Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Підготовка до Служби Божої. Страсні таємниці (о. Славко Барбарич, OFM)

Підготовка до Служби Божої. Страсні таємниці (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 04 квітня 2024, 21:32
Ми продовжуємо готуватися до літургії. Наступні таємниці вводять нас в тайну страждань. Свята Меса – це безкровна жертва Нового Завіту. Христос цілковито віддає Себе за нас. Добре саме молитвою Вервиці входити серцем у тайну Його страстей і смерті, аби відтак зуміти сприйняти всю красу й глибину всепрощаючої Христової любові. Ця любов провела через страждання Його Самого, і це страждання було безустанним проявом любові й прощення. Удивляння в Христа й Марію, які страждають, допоможе нам пережити по-справжньому також початок Меси та обряд покаяння. Бог готовий прощати, однак у мить початку Меси людина повинна сама усвідомлювати всі свої гріхи й проступки. Необхідно в них каятися, і тоді стане можливим і духовне зцілення та навернення, а тим самим і зустріч із Христом.  
 
ВСТУП
Ісусе, зараз я хочу підійти до Тебе й піти за Тобою хресною дорогою до Голготи. Я хочу бути поруч із Тобою у Твоїй смерті й розділити біль і страждання Твоєї Матері Марії. Даруй мені ласку всім серцем увійти в тайну Твого страждання і всією повнотою серця пережити весь жах гріха, аби зуміти відкрити також глибину, простір і висоту Твоєї любові. Даруй мені ласку вдячності, бо Ти достойний похвали, слави й глибокої вдячності за любов, з якою постраждав за нас.
Маріє, страждальна Мати Божа, вірна в стражданні й муках, прибігаю до Тебе, щоби Ти не залишалася в стражданні одна. Прийми мене до Себе. Я не достойний бути поруч, тому що знаю, що брак любові в моєму серці приносить Тобі біль – тоді й зараз, але в цей момент я всім серцем і всією душею хочу бути разом із Тобою. Дякую за те, що це стремління є в моєму серці, але знаю, що моє серце не горить достатньо ні любов’ю, ні вдячністю. За Твоїм заступництвом, Маріє, нехай дарує мені Господь серце чисте й любляче. Нехай Він, Який страждає за мене, дає мені можливість зустрітися із самим Собою та з Тобою, що теж відкупляєш мене Своїм болем. Хай ця зустріч буде радісною.  
 
МОЛИТВА В ГЕТСИМАНСЬКОМУ САДУ
Дякую Тобі, Ісусе, що перш ніж відправитися в Гетсиманський сад, місце, де почалися Твої страсті, Ти здійснив першу літургійну жертву. Дякую Тобі за любов, із якою Ти взяв хліб і чашу та дав їх їсти й пити Своїм учням, і спонукав робити це надалі в пам’ять про Тебе. Дякую Тобі, Христе! 
На початку Твоєї життєвої дороги Твоїй Матері було сказано, що Твоє ім’я – Еммануїл, Бог з нами, і наприкінці Твого життєвого шляху Ти сповнюєш і увіковічнюєш Свою присутність із нами. Ти Еммануїл, божественний хліб, з нами й за нас. Дякую Тобі!
У Гетсиманському саду Ти один. Тебе обійняло смертельна боротьба. Апостоли далеко – не тілом, але духом. Вони сплять. Марії тут немає тілом, але духом і серцем Вона завжди разом із Тобою. Дякую Тобі за слова:
Отче, нехай буде воля Твоя, а не Моя!
Дякую Тобі за страх, який Ти витерпів. і за слова Твого оклику:
Отче, коли ти хочеш, віддали від Мене цю чашу!
 
