Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Підготовка до Меси. Скорботні таємниці (продовження) (о. Славко Барбарич, OFM)

Підготовка до Меси. Скорботні таємниці (продовження) (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 02 травня 2024, 12:38
2. Бичування на суді в Пилата
Вирок був однозначний: Бичувати! І стали бичувати. Солдати були треновані. Вони били по черзі, рахуючи удари, і з кожним із них Твоє тіло зранювалося все сильніше. Ти став однією великою раною. Ти зранений заради нас, аби зцілити нас від ран у душі й серці.
Дякую Тобі, Ісусе, за любов, з якою Ти переніс бичування за нас, зранених. Дякую, що Своїми ранами зцілюєш нас. Прошу Тебе, зціли рани в моїй душі, де народжуються й звідки походять страхи, тривоги, недовір’я, ненависть, ревність, заздрість. Зціли все те в душі, що веде до залежності від наркотиків, алкоголю й усього іншого.
Зціли рани, які залишилися в мені з дитинства. Зціли зараз усе, що в мені не до ладу через погане ставлення до батька, матері, братів і сестер та інших членів сім’ї (до жінки, дітей, хворих у сім’ї, співробітників, членів спільноти…).
Зціли, Ісусе, Своїми ранами всі ті наслідки в моїх душі й тілі, які я приніс у цей світ, що були набуті ще в утробі матері. Зціли всі рани успадковані й отримані внаслідок того, у якому стані знаходилася моя мама під час вагітності. Зціли, Ісусе, рани, які несе моя сім’я (спільнота), мій народ і Церква, рани, які ми отримали, бо не любили самі й не були люблені, не прощали й не були прощені. 
Зверни увагу на тих, кого зараз б’ють у сім’ї, хто живе в глибокому взаємному нерозумінні. Глянь на сім’ї, яким загрожує розлучення, глянь на розлучених і на дітей із таких сімей. Ми наносимо одне одному рани постійно, і тому наше життя нерідко – не що інше, як постійне бичування.
Споглянь на цей світ, бичований несправедливістю, війнами, ненавистю, гонитвою за грошима, насиллям і різноманітним злом. Зціли рани цього світу, Ти, агнець Божий, зранений за нас. 
Зверни Свій зір на матерів, які вчинили аборт під тиском інших чи добровільно. Вони лишилися без радості в житті. Вони зранені душею та тілом і не можуть відкритися життю. І водночас знищені їхня віра, надія і любов.
Ти витерпів бичування, аби ніхто не загинув за свій чи чужий гріх, щоб нікому не довелося нести в серці отруйні рани, які породжують нові рани. Тому прошу Тебе, зціли серця тих, хто вбив невинно народжених дітей. 
Віддали всі бичі страждань, які походять від того, що ми не навернулися і не змінили свого життя. Ввіряю Тобі всі страждання, викликані власним гріхом і гріхом цього світу. Зціли нас. Прости й помилуй нас.         
Отче наш, 10 Радуйся, Маріє, Слава Отцю, О мій Ісусе… 

3. Увінчання Ісуса терням 

Вони знали, що за Тебе немає кому заступитися, і Ти сам відмовився від допомоги, коли просив, аби Твоїх учнів відпустили, аби не чіпали їх. За законом Тебе не повинні були увінчувати терням. Рішенням було Тебе тільки бичувати, але солдати додали нове глумління. З насмішками й ляпасами Тобі на голову вклали вінець з великими колючками. То був момент найглибшого приниження. І, нібито цього знущання було мало, на плечі Тобі поклали безумний плащ, а в руки – царський жезл, і насміхалися як над царем. Євангелія кажуть, що над Тобою потішалися, вимагаючи вгадати, хто Тебе вдарив. Але Ти лише мовчав, і Твоє мовчання розізлило їх іще більше. Отож рани, кров, наруга, приниження та спотворене обличчя зробилися Твоєю реальністю в бичуванні. Але Ти все з любов’ю терпів. Як можна бути невдячними, коли Ти все це за нас витерпів?
І, готуючись зараз до Святої Меси, я хочу особливо принести це таїнство за всі образи, які наносятьТобі в чорних месах. Знаю, що багато тих, хто зневажає Тебе в страшний спосіб у святій гостії. Зв’язані із сатаною, ворогом спасіння людей, вони граються Тобою і Твоєю євхаристійною любов’ю, глумлячись над Тобою. Ісусе, прости й спаси всіх тих, хто в ненависті свідомо зважився на такі дії. Я хочу, аби моя любов до Тебе й любов усіх, хто прийде зараз, стала б достойним переблаганням та втіхою Тобі в цьому євхаристійному чуді.
Прости всі образи й усі наруги. Прости тих, хто приходить на Месу, приймає гостію й продає тим, хто здійснює з нею свої чорні меси. Прости тим, хто чинить це свідомо, як і тим, хто замішаний у злі й обіцяв співробітництво, але насправді не знає, що робить. Нехай ніхто не зловживає Твоєю євхаристійною любов’ю. нехай не буде більше холоду в серцях вірників. Нехай більше не обманюють Твою любов.
Молю Тебе й приношу Тобі з любов’ю це таїнство. Нехай моя молитва буде подібна до бальзаму, роси ранішньої потіхи. Нехай моя любов буде теплою, ніжною й удячною. Зціли всі рани Свого серця, яких завдала Тобі наша глибока невдячність. Дай, аби ми, християни, зрозуміли святість Твоєї присутності й безперестанку здійснювали діла переблагання.         
Отче наш, 10 Радуйся, Маріє, Слава Отцю, О мій Ісусе…
Переглядів 82
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 2008., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! У цьому часі благодаті знову закликаю вас до молитви й відречення. Нехай ваш день буде переплетений маленькими палкими молитвами за всіх тих, які ще не пізнали Божої любові. Дякую вам, що ви відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 301 205
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (37)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)