Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»100 РОКІВ ОБ’ЯВЛЕННЯ ДІВИ МАРІЇ У ФАТІМІ. Один крок назад зі Святими Отцями

100 РОКІВ ОБ’ЯВЛЕННЯ ДІВИ МАРІЇ У ФАТІМІ. Один крок назад зі Святими Отцями

  • 09 січня 2017, 16:45

100 РОКІВ ОБ’ЯВЛЕННЯ ДІВИ МАРІЇ У ФАТІМІ. Один крок назад зі Святими Отцямиротягом усієї історії людства відбуваються надприродні явління та знамення. Вони яскраво виявляються в самому серці людських подій і, дивуючи вірних та атеїстів, відіграють свою роль у розкритті історії. Ці одкровення, не перечачи змісту віри, повинні вказувати на центральну тему, проголошену Христом, – на любов Отця. Вона спонукає людей до покаяння та навернення й дарує ласку всеціло вручити Йому себе з дитинною відданістю. Фатімське послання, настійливо закликаючи нас до навернення та покаяння, проникає в наші серця й наближає нас до серця Євангелія".

Цими словами в 2000 році Архієпископ Тарчізіо Бертоне, секретар Когрегації Віри, починає офіційний коментар Церкви на Фатімське послання.

13 травня 1917 року в селі Фатіма, у центрі Португалії, трьом дітям – Люсії, Жасінті, Францішку, коли вони пасли овець, явилася на хмарі прекрасна Пані, осяяна сліпучим світлом. Протягом шести місяців Мати Божа являлась дітям 13 числа кожного місяця. Вона закликала до покаяння та молитви на вервиці за грішників. Під час об’явлень відбувалися різні чудеса і Мати Божа давала дітям послання. 1930 року Фатімські об’явлення були визнані Церквою.

100 РОКІВ ОБ’ЯВЛЕННЯ ДІВИ МАРІЇ У ФАТІМІ. Один крок назад зі Святими Отцями13 июля 1917 року Мати Божа відкрила дітям так звані «три таємниці».

Перше – видіння пекла.
Друге – пророцтво гонінь на Церкву і Святішого Отця, закінчення Першої і початок Другої світових війн, установлення вшанування Пресвятого Серця Марії, заклик до посвячення Її Серцю всього світу й особливо Росії для відвернення майбутніх катастроф. Ці два послання були опубліковані в 1941 році.

Третє послання зберігалося Святим Престолом у таємниці і було відкрите набагато пізніше. Воно вказує на замах на «єпископа в білому одязі», а також говорить про смерть інших єпископів, священиків і віруючих. У 2000 році Конгрегація Віри опублікувала офіційний коментар Церкви з приводу третьої таємниці.

У 2017 році ми святкуємо 100-літній ювілей об’явлень Матері Божої у Фатімі.

Протягом останніх ста років Мати Божа Фатімська відігравала особливу роль у служінні Римських Первосвящеників. Слід згадати деякі факти:

Папу Пія називали Папою Матері Божої Фатімської. У послуху посланням Богородиці у Фатімі Папа посвятив світ Непорочному Серцю Марії, але без особливого згадування Росії. Під час понтифікату Папи Пія ХІІ почалася Друга світова війна, перед початком якої також і сам Папа був свідком обіцяного у Фатімі знаку – північного сяйва червоного кольору, яке спостерігалося в 1939 році.

Папа Йоан ХХІІ відвідував Фатіму як апостольський нунцій, а згідно зі свідоцтвом істориків, метою його понтифікату була єдність Рима і Росії.

Особливий зв’язок із Марією відчував Папа Іван-Павло ІІ. Слова Totus "Tuus”– "Явесь Твій”– стали девізом його понтифікату, а буква "М” (Марія) – знаком на його гербі. 13 травня 1981 року на Івана-Павла ІІ був здійснений замах, після якого Папа висловлював удячність Матері Божій Фатімській як рятівниці його життя.
Папа Бенедикт XVI здійснив паломництво до Фатіми 2010 року. Там він підкреслив, що послання Фатіми – молитва і покаяння – залишаються актуальними. Як префект Конгрегації Віровчення, він написав офіційний коментар із приводу третьої таємниці Фатіми, де наголосив на особливому значенні цих об’явлень для Церкви. Своє ім’я – Бенедикт – Папа вибрав як знак служіння, яке продовжувало справу Папи Бенедикта ХV – Папи миру.

Папа Франциск уже в перші дні після свого обрання попросив Примаса Лісабона посвятити його понтифікат Непорочному Серцю Матері Божої Фатімської, а в жовтні 2013 року у молитві віддав Їй увесь світ. Цьогоріч ми чекаємо його паломництва до Фатіми на святкування 100-літнього ювілею об’явлення Богородиці.

Отже, заклик Богородиці до покаяння та навернення, який прозвучав на початку двадцятого століття, залишається не менш актуальним і сьогодні.

25 серпня 1991 року Мати Божа сказала в посланні у Меджуґор’ї: "…Я закликаю кожного з вас, дорогі діти: моліться і постіть ще наполегливіше. Я закликаю вас до самозречення протягом дев’яти днів, щоб із вашою допомогою сповнилося все, що я хочу здійснити таємницями, розпочатими мною у Фатімі. Я закликаю вас, дорогі діти, усвідомити важливість моїх об’явлень і всю серйозність становища. Я хочу врятувати всі душі й представити їх Богові. Тому помолимося, аби все, що я розпочала, змогло повністю здійснитися…"

Бачачи особливий зв’язок Святих Отців із Фатімою, у цей ювілейний рік Фатімських об’явлень ми хочемо подивитися на згадані послання, на їхнє значення для віруючих і Церкви сьогодні очима Римських Понтифіків.


Джерела:

 

- Конгрегація віронауки. "Послання з Фатіми”;

- Vatican.va;kathpedia.com;

- І.Фелічі, Знамення з висот."Фатіма. Повість про Фатіму, найбільше чудо нашого часу”.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 9 367
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 2000., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні хочу відкрити вам Своє Материнське Серце й усіх вас закликати молитися в Моїх наміреннях. Із вами хочу відновити молитву й закликати вас до посту, який хочу пожертвувати Своєму Сину Ісусові за прихід нового часу – часу весни. У цьому Ювілейному році багато сердець відкрилися мені, і Церква обновлюється в Дусі. Радію з вами й дякую Богові за цей дар, а вас, діточки, закликаю: моліться, моліться, моліться, поки молитва не стане вам радістю. Дякую, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)