Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»IX Меджуґорська молитовна зустріч «Молитва за мир» 25.04.2020

IX Меджуґорська молитовна зустріч «Молитва за мир» 25.04.2020

  • 01 травня 2020, 14:34

IX Меджуґорська молитовна зустріч «Молитва за мир» 25.04.2020Щорічні молитовні зустрічі в Словаччині, Україні та країнах Балтії — це наше щире «спасибі» Господу за дар присутності Діви Марії з нами, Її материнську любов й усі благодаті, які Вона вимолила для нас. Це також і конкретна відповідь на Її заклик: «Дорогі діти, моліться за мир... Допоможіть Мені, щоб Я могла допомагати вам».

9-а Молитовна зустріч «Молитва за мир» була запланована в цьому році, у Словаччині, у м. Попрад 25 квітня. У зв’язку із ситуацією, що склалася у світі, це не було можливим. І ми вирішили провести цей день молитви онлайн з Меджуґор’я. У співпраці з відеостудією ДЖАНІ (ĐANI) ми могли підготувати відеозаписи свідчень і молитви на горі Подбрдо.

Програма розпочалася о 8 ранку молитвою Славних таємниць Розарію. Далі короткі лекції для нас провели о. Марінко Шакота, наш дорогий настоятель парафії Меджуґор’я, і о. Любо Куртович, який духовно супроводжує наші молитовні групи з 2004 року.

За допомогою аудіозапису до всіх учасників звернувся й архієпископ, монс. Генрік Хосер. Він із радістю вітав нас і в кінці молитовної зустрічі вділив нам благословення.

О 15.00 ми молилися Вервицю до Божого Милосердя. Після неї своїм свідченням із нами поділилася й Тереза Гажійова зі спільноти «Світло Марії».

Вершиною дня стала вечірня молитовна програма з церкви св. Якова в Меджуґор’ї — молитва Радісних і Страсних таємниць Розарію, св. Меса та Адорація. А закінчилася зустріч Посвятою Непорочному Серцю Діви Марії. Також цього вечора ми прочитали послання Богородиці від 25 квітня.

Завдяки перекладу на російську мову разом із нами молилися в Україні, Латвії, Литві, Білорусії, Росії, Казахстані, Молдові та інших країнах.

Коли діти з Мамою, вони не бояться. Це саме те, що пережили ми, молячись разом у цей день. Ми ще раз переконалися в тому, що Меджуґор’є — це надія для всього світу. Ось кілька коротких вражень, якими ділилися з нами друзі Меджуґор’я з різних країн:

· «У ці важкі часи, коли весь світ сповнений страху, болю, смутку, теорій змови й почуття занедбаності, безнадії, молитовна зустріч з Меджуґор’я стала ковтком свіжого повітря. Вона допомогла піднятися над всією цією плутаниною й хаосом. Допомогла зрозуміти, що все у світі може змінитися, але Бог — ніколи не змінюється. Любов Ісуса завжди актуальна».

· «Така благодать відчувалася, як ніби я була в Меджуґор’ї».

· «Не дивлячись на те, що зустріч була онлайн, я дуже глибоко серцем пережила її: сміялася, плакала, молилася, співала разом із вами меджуґорські пісні... Ще яскравіше відчула тугу за Євхаристією. Мене порадували слова про те, що Марія з нами і Вона завжди готова прийти на допомогу, як тільки ми покличемо Її».

· «Дуже зачепила думка про те, що двері храмів закриті, але «храми відкрилися» вдома, у сім’ях».

· «Я в минулому році приїжджала в Меджуґор’є. Збиралася і в цьому році... Дивилася онлайн програму цілий день. Ніби дійсно побувала в Меджуґор’ї! Дуже хороша знахідка з Розарієм на Подбрдо. Уся програма духовно сильна й дуже необхідна нам, віруючим, в ізоляції. Сердечно дякую за ті дари Святого Духа, що отримала особисто».

· «Дуже раді можливості молитися в єдності!»

· «Знову можна було відчути в душі теплоту й любов, що переповнює... Спасибі всім, хто вів конференції. Спасибі, що нагадали нам про важливість усепрощення; про особливу, без кордонів любов до тих, хто ранить нас; про різницю просто посту й посту з серцем; про те, як це чудово закохуватися в Ісуса в Євхаристії... Вийшла не просто загальна молитва, а й прекрасні одноденні реколекції».

 

Спасибі всім, хто з’єднався з нами цього дня в молитві під час молитовної онлайн зустрічі!

 

Молимося за вас в Меджуґор’ї,

«Світло Марії»

 

 

Переглядів 2 019
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 1993., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Я закликала вас цими роками молитися, жити за тим, що вам кажу, але ви мало живете за Моїми посланнями. Говорите, а не живете, тому, дітоньки, і ця війна так довго триває. Закликаю вас відкритися Богові й у своєму серці жити з Богом,живучи добро й свідчачи Мої послання. Я люблю вас і хочу вас захистити від усякого зла, але ви не хочете. Дорогі діти, не можу вам допомогти, якщо ви не живете за Божими Заповідями, якщо ви не живете Службу Божу, якщо не уникаєте гріха. Закликаю вас бути апостолами любові й добра. У цьому немирному світі свідчіть про Бога й Божу любов, а Бог благословлятиме вас і дасть вам те, що Його просите. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)