Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Іван Павло ІI: Нехай увесь світ скаже Матері «Totus Tuus»

Іван Павло ІI: Нехай увесь світ скаже Матері «Totus Tuus»

  • 03 вересня 2017, 14:12

Іван Павло ІI: Нехай увесь світ скаже Матері «Totus Tuus»Роздумуючи над відвідинами Фатіми Папою Іваном-Павлом ІІ 13 травня 1982 року, спробуємо подивитися на значення явлінь Божої Матері в цьому місці очима Понтифіка, який сказав Їй своє «Totus Tuus» («Увесь Твій»).

Віддати славу Матері й відпочити в Її обіймах

«40 хвилин молитви біля ніг  статуї Фатімської Богоматері. Зосереджений, схиливши голову й затуливши обличчя руками, він стояв на колінах – стомлений, ніби обтяжений багатьма випробуваннями, з величезною відповідальністю й засмученим поглядом. Але вийшов він звідтіль бадьорий, спокійний, світячись глибокою радістю!» Так описує один із очевидців зустріч Папи Івана-Павла ІІ зі своєю Небесною Матір’ю у Фатімі 13 травня 1982 року, о 17 годині, рівно через рік після замаху на нього на площі Святого Петра в Римі.

Замах на спадкоємця Петра Понтифік бачить як заклик побувати тут. На знак подяки Божому Провидінню разом зі старозавітним пророком проголошує "гімн слави Непорочній Матері Слова”:

«Благословенна Ти, дочко, Богом Всевишнім понад усіх жінок на землі! Благословенний Господь Бог, що створив небо й землю, що повів тебе на те, щоб стяти голову вождеві наших ворогів. Уповання на тебе ніколи не пропаде в серці людей, які згадуватимуть повіки силу Божу» (Юд. 13: 18-19).

Оцінка Фатімських об’явлень і відповідь Церкви

Отож розглянемо декілька причин визнання Фатімських послань (їх відповідність загальному Божому Одкровенню в Ісусі Христі), на які вказує Папа Іван-Павло ІІ:

1) Суть послань Фатіми – це істинна правда й заклик Євангелія: «Покайтеся і вірте в Євангелію» (Мр. 1: 15);

2) Відповідно до традиції багатьох віків, Богородиця у Фатімі також закликає до молитви Розарію, особливо за грішників та за душі в чистилищі;

3) Послання спрямовані до дітей. У таких об’явленнях діти мають особливий привілей (також і Бернадета в Люрді): з одного боку – дитяча простота й відкритість, з іншого – простота мови й змісту послань.

Зміст Фатімського заклику настільки глибоко пов’язаний зі Святим Писанням, наголошує Понтифік, що Церква відчуває заклик у його втіленні. Це привело до більш глибокого розуміння такого акту, як посвята Серцю Марії. Посвяту світу не раз здійснювали наступники Петра і до Івана-Павла ІІ. Особлива турбота Марії як Матері в Її євангельких закликах Фатімських послань закріпилося в особливому титулі Марії – Матері Церкви».

Значення посвяти Марії

У Своїх посланнях у Фатімі Пречиста Діва Марія просить посвятити світ Її Серцю. Іван-Павло ІІ, як ніхто інший, знав, що значить посвята Марії, що значить Totus Tuus («Увесь Твій»). Цю таємницю він намагається розкрити у своїй проповіді, пропонуючи побачити підніжжя Хреста, де відбувається виконання дивовижного заповіту: «Жінко, ось син Твій» – «Ось Матір твоя» (Ів. 19: 26-27). Мати Божа стала Матір’ю людини, а в обличчі Івана – усього людства, або кожного особисто.

Материнство – означає турботу за життя дитини. найбільша перепона на шляху людини до Бога – гріх. Саме він приводить до відокремлення від Бога й вічної загибелі. Відречення від Бога приводить до моральної деградації й падіння суспільства. Заклик Богородиці до покаяння – це материнський заклик. Любов, яка «радіє правдою» (1 Кор. 13: 6) – вимоглива й наполеглива. А заклик до покаяння співзвучний до заклику до молитви, молитви Розарію, що єднає нас із самою Матір’ю Божою.

Непорочне Серце Марії духовно з’єднане з пробитим Серцем Її Сина. Посвята світу Серцю Богородиці означає через заступництво Матері наближатися до джерела життя, що тече з Голгофи, відкуплення й благодаті, відкуплення всіх гріхів світу. Знаючи це краще за будь-кого, Діва Марія закликає нас до навернення й прийняття Її материнської допомоги на нашому особистому шляху навернення.

Святіший Отець закликав усіх єпископів до відновлення посвяти світу Серцю Богородиці й запросив кілька десятків єпископів із різних країн до Фатіми як представників світового єпископату.

«Із чим же приходить до Пречистої Діви Марії наступник Петра?»

«Він читає з трепетом у серці заклик до покаяння, він виступає свідком великих страждань людини й небезпеки для всіх народів, він стоїть у глибокій вірі у відкуплення світу, у спасительну любов, сильнішу від всякого зла». У молитві перед очима Папи – світ кінця другого тисячоліття, світ сучасний і сьогоднішній світ:

«Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво…” Ти, Мати людей і народів, що знаєш про "всі їх страждання й надії”, Ти, яка Своїм материнським Серцем відчуваєш боротьбу добра зі злом, боротьбу, яка потрясає наш світ, охопи Своєю материнською любов’ю все людство, увесь світ, який ми посвячуємо Тобі з відчуттям тривоги за долі людей і народів, особливо тих, які найбільше цього потребують…

О Непорочне Серце! Допоможи нам перемогти це страшнее зло, яке так легко пускає коріння в серцях людей, яке своїми незримими наслідками вже тяжіє над сучасним світом, намагаючись закрити дорогу в майбутнє! Від небезпеки атомної війни й самознищення, гріхів проти життя людини і її честі, усіх несправедливостей на всіх рівнях суспільства, гріхів проти Божих заповідей і Святого Духа, від спотворення правди про Бога – спаси нас!

Прийми, Мати Божа, цей заклик, наповнений стражданнями всіх людей! Нехай ще раз зійде на світ безконечна сила милосердної Любові й зупинить зло! Нехай у Непорочному Серці Твоєму для всіх відкриється світло Надії».

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 820
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 2 червня 1984р.
"Дорогі діти! Сьогодні ввечері хочу сказати вам, щоб у дні цієї дев’ятниці ви молилися про вилиття Святого Духа на ваші сім’ї й на вашу парафію. Моліться, ви не пошкодуєте про це. Бог дасть вам дари, якими ви прославлятимете Його до кінця свого земного життя. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 936
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (16)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)