Постіть серцем

  • 14 червня 2015, 20:00

Постіть серцемII. ДОСВІД ПОСТУ

2.2 Свідчення (продовження....)

- Чи ти говорила про зміни у ставленні до інших?

Багато всього змінилося. Неможливо все описати словами. Радо би поділилася радістю й досвідом Бога з усіма, не дивлячись на те, що про мене подумають. Та коли я говорю, відчуваю певний ризик, але не боюся. З досвіду любові до ближніх я передусім пізнала власні слабкості. Все стає явним. Коли бачу в собі певну слабкість, яку критикувала в іншому, тоді мені легше простити й далі любити ту людину. Тому не можу судити інших і розумію кожну слабкість. Усе це благодаті, які отримуєш через піст.

 

- У наш час у спільнотах не постять. Як твоя спільнота сприйняла твій піст?

На початку були труднощі й опір, і це через те, що думали, буцімто через піст мені щось станеться, що захворію, та я мала сили зостатися на своєму шляху, вірна Богородиці. Я впевнена, що то була Божа воля і що Богородиця не вимагала б чогось неможливого. Але треба бути розважливим. Треба пити багато рідини. Мій досвід підтверджує, що я якось захищена і що піст узагалі не є небезпечним. За час посту в тілі з’являється якась легкість, я можу більше молитися і працювати, стаю витривалою. Відданістю Богові у дні посту долаю все. День посту завжди є для мене днем молитви й поклоніння, це стало для мене життям. Коли не пощу, відчуваю важкість тіла, не можу йти далі, втомлююся.

- Ти відкрила для себе хліб, а чи був якийсь досвід із водою?

Насправді дуже довго я ставила акцент на хлібові і дедалі глибше розуміла, чому саме хліб. Пізніше я почала розважати над водою, особливо на свято Хрещення Господнього. Я відчула глибоке бажання бути християнкою і ввійти у глибину християнства, споглядаючи те, як жили перші християни: які вони були сильні у вірі і що вони всі витримали за те, що дивились на Ісуса. І я почала вчитися від них. Мені даровано, і це завжди повторюється, що коли в час посту п’ю воду, бачу перед собою Хрещення Господнє й воду, якою Він хрестився. Ця вода посвячена. І щоразу, коли п’ю воду, в мені звучить молитва з псалму: «Найпаче обмий мене з беззаконня могоі від гріха мого очисти мене». Цей досвід поглиблюється з хлібом, і щоразу, коли розламую хліб, в моєму серці звучать слова: «Мій Бог є хліб, що ламається і дарується». Отак дні посту стають безперервною молитвою!

Незабутнім є досвід, коли відчула як щось особливе ту краплю води, яку священик вливає у чашу, змішуючи з вином. Ця крапля є для мене викликом і закликом, щоб, як вона, я стала малою та чистою. Відтоді ще більше прагну очищення й чистоти, а серце моє повторює: «Обмий мене, очисти, окропи мене..!»

- Що б ви хотіли порадити монашеству?

- Просто щоб ми були християнами, аби за нами можна було пізнати, що ми християни. Всі потребуємо чистоти — весь народ, — щоб ми очистилися від богохульства, від наркотиків, від суперечок і сварок, від взаємного осудження. З такою поведінкою ніхто не може розпізнати іншого як християнина. Моїм бажанням є, щоб ми оживили піст і досвідчили Бога. Це можливо. Бог бажає постійно нас очищувати, і ми можемо жити як перші християни. Ми, посвячені, маємо бути в посвяченому народі знаком любові та миру, й так можемо ще краще служити народові на Божу славу. Постімо й молімося, аби не ввійти у спокусу жити лише для себе, але для інших. Я обіцяю всім включити їх у мій піст і молитви, і я надіюся, що наш Господь зробить так, що ми були здатні свідчити про його євхаристійну любов і ширити мир.

 

Переглядів 3 645
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 20 вересня 1984р.
"Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас почати піст від серця. Багато людей постить, але тільки тому, що всі постять. Це стало звичаєм, якого ніхто не хоче порушити. Прошу парафію постити з вдячності, що Бог дозволив, аби Я залишилася у цій парафії так довго. Дорогі діти, постіть і моліться серцем. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)