обіймах. У них Її Син Ісус — Цар миру. Завдання Марії — привести нас до Нього й допомогти нам прийняти Його. При цьому Вона довіряє нам важливу місію: «Він дає вам мир і нехай не буде лише для вас, але, дітоньки, приносьте його іншим у радості та смиренні». Вона не залишає Ісуса для Себе. Це означає, що й ми покликані стати подібними до Неї. Маріїним способом, її життєвим стилем у радості й смиренні приносити мир іншим. Ми покликані стати творцями миру.

«Закликаю вас, щоб ви своїм миром помогли, щоб інші бачили й почали шукати мир. Ви, дорогі діти, в мирі й не можете зрозуміти неспокою. Тому закликаю вас, щоб молитвою і життям допомогли знищити в людях усе те, що є злом, і розкрити обман, яким послуговується сатана. Ви моліться, щоб істина запанувала в усіх серцях», — сказала Вона 25.09.1986 року.

 Ми не можемо дарувати мир, якщо самі не маємо його. У Маріїній школі ми вчимося, що завжди потрібно починати із себе. Завжди найперше — це ми, ті, хто повинен старатися перебувати в мирі. Мир серця ми віднаходимо в молитві. «Сьогодні закликаю вас вирішити вибрати Бога, бо віддалення від Бога – це плід неспокою у ваших серцях. Бог є самим миром, тому наблизьтеся до Нього через вашу особисту молитву, а тоді проживайте мир у вашому серці, а так мир із вашого серця потече, мов ріка до цілого світу. Не говоріть про мир, а творіть мир!»

Найчастіше молитві дають визначення зустрічі з Богом. Він міняє нас, наповнює миром. Щодня ми покликані роздумувати й жити словами Ісуса — Євангелієм. Його слово приносить нам мир. Хто нас цього може навчити краще, аніж Матір Ісуса, у Якої Його слово стало життям?

Перші кроки меджуґорських паломників ведуть до сповідальні. Меджуґор’є називають «сповідальнею світу». Ми не можемо мати миру, коли ми в гріху, у конфлікті з Богом, ближніми й самі з собою. «Не можете, дітоньки, осягнути мир, якщо ви не в мирі з Ісусом. Тому кличу вас до сповіді, щоб Ісус був вашою правдою й миром». «Не можете мати миру, якщо ваше серце не в мирі з Богом».

Перше послання Діви Марії в Меджґор’ї було: «Мир, мир, мир! Нехай запанує поміж Богом і людиною та поміж людьми. Моліться й постіть, молитвою та постом можна зупинити й війни».

Піст на хлібі й воді — це сильний засіб, за допомогою якого ми можемо випросити дар миру.  «І сьогодні вас закликаю, щоб ви молилися та постили за мир. Як Я вже говорила й тепер вам повторюю, дітоньки, лише молитвою та постом можуть зупинитись і війни. Мир — це дорогоцінний дар від Бога. Шукайте, моліться — і отримаєте його. Говоріть про мир та носіть мир у ваших серцях. Піклуйтеся про нього, як про квітку, яка потребує води, ніжності та світла. Будьте тими, які несуть мир іншим. Я з вами й заступаюся за всіх вас».

Один воїн, що пройшов через страшне горнило війни, запитав у візіонера в Меджуґор’ї: «Який це має сенс, якщо я буду їсти тільки хліб та пити тільки воду?» Візіонер відповів: «Я вірю в це, позаяк це сказала Діва Марія». Піст приносить нам внутрішню свободу й мир, звільнення, наближає нас до Ісуса. І ми можемо стати захисниками миру через молитву й піст.

Найголовніший момент нашого життя, до якого веде нас Діва Марія, — це Свята Меса. «Свята Меса нехай стане для вас життям. Коли ви будете щоденно проживати Святу Месу, ви відчуєте потребу у святості й будете зростати у вірі», — читаємо в Її посланнях.

У тім, що можна стати творцями миру, можна переконатися, спостерігаючи за життям святих. Вони старалися найперше любити Бога. Святі в співпраці з Богом були тими людьми, які всюди по собі залишали сліди миру.

«Моя присутність — це знамення любові тут, поки Я з вами, щоб охороняти вас і вести до вічності», — запевняє нас Діва Марія у сьогоднішньому посланні. Віддаймося Її захистові й, з’єднані з Нею, молімося про дорогоцінний дар миру для всього світу.

Молитва:

Небесний Отче, дякуємо Тобі за Твій знак любові до нас, коли Ти посилаєш на землю Марію з посланням миру. Мати наша, Царице миру, із дитячою довірою цілковито віддаємося Тобі. Довіряємо Тобі все, що краде в нас мир. Із Тобою просимо  за наших ближніх, які шукають мир на неправильних місцях. Із Тобою просимо за цей світ та за здійснення Твоїх планів миру. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 2 069
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 вересня 2018 року, через візіонерку Марію
"Дорогі діти! І природа вам пропонує знаки своєї любові через плоди, що вам дає. І ви Моїм приходом прийняли обильні дари та плоди. Дітоньки, наскільки ви відповіли на Мій заклик, Бог знає. Я вас закликаю: не є пізно, вирішіть вибрати святість і життя з Богом у благодаті та мирі! Бог вас благословить і дасть вам стократно, якщо довіряєте Йому. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)