Дякую Тобі за дар життя! (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 04 червня 2021, 15:55
«Отож кажу і в Господі вас заклинаю, щоб ви більш не поводились, як поводяться погани, що ходять у марноті свого ума, бувши запаморочені умом, далекі від життя в Бозі через своє неуцтво, що є в них, та через зачерствілість свого серця. Вони, очманівши, віддали себе непогамованій розпусті, щоб з ненаситністю коїти всяку нечисть. Та ви не так Христа вивчили, як це про нього чули й були навчилися у ньому, як то воно справді є в Ісусі. А саме: вам треба позбутися, за вашим попереднім життям, старої людини, яку розтлівають звабливі пристрасті, а відновитись духом вашого ума й одягнутись у нову людину, створену на подобу Божу, у справедливості й у святості правди» (Еф 4:17-24).
Молитва:
Боже, Творче всього живого, дякую Тобі за створення життя. Дякую Тобі й прославляю Тебе, що Ти покликав мене з небуття до життя! Сьогодні я свідомо приймаю дар життя. Ти створив мене в лоні моєї матері. Будь благословенний в акті створення! Благослови мого батька й мою матір. Дякую Тобі за їхню любов, із якою вони мене прийняли й ростили. Дякую Тобі за те, що Ти захотів, щоб я став подібним до Тебе в любові. Дякую Тобі, що Ти хочеш, щоб моє життя було сповнене Твоїм життям.

Небесний Отче, я маю Тобі зізнатися, що я не завжди ставився з повагою до життя, яке Ти дав мені. Я визнаю, що я руйнував його тим, що зветься гріхом.

Так часто я дозволяв своїй гордості та егоїзму топтати дар любові й заважати йому розвиватися. Я сам губив своє життя й не приділяти уваги та часу своїй душі, духовному життю. Я грішив проти життя, плекаючи й піклуючись тільки про своє тіло, не думаючи про духовні цінності – любов, віру, надію, смирення, терпеливість, вірність.

Я знаю, що тим самим я занедбував дружбу з Тобою, не роблячи часом нічого для того, щоб розвивати таланти й дари, якими Ти наділив мене. Я лінувався, і через це Твоя благодать часто залишалася невикористаною. Багато можливостей зростання в доброму було упущено. Я залишився недозрілим, незрілим. А Ти бажав моєї досконалості. Ти хотів пишатися мною, як батько пишається своїм сином або дочкою, які в усьому стають подібними на своїх тата чи маму.

Незбалансована турбота про тіло й душу привели до того, що тепер я людина лише наполовину, я став незакінченим Твоїм образом у цьому світі. Я не можу бути в повноті свідком Твоєї любові, милосердя, прощення, тому що перестав розвиватися. Прости мені!

Я шкодую, що зловживав своєю свободою й можливістю говорити, радитися та взаємодіяти з Тобою. Прости мені, що всякі матеріальні блага були важливіші й мої слабкості віддаляли мене від Тебе та від людей.

Я стільки разів був злий і сердитий. Я не ладнав із людьми, не намагався їх зрозуміти. Прости мені, що я зловживав Твоєї добротою, унаслідок чого сам себе мучив і знищував. Сьогодні я знову приймаю своє життя з вдячністю в серці. Я хочу висловити цю подяку через мій послух Твоїй Святій Волі. Через мою безвідповідальність я став як безплідна смоковниця, але тепер я приймаю рішення всім серцем жити та взаємодіяти з Тобою! Дякую Тобі, що через прощення Ти даєш мені новий шанс почати все спочатку й знову зростати.

Дякую Тобі, що в мені звершуються Твої слова: «Благословен твій гріх», – адже я можу відчувати Твою любов і милосердя до мене.

Зішли мені Свого Святого Духа. Нехай Він веде мене. Нехай Він приведе мене до тієї повноти життя, яку Ти спочатку задумав для мене.

(Зараз я в тиші розглядаю конкретно, що стосується мого життя. Можливо, я нищив себе пияцтвом, наркотиками, переїданням, перевтомою, дисбалансом між доглядом за тілом і духом … Також я запитую себе, чи розлад не увійшов у моє життя через егоїстичне статеве життя, яке загрожувало моєму емоційному дозріванню і – зловживанням цього дару – я став егоїстом, який думає лише про свої задоволення.)

Тепер, після цієї сповіді, Господи, зціли мене повністю й зроби здатним жити в гармонії з Тобою та для Тебе. Нехай моє життя розвивається на славу Тобі й на користь іншим людям. Я не хочу бути незрілим плодом у Твоєму саду. Я не хочу бути безплідною смоковницею. Тим більше я не хочу бути бур’яном серед красивих квітів.

Я хочу бути містом, побудованим на горі. Я хочу бути палаючою лампою, яку ставлять на видне піднесене місце, щоб вона світила всім і все освітлювала. Я хочу бути гірчичним зерном, яке так розвивається й росте, незважаючи на те, що таке маленьке! Я хочу, щоб я прийшов у Твоє Царство зрілим, дорослим соратником. Дякую Тобі, що Ти не відкинув мене від лиця Свого й що я маю нову можливість повернутися.

Зціли моє серце від усіх ран, які є наслідком гріхів. Очисти мене від усього зла, яке є в мені. Звільни мене від усіх негативних почуттів, щоб я міг рости й приносити плоди, які є доказом, що я живу натхненням Святого Духа! Нехай ця зустріч із Тобою стане для мене, як нова весна: щоб усе знову в мені розквітло й принесло плід! Нехай це буде, як весняний дощ для сухої землі, як літнє сонце, для промерзлої землі. Як материнський поцілунок витягує з серця дитини все найкраще й благородне, перетворює його та допомагає розвиватися як людині, так і християнину. Господи, схилися над хаосом мого життя й силою Святого Духа віднови в мені первісний порядок, який я втратив, коли згрішив.

Надихни мене на новий шлях із Тобою! Допоможи мені зрозуміти, що моє християнське покликання не полягає в тому, щоб не грішити, а в тому, щоб ставати святим, удосконалюючись у доброті й любові до Тебе та до всіх людей. Це те, чого Ти, Отче, чекаєш від кожної людини.

Отче, тепер я молюся за священника, якому буду сповідатися. Допоможи йому діяти згідно з Твоєю волею, щоб його любов, віра, надія, радість, мир, смирення, доброта, мудрість і сила стали для мене стимулом до зречення будь-якого мого саморуйнування, щоб я прийняв серцем постійну співпрацю з Тобою. Благослови мого сповідника, щоб він сумлінно виконував своє покликання бути людиною і священником! Наповни його Своїм Духом, щоб він, як хороший виноградар, в ім’я Твоє дав мені добру пораду й підібрав правильні слова, які принесуть плід у мені та додадуть мені сил рости, стаючи, все більше схожим на Тебе. Дай мені силу й мудрість розпізнати, що в мені не так, щоб від цього моменту все було на славу Тобі! Амінь.
Переглядів 1 633
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас до любові. Дітоньки, без любові не можете жити ані з Богом, ані з братами. Тому вас усіх закликаю відкрити свої серця Божій любові, яка є величезна й відкрита для кожного з вас. Із любові до людини Бог послав Мене до вас, щоб показати вам дорогу спасіння, дорогу любові. Якщо не любите найперше Бога, не зможете любити ні ближнього, ні того, кого ненавидите. Тому, дітоньки, моліться, і через молитву ви відкриєте любов. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)