Нехай молитва буде для вас життям

  • 06 жовтня 2016, 16:25

Нехай молитва буде для вас життямЗдається, що за минулі роки явлінь Богородиці ми вже стільки разів чули від Неї ці або подібні до них слова. Ніби безнастанно повторюються одні й ті ж материнські заклики. Проте це відбувається не без важливої на те причини: так само, як нашому тілесному організмові потрібні дихання й повітря, так і для нашого духовного організму, як дихання, необхідна молитва.

Для Богородиці молитва була життям. Коли Євангеліє розповідає нам про Марію, воно бере з Її вуст молитву. Так, під час Благовіщення з Її Серця виходить найпрекрасніша на світі молитва: «Ось я Господня слугиня: нехай зо мною станеться по твоєму слову!» (Лк. 1, 38). Під час відвідин Єлизавети з Серця Марії виходить молитва «Величає душа Моя Господа(...)». Під час і після народження Ісуса починають проявлятися Божі чудеса: «Марія ж пильно зберігала все це, роздумуючи у своїм серці» (Лк. 2, 19). На весіллі в Кані Марія звертається з проханням до Ісуса, заступаючись за молодят. На Голгофі Марія приносить Ісуса Отцеві як жертву людства. У світлиці Тайної вечері Марія перебуває разом із апостолами й учнями в постійній молитві й очікуванні, поки здійсниться обіцяне Ісусом.

Марія приносить і дарує нам Бога. Вона хоче ввести нас у власний досвід пізнання Бога...

Марія не дає і не передає нам порожніх слів та ідей. Вона приносить і дарує нам Бога. Вона хоче ввести нас у власний досвід пізнання Бога.

Якщо ми поглянемо на життєписи святих, то відразу побачимо, що всі вони були людьми молитви. А по-іншому й не може бути. Так, святий Франциск Ассизький провів безліч ночей у чуванні, повторюючи: «Бог мій — усе моє». І це пояснює, чому його апостольської місії ніщо не змогло зупинити і чому після восьми століть францисканство все ще настільки живе, настільки свіже й нове.

 

«Бог мій — усе моє». (св. Франциск Ассизький)

 

Святий апостол Павло також звертає нашу увагу: «Безперестанку моліться!» (1 Сол. 5, 17); «Дякуйте за все завжди Богові й Отцеві в ім'я Господа нашого Ісуса Христа» (Еф. 5, 20). Нам не сказано невпинно працювати, чувати й постити, проте нам дано закон невпинно молитися. І ця невтомна ревність може прийти тільки з любові. Боротьба молитви з нашою лінню й млявістю є боротьбою любові смиренної, повної довіри та непохитної.

 

Молитва:

Пресвята Діво Маріє, дякуємо Тобі за те, що Ти не втомлюєшся повторювати нам і кликати нас до Бога — джерела життя. Ти Сама досвідчила і пізнала Бога, бо Ти вся сповнена Ним і вся відкрита Йому. Дякуємо Тобі за Твою Материнську турботу. Дякуємо Тобі за кожне слово, яким Ти звертаєшся до нас зі Свого Серця, повного Материнської любові до кожного з нас. Випроси нам рішучості слідувати шляхами молитви та святості, якими ходила і Ти. Поведи нас дорогою, що веде до Бога, щоб і ми самі ще більше пізнали Бога любові й милосердя. Випроси нам благодаті витривалості і постійності, щоб ми були свідками життя в достатку, що приходить від Бога, Якому Ти служила і служиш. Амінь.

 

(M.M.)

 

Переглядів 3 409
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, 25 червня 2023 року, через візіонерку Іванку
Під час останнього щоденного об’явлення, 7 травня 1985 року, Богородиця відкрила Іванці останню – десяту – таємницю й сказала, що протягом усього життя Іванки буде їй об’являтися раз на рік – у річницю об’явлень. Так сталося й цього року. Об’явлення тривало 7 хвилин (18:38 -18:45), у цей час Іванка була в себе вдома. Під час об’явлення була присутня тільки сім’я Іванки. Після об’явлення візіонерка Іванка сказала: «Богородиця дала нам таке послання:
“Дітоньки, потребую ваших молитов. Моліться, моліться, моліться”. Богородиця нас всіх благословила».

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)