Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Презентація книги «Я не мовчав» Отця Mario Knezovic, проведена у Меджуґор’є

Презентація книги «Я не мовчав» Отця Mario Knezovic, проведена у Меджуґор’є

  • 25 лютого 2017, 13:24

Презентація книги «Я не мовчав» Отця Mario Knezovic, проведена у Меджуґор’єУ Меджуґор’є, 18 січня відбулася презентація книги Отця Mario Knezovic «Я не мовчав. Відкриті думки про Церкву, політику та соціальні події.»
Ця книжка складається із збірки текстів, які впродовж минулих декількох років публікувалися в Католицькому часописі «Nasa ognjista» («Наші домівки»). В своїх статтях Отець Маріо писа на тему соціальних подій, політики, релігії, спорту та інших повдій.

Організаторами цієї події були парафіяльний офіс Меджуґор’є та Інформаційний Центр «Mir» Меджуґор’є. Окрім автора, книгу представляли Robert Joli  – францисканець та історик, Zoran Kresic – політичний аналітик та журналіст.
Роберт Пегар – письменник та член Хорватського Національного Театру з Мостару зачитував деякі розділи книги, Sanja Pehar – головний директор на радіо Мір «Меджуґор’є» вів усю програму, а сестри Darija і Anamaria Ramljak подарували весь музичний супровід. Отець Марінко Шакота на початку презентації привітав усіх присутніх короткою промовою.
Отець Mario Knezovic відкрито писав про соціальне середовище протягом останніх 5-ти років у журналі "Nasa ognjista” («Наші оселі», в перекладі з хорватської): «Дуже важко мовчати в ті дні, і навіть важче, говорити про це вголос. Я намагався відкрито піднімати всі ці сучасні питання, про які ми усі говоримо, але ніхто не записує їх на папері.
Проблемою нашого суспільств є те, що ми всі «шепочемося» в своїх приватних компаніях, у себе вдома, під час чаювання чи кави, але ніхто не насмілюється сказати правду публічно. Роками, я намагався донести її заради цих же людей», – говорив Отець Маріо під час презентації своєї книги.
Отець Маріо почав писати про це. Отець Роберт підбадьорив його. І ось що він сказав: «Отець Маріо завжди щось публікував на різних сайтах і я подумав, що було би добре, якби це підсумувати напр. у журнал, який люди читатимуть. Наш журнал є справді дуже популярний тут у Герцеговині і у нас є широке коло читачів, серед яких: священики, віруючі, люди літнього віку, а також читачі за закордону.
Багато з них читають цей журнал тому, що Отець Марінко пише для нього статті. Тепер, після 5-х років, я впевнений, що це була чудова ідея для нього – почати писати. Ці статті були великим вибором журналу, в якому були також й інші – на історичну тематику, також теологічну, так як це було щось про щоденне життя та нашу дійсність».
Zoran Kresic – журналіст та політичний аналітик, розповідав про те, що це зовсім не легко писати щомісяця: «Отець Маріо пише про людей, які потрапили на маргінес суспільства і які водночас є дуже інтелігентними та які у дуже щирий та простий спосіб спілкуються щоденною розмовною мовою, водночас будучи надзвичайно інтелігентними. І він говорить про них, заради них же самих, про те, що торкає їх найглибше».
Отець Karlo Lovric – францисканець, який є досить активним на своїй парафії і відомий своїми віршами, під час цього вечора читав поезію, яку присвятив Отцю Маріо та його книжці. Усі кошти, які будуть отримані, завдяки цій книзі, підуть на спорудження Студентського Містечка та Домівки для бідних, безхатченків із Мостару – дому хліба та надії, який буде називатися Dompes. Цю назву придумав францисканець Iko Skoko, який, як зазначено вище, є частиною цього проекту. (Фото)

Переглядів 2 906
Додати коментар

Послання Богородиці, 18 березня 2007., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Хочу вам подякувати від серця за ваші зречення у Великому пості. Хочу вас заохотити й надалі з відкритим серцем проживати піст. Постом та відреченнями, дітоньки, будете сильнішимиу вірі. У Богові знайдете правдивий мир через щоденну молитву. Я з вами, і Я не втомлена. Хочу вас усіх повести зі Мною до раю, тому щоденно вирішіть вибрати святість. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)