Моліться за мир (о. Любо Куртович, OFM)

  • 03 лютого 2023, 22:46
Пресвята Діва Марія з'явилася в Меджуґор'ї з тим самим посланням і з тим самим закликом, який ми чуємо й сьогодні: «Дорогі діти! Моліться зі Мною за мир». Її послання актуальне й зараз, через 41 рік. Мир у серцях і між народами – у небезпеці. Війна, ненависть і людовбивство – індикатори того, що задіяні духовні сили зла, сатана. Проти нього та проти зла ми можемо боротися лише духовними засобами, проти зла ефективні лише молитва, піст, покаяння, жертва й благання до Бога. Нас постійно закликає Богородиця, про це говорить і Слово Боже – молитва, піст і покаяння зупиняють війни, ненависть і катастрофи.
Війни й ненависті неможливо припинити лише за допомогою зброї. Могутнє озброєння може потіснити ворога, але це буде лише зовнішня перемога, а  не справжня. Ненависть у ворога залишиться та рано чи пізно спалахне знову, і до миру ніколи не дійде. А мир, обіцяний Ісусом, — це мир, який виходить із серця, що змінилося. Це мир ворога, що навернувся; ворога, що перетворився на друга. Серця може міняти лише Бог. Йому потрібні наші молитви й наші серця, навернені через молитву, піст і покаяння, щоб через ці серця Він міг вливати у світ силу та благодать навернення. 
Богу потрібний ти, щоб Він міг спасти інших. Богові потрібна твоя молитва, твоє серце, щоб Він міг увійти в цей світ і торкнутися інших.
Нам може здаватися, що ми безсилі перед силою та кількістю ненависті, зла та воєн у світі й навколо нас. Однак нехай ця думка нас не деморалізує. Колись Богові знадобилося лише одне людське серце, Серце Марії з Назарету, яке сказало Богові «так» – і Він зміг прийти до нас та принести Своє спасіння.
У книзі «Мати Тереза. Особистий портрет», яку написав її близький друг Лео Масбург, я прочитав про один випадок із її життя. Якось журналіст поставив Матері Терезі провокаційне питання:
– Мати Терезо, Вам зараз сімдесят років. Після Вашої смерті світ виглядатиме так само, як і до Вас. Ви вклали стільки праці, а що змінилося у світі?
Без найменшого роздратування, з усмішкою вона йому відповіла:
– Ви знаєте, я ніколи не хотіла змінити світу. Я просто намагалася бути краплею чистої води, у якій зможе відобразитись Божа любов. Як вам здається – цього мало?
І як це часто бувало, у приміщенні запанувала тиша. Ніхто не смів сказати жодного слова. Мати Тереза знову повернулася до цього журналіста й запитала його:
– Чому б і Вам не спробувати стати краплею чистої води? Тоді нас було б уже двоє. Ви одружені?
– Так, Мати Терезо.
– Скажіть про це своїй дружині. Тоді нас буде троє. А діти у вас є?
– Так, троє дітей, Мати Терезо.
– Розкажіть про це і їм. І тоді нас буде вже шестеро.
Не впадаймо у відчай. Послухаймо нашу Небесну Матір Марію, Яка найкраще бачить духовний стан нашого світу. Вона бачить і всі серця, які відкриваються Її посланням, і каже нам: «Ви Моя надія».
Як каже свята Мати Тереза, будемо маленькою краплею води в океані, бо без цієї краплі океан збідніє.
 
Молитва: Діво Маріє, Ти найкраще бачиш наш духовний стан, наші серця і цей світ, що загубився без Бога. Ти приходиш до нас із слави Небесного Отця. Твій погляд проникливий і бачить, чого нам не вистачає. Ти й у Кані Галілейській першою помітила, що не мають вина. Ти й сьогодні бачиш, що в нас немає миру. Бачиш, що сучасна людина відвернулася від Бога й стрімко мчить до своєї смерті. Молися з нами, Діво Маріє, як Ти молилася з апостолами при зародженні Церкви. Дякуємо Тобі за Твої слова та послання, які надихають і якими Ти закликаєш нас повернутися до Бога – джерела миру, сенсу та життя. Дякуємо Тобі за кожне серце, яке відкривається і дає надію цьому світові. Ти, Маріє, благодаті повна, молися з нами і за нас, особливо за тих, хто проходить через тяжкий досвід війни, ненависті та вбивства. Нехай Господь дарує мир усім серцям, у яких панує сум'яття та ненависть. Амінь.
Переглядів 1 104
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1992., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю до молитви. Лише молитвою та постом можна зупинити війну. Тому, дорогі мої дітоньки, моліться і своїм життям засвідчуйте, що ви є Моїми й Мені належите, бо сатана хоче в ці похмурі дні звести якнайбільше душ. Тому закликаю вас: вирішіть вибрати Бога, а Він вас захистить і покаже, що маєте робити та якою дорогою маєте йти. Закликаю всіх тих, хто сказав Мені ТАК, щоб відновили посвяту Моєму Синові Ісусу і Його Серцю та Мені, щоб вас могли ще сильніше взяти, як знаряддя миру в цьому немирному світі. Меджуґор’є є знаком для всіх вас та закликом молитися, впроваджувати в життя ці благодаті, які Бог вам дає. Тому, дорогі діти, прийміть із серйозністю заклик до молитви. Я з вами, і ваші страждання є й Моїми стражданнями. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 736
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)