Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Поверніться до Бога й молитви (о. Любо Куртович, OFM)

Поверніться до Бога й молитви (о. Любо Куртович, OFM)

  • 01 липня 2023, 14:02
У травневому посланні Богородиця запрошує нас іти на природу та молитися, щоб Господь міг говорити з нашими серцями. В оточенні природи нам легше чути й відчувати Божу мову. Сьогодні, на жаль, живемо поза природним середовищем. Ми занурені в екрани, соціальні мережі та навушники, у яких луною відгукується шум цього світу. Від шуму людина хворіє, а в тиші нам легше чути свою душу й голос Бога, Який хоче говорити з нашим серцем.
У цьому посланні, як і в багатьох інших, Богородиця закликає нас повернутися до Бога й молитви. Багато разів Божа Матір говорила нам: "Дорогі діти, поверніться до Бога й до Божих заповідей... Поверніться до молитви серцем... Поверніться до посту й сповіді... Поверніться до Мого Сина, поверніться до молитви й посту... Поверніться до Бога... Сьогодні Я закликаю вас повернутися до особистої молитви".
У книзі пророка Єремії сказано: «Так сказав Господь: Якщо ти навернешся, я приведу тебе знову, стоятимеш передо мною. Як говоритемеш гідно, щиро, станеш моїми устами, тож тії обернуться до тебе, тобі ж не треба буде до них обертатись» (Єр. 15:19). Якщо ми повернемося до Бога, якщо в нас вистачить мудрості й сили відокремити дорогоцінне від порожнього, то люди обернуться до нас, але ми не повинні обертатись до людей.
Ми не повинні прагнути до людей та жити їхньою похвалою і визнанням, ми повинні постійно залишатися зверненими до Бога, як Діва Марія. Вона вся була звернена до Бога й уся наповнена Богом. Богородиця вказує нам на найважливіше й найдорогоцінніше, а це – Бог і шлях, що веде до Бога, і шлях цей – молитва.
Якщо Бог і Його присутність, Його сила і Його дари стануть важливішими для нас, ніж усе, що ми маємо, – важливішими за гроші, дім, сім'ю, друзів і за все, чим ми володіємо й заради чого день та ніч трудимося, – якщо Бог стане для нас важливішим, якщо Бог постане для нас на першому місці, тоді ми матимемо всього вдосталь і зможемо насолоджуватися всім.   
Ми не повинні дозволяти, щоб на все інше в нас знаходився час, а на Бога – ні. У цьому полягає трагедія нашого життя.
Уявіть, що у вашій оселі друг, який перебуває з вами весь день, а ви йому жодного слова не кажете, не питаєте, як він, не пропонуєте йому сісти й поговорити.
Діва Марія краще за всіх знає, що дорогоцінне та вічне. Вона знає Бога краще за всіх, а ми без Бога мертві, у нас життя немає. Тож поставмося серйозно до слів Небесної Матері, щоб відчути повноту Божого благословення.
Молитва 
Діво Маріє, Мати нашого Спасителя й наша Мати, дякуємо Тобі за те, що Ти постійно кличеш нас і раз у раз бажаєш вести нас шляхом молитви, який веде до Бога. Бог є джерело нашого спасіння, прощення й достатку життя. Ти Сама відчула щедрість Божих благословень та хочеш, щоб і ми її відчули. Не переставай пробуджувати нас від духовної сплячки, у яку ми впадаємо через свою непостійність. Ми хочемо віддати Тобі наші руки й серця, щоб ми могли йти з Тобою шляхом миру та свободи, яку Господь хоче дати нам. Амінь.
Переглядів 765
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Солдо, 18 березня 2021

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Солдо, 18 березня 2021 року«Дорогі діти! По-материнськи вас закликаю повернутися до радості й правди Євангелія. Поверніться до любові Мого Сина, бо Він чекає вас із розкритими руками. Усе, що робите в житті, робіть із Моїм Сином, із любов’ю, щоб ви були благословенні. Нехай ваша духовність буде внутрішньою, а не лише зовнішньою. Тільки таким чином ви будете смиренними, великодушними, сповненими любові й радісні, а Моє Материнське Серце буде радіти з вами. Дякую вам”.

Візіонерка Мір’яна Солдо мала щоденні об’явлення від 24 червня 1981 року до 25 грудня 1982 року. На останньому щоденному об’явленні Богородиця, довіривши Мір’яні десяту таємницю, сказала, що буде ще їй являтися раз на рік – 18 березня. Так було протягом усіх цих років. 

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 307 369
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Липень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Липень 2024 (36)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)