Ісусе, я готуюся до зустрічі з Тобою в цій літургії. Я визнаю й жалкую, що покидав Тебе одного, і зараз питаю себе, а чи вірю я взагалі, що Ти дійсно залишився присутнім у гостії. Я присвячую так мало часу, аби поклонитися Тобі у Святих Дарах. Як часто я поверхово й без будь-якої думки, поспіхом приймав Святе Причастя. Відповідав: Амінь! – Так, вірую! – а серце моє було далеко. Ісусе, я шкодую. Через цю Святу Месу й Причастя хочу зустріти тебе всім єством. Зціли мою віру у Твою присутність у Святих Дарах. Дай мені серцем зрозуміти, що Ти дійсно тут. 
Прошу Тебе також за всіх, хто буде разом зі мною брати участь у цій Месі. Пробуди їхню віру у Свою присутність, аби не було поверхових причасть чи святотатських, і недостойних зустрічей із Тобою.
Прошу Тебе також за священника, який буде звершувати цю Святу Месу, і за всіх інших священників. Прости їм, що вони нерідко залишають Тебе одного, що в наших церквах більше немає адорацій. Прости їм, що вони служать тайнам віри без серця. 
Очисти серця, пробуди поснулих, утіш тих, хто в тривозі, звільни тих, хто не може не лихословити, даруй внутрішню свободу тим, хто поневолений наркотиками, алкоголем й іншими залежностями. Гордим даруй смирення. Тим, хто не прощає, дай сили прощати і, прощаючи, здобути внутрішню радість. Скупим дай дух любові й готовності співстраждати іншим. Тим, хто обтяжений сімейними конфліктами, дай зараз мир і примирення. Отцям сімейств, поневоленим гріхами, дай свободу. Тим, хто не вірний сімейній любові, поверни любов і вірність. Тим, хто потрапив у сильце невпорядкованих стосунків і звичок, дай сили стати здатними з повагою ставитися до свого тіла й тіл своїх близьких. 
Довіряю Тобі, Господи, також усіх тих, хто більше не приходить на зустріч із Тобою, на Святу Месу, тому що втратив віру й у невір’ї опинився далеко від Тебе в неспокої. Поверни їм віру.
Із хворими, які не можуть прийти, але всім серцем бажають, будь поруч. Утіш їх так, як утішав Тебе ангел. Із Твоїми сльозами й болями, страхом і стражданням, потом і самотністю зараз приношу Отцю Всемогутньому всі болі й усі страждання за спасіння світу.
Нехай не станеться більше, Ісусе, що хтось із Твоїх залишиться заснулим. Нехай за Твоїм кличем і тіло, і дух стануть готовими до нового життя, нової вірності.
У саду Гетсиманії відбулася велика зрада. Твоє серце, направду, боліло, коли Юда підійшов і поцілунком зрадив Тебе, але у своїй безконечній любові Ти, однак, сказав: «Друже!» Ти дав йому можливість зрозуміти, що він робить, і відмовитися від цього акту зради. 
У цій підготовці до зустрічі з Тобою, Ісусе, приношу й ввіряю Тобі всі зради, які Ти переніс від мене. Ввіряю Тобі всі ті зустрічі з хворими, бідними, відкиненими, ув’язненими, голодними, спраглими й засмученими, коли я не впізнавав Тебе, коли я ранив Тебе своєю поверховістю. Прости нам усім усі зради, які є зараз у нас, зібраних ради зустрічі з Тобою. Прости зради, які сталися в тих, хто не шукає Тебе більше в євхаристії. Прости й помилуй… Дякую, що Ти готовий прощати й ми можемо з радістю очікувати зустрічі з Тобою.         
Отче наш. 10 Радуйся, Маріє. Слава Отцю. О мій Ісусе…. 
Переглядів 97
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 2 квітня 2014
"Дорогі діти, материнською любов’ю хочу допомогти вам, щоб ваше життя молитви і покаяння було істинним зусиллям наближатися до Мого Сина і Його Божественного світла, щоб ви вміли відділитися від гріха. Кожна молитва, кожна Служба Божа і кожен піст є зусиллям наблизитися до Мого Сина, спомином про Його славу і прибіжищем від гріха, шляхом до повторного возз'єднання доброго Батька і Його дітей. Тому, дорогі Мої діти, відкритим серцем повним любові взивайте ім'я Отця Небесного, щоб вас освітив Духом Святим. Через Святого Духа ви станете джерелом Божої любові. З того джерела будуть пити всі ті, хто не знає Мого Сина, всі ті спраглі любові і миру Мого Сина. Дякую вам! Моліться за своїх пастирів. Я молюся за них і хочу, щоб вони завжди відчували благословення Моїх материнських рук і підтримку Мого Материнського серця."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 736
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)