Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Архиєпископ Карбало: «Меджуґор‘є – це місце молитви, місце навернення, це домівка Марії!»

Архиєпископ Карбало: «Меджуґор‘є – це місце молитви, місце навернення, це домівка Марії!»

  • 13 грудня 2019, 11:46
Архиєпископ Карбало: «Меджуґор‘є – це місце молитви, місце навернення, це домівка Марії!»Архиєпископ Джозе Родріґес Карбало, Секретар Конгрегації для Інститутів посвяченого життя і для спільнот апостольського життя, відвідав Меджуґор’є і провів деякий час у Герцеговині. У Мостарі він зустрівся із провінціалом Францисканської провінції у Герцеговині, фр. Мільєнком Штеко, а також відвідав новиків у францисканській провінції Герцеговини, де з ними розмовляв про їхнє монаше покликання. У Меджуґор’є Архиєпископ Карбало дав інтерв’ю головному редактору радіо «Мир Меджуґор’є» Саньї Пегар, у якому згадав про обрання фр. Мільєнка Штеко президентом Об’єднання Братів Менших Францисканців у Європі.

« Я б хотів подякувати фр. Мільєнко, я радий, що Провінціали Європи мали до нього таку довіру. У певний момент я також займав таке положення, і це буде колосальною ласкою для нього і для цілої Європи, оскільки мені відомо, що мнср. Карбалло має багато хороших планів щодо Францисканської Європи.

Францисканська Європа не мертва.

Я розмовляв з ним, а також з іншими братами францисканцями у Мостарі. Я попросив його зробити дещо, а саме, кричати голосно, що францисканська Європа не мертва, що релігійне життя у Європі не вмерло. Достатньо глянути на францисканські провінції у Хорватії та Боснії і Герцеговині. Дякувати Богу, там існує безліч покликань. Мав нагоду зустрітися з молодими новиками у цій провінції, 10 осіб, а це велика кількість для одної провінції. Переконаний, у той момент, коли присутні проблеми покликань у Європі, то тут покликань так багато. Релігійне життя Європи має відкритись для тих, хто веде посвячене життя з цілого світу, бо Європі необхідно дарувати, так само як і отримувати. Багато місіонерів та монахів служать на всіх континентах. Фр. Мільєнко та його команда можуть очікувати чудових результатів та успіхів. Їм необхідно відкрити францисканське життя цілому світові; збагатити Європу, яка сраждає від світського життя; бути здатним прийняти все добре, що приходить з інших континентів, оскільки євангельські цінності не є цінностями сучасного світу та суспільства, тому часто треба йти проти течії, тоді наше серце стане чистішим , а ми – сильнішими.

Архиєпископ Карбалло провів свій другий день у Меджуґор’є, це його шостий приїзд як Голови Францисканського Ордену, а тепер, як Секретаря конгрегації для інститутів посвяченого життя і спільнот апостольського життя.

Це добре бути у Меджуґор’є.

«Кожного разу, коли приїжджаю у Меджуґор’є, я почуваю себе, немов вдома, вдома моєї Мами. Бачите, всім ЇЇ дітям тут раді, а мої францисканські брати Герцеговини щиро приймають мене завжди за будь-яких обставин, наче я є один з них. Я дійсно насолоджуюсь, перебуваючи тут, і потрібно подякувати нашому Папі Франциску за обрання Архиєпископа Хозера апостольським візитором для цього місця, а також подякувати за дозвіл організовувати офіційні прощі до Меджуґор’є’’, - сказав мнср. Карбалло, водночас пояснив причину свого візиту сюди.

" Я приїхав зустрітися з різними спільнотами, які є тут у Меджугор'є, 18 нових спільнот. Яка є моя мета? Церква має місце для всіх. Точно так, як францисканці, які одного разу вирішили слідувати за своєю спільнотою, аналогічно є з іншими новими спільнотами і членами посвяченого життя, для всіх одна умова, що слідуватимуть за Церквою і покладуть у центр свого життя Євангеліє Ісуса Христа",- сказав м-р Карбалло.

Архиєпископ Карбалло запросив усіх жити за логікою "давати", оскільки це Божа логіка. " Я запрошую себе і вас, давайте жити за цією логікою, для Бога і для інших. Живімо, бо так ми помремо у тому, що маємо, а це - єдиний шлях народитися для вічного життя. Ми прибули із різних куточків світу, у цьому місці, де кожен може відчути присутність Нашої Богородиці, і Вона є Тією, яка цілковито жила за цією логікою, віддала Себе Богу та іншим".

Давайте дивитись у майбутнє з надією.

«У будь-якому моменті Господь може запросити будь-кого з нас, не зважаючи на умови, у яких ми проживаємо. У старому завіті ми бачимо приклади, де Бог запрошує декого до храму, декого до посвяченого життя і до праці. Меджуґор’є – одне з таких місць, де Господь може покликати нас, одночасно це є місце молитви і навернення. Це дім Марії! Мені відомо, скільки раз Бог використовував це місце, щоб пробудити у багатьох серцях заклик до посвяченого життя, нам потрібно дякувати Господу за те, що використав це місце для навернення багатьох сердець, чи то до посвяченого, монашого життя, чи до сімейного. Мнср. Карбалло запросив усіх дивитися на майбутнє з надією, замість того, щоб сумувати за минулим, яке не можна вернути і яке не вернеться».

«Моє послання для молоді є, як казав Іван Павло ІІ, відкрийте широко двері для Ісуса, і, за словами Папа Франциска, нікому не дозволяйте вкрасти у вас надію і радість! Ті з вас, хто хворий і старшого віку, знайте, ви не самі. Господь любить вас. Використовуйте свою слабкість як силу Ісуса Христа, яка проявляється у вас все більше і більше.Ті, хто дорослий, йдіть на роботу і працюйте для добра своїх дітей. Це добре, коли ви працевлаштовані, ви тоді запевняєте краще майбутнє своїм дітям, але не забувайте: найцінніше, що можете залишити своїм дітям і внукам – це ваша любов. Найважливішим є збудувати сім’ю, яка є цінністю для люблячого Ісуса та нашої Богородиці», - сказав Архиєпископ Джозе Родріґес Карбало, Секретар Конгрегації для Інститутів посвяченого життя і для спільнот апостольського життя, який відслужив Літургію суботнього вечора у церкві святого Якова.

Фото

Переглядів 2 281
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 2005., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю відновити молитву у ваших сім’ях. Молитвою й читанням Святого Письма нехай увійде у ваші сім’ї Святий Дух, який оновить вас. Таким чином, ви станете вчителями віри у своїй сім’ї. Молитвою та вашою любов’ю світ стане на кращий шлях, і любов запанує у світі. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)