Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»“Постіть серцем” «Євангеліє життя» - св. Папа Іван-Павло II. (Славко Барбаріч, OFM)

“Постіть серцем” «Євангеліє життя» - св. Папа Іван-Павло II. (Славко Барбаріч, OFM)

  • 10 травня 2018, 08:30

“Постіть серцем” «Євангеліє життя» - св. Папа Іван-Павло II. (Славко Барбаріч, OFM)Дуже важливо зрозуміти, що серед послань у Меджуґор’ї нема жодного, яке не було б закоріненим у Святім Письмі, а пастирсько-літургійна практика не містить нововведень, які б вимагали особливого схвалення Церкви. Тому потрібно виконувати те, про що просить Богородиця, уже зараз, не очікуючи на офіційне визнання Меджуґор’я.

Навіть якщо б об’явлень зовсім не було, не помилилися у всякому разі ті, хто став більше молитися, постити, ходити до сповіді, читати Святе Письмо, поклонятися Ісусові в Пресвятих Дарах чи почитати в молитві хрест, а після Меси промовляти молитву за зцілення – усе те, що вже багато років день у день роблять у Меджуґор’ї. Однак подібна практика – ще одне свідоцтво на користь того, що йдеться про особливе благодатне Боже втручання, оскільки почалася вона з того дня, коли візіонери повідомили про об’явлення їм Богородиці та Її заклик до миру, навернення, посту, молитви й обнови віри, до участі в Месі, до сповіді, до поклоніння Святим Дарам та до читання Святого Письма. Хоча піст у Церкві в цілому, можна сказати, забутий, св. Папа Іван-Павло ІІ закликав до посту й, перебуваючи в Ассізі, присвятив один день постові й молитві спільно з представниками інших релігій. Теми посту він торкається в енцикліці «Євангеліє життя» й, закликаючи постити й молитися, звертає увагу на те, що в боротьбі із сатаною та його царством піст і молитва – найбільш ефективний засіб.

У пункті 100 згаданого документа сказано: «У цій великій праці із створення нової культури життя нас підтримує й животворить упевненість у тому, що Євангеліє життя, як і Царство Боже, зростає й дає рясний плід (див. Мр. 4, 26-29). Дійсно, різноманітні могутні засоби, якими наділені сили, що діють на підтримку «культури смерті», і те, чим володіють захисники «культури життя й любові», важко співставити за масштабами. Ми, проте, знаємо, що можемо розраховувати на допомогу Бога, для Якого немає нічого неможливого (див. Мт. 19, 26).

Із цією впевненістю в серці, спонукуваний глибокою турботою про долю кожної людини, я сьогодні повторюю всім те, що сказав сім’ям, які виконують свої важкі завдання серед загрозливих небезпек: терміново необхідна велика молитва за життя, що йде через увесь світ. Нехай кожна християнська спільнота, кожен рух чи об’єднання, кожна сім’я й кожен вірний у рамках спеціальних починань і в повсякденній молитві несуть палку мольбу Богові-Творцеві, Який полюбив життя. Ісус Сам показав нам, що молитва й піст – найголовніша та найуспішніша зброя проти сил зла (див. Мт. 4, 1-11), і навчив Своїх учнів, що деяких злих духів можна вигнати тільки цим (див. Мр. 9, 29). Так наповнімося ж смиренням та сміливістю в молитві й пості, аби досягнути того, щоб сила що приходить з висоти, зруйнувала стіни обману й брехні, що заслоняють погляд багатьох наших братів і сестер на нечестя діянь та законів, ворожих життю, і збудить у їхніх серцях рішучість та наміри, натхненні цивілізацією життя й любові».       

Foto: freelyphotos

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 082
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1993., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні всіх вас закликаю пробудити ваші серця для любові. Ідіть на природу й дивіться, як природа пробуджується, і це допоможе вам відкрити ваші серця для любові Бога-Творця. Хочу, щоб ви пробудили любов у ваших сім’ях: де є немир і ненависть, нехай запанує любов, бо коли є любов у ваших серцях, там є й молитва. І, дорогі діти, не забувайте, що Я з вами й допомагаю вам Своєю молитвою, щоб Бог дав вам силу любити. Я вас благословляю й люблю Своєю Материнською любов’ю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)