Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»«Місійний вечір» проведений у Меджуґор’є

«Місійний вечір» проведений у Меджуґор’є

  • 25 лютого 2016, 21:14
 
«Місійний вечір» проведений у Меджуґор’єУ Меджуґор’є був проведений «Місійний вечір», який відбувся в суботу 13 лютого у залі Іоана Павла II. Ця подія зібрала багато прихильників. Відбулася презентація фільму, який показав 40-річний досвід сестер Францисканок, що служили у Республіці Конго. Його назва : «Сестри Францисканки у серці Африки».

Сестрички відправились у Конго в 1974 році і відіграли там величезну роль у соціальному та духовному розвитку. Попередньо перед показом фільму отець Ivan Stironja – національний директор Папської Місійної Діяльності у Боснії та Герцеговині, мав невеличку промову. Він детально розповів наскільки важливими є місії та їх підтримка.

Після такого зворушливого фільму, виступила із надзвичайним ентузіазмом головна організаторка цього вечора сестра Adriane Galić зі Школи Сестер Францисканок із Провінції Христа Царя, що із Мостара. Вона відвідувала сестер у Конго упродовж періоду від жовтня 2015 р.Б. по січень 2016. Саме любов до місій і привела її в цю стражденну і бідну країну. Все те, що вона розповіла нам у своїх свідченнях і підштовхнуло її почати робити щось для тих людей, які живуть там, а також для черниць, що абсолютно безкорисливо віддали себе на служіння людям з Конго.

«Існує так багато бідності там, так багато бідних людей, багато із тих, хто не ходить в школу, оскільки вони не в змозі собі це дозволити, але вони хотіли б…дуже хотіли б! Є так багато речей, які можуть бути зміненими; І саме зараз й постає питання чи можна що-небудь змінити для них. Є надія. Черниці і священики дуже активні там. Люди довіряють їм, вони співпрацюють із ними; вони також шукають поради й прагнуть допомоги. Я служила особисто, як черниця у різних місцях та виконувала усіляку роботу там , але моїм найбільшим бажанням було опинитися поруч із бідними. Після того, як під час місій я поспілкувалася з багатьма моїми сестрами черницями, у мене з’явилася ідея поїхати туди і допомагати їм », – сказала с.Адріана.

Цей місійний вечір був також збагачений свідченням сестри зі Школи Францисканок Samuela Šimunović , що із провінції Спліта, яка теж була активною у Конго. Вона подякувала усім, хто допоміг не тільки у молитві, також фінансово, розповіла про те, як на теперішній час виглядає життя у Конго. Було доступно багато підручних матеріалів під час цього вечора ( сувеніри hand-made із Африки, місійні матеріали Національної Ради Папської Місійної Діяльності Боснії і Герцеговини, фотографії, обрамлені в рамочку у Центрі Опіки Дітей з особливими потребами, які зробила с. Адріана під час свого візиту у Конго, сувеніри ручної роботи із меджуґорських спільнот «Мама Крістіна», «Село Матері» та із Любушської Початкової Школи Ivana Brlić Mažuranićа, учні якої виготовили футболки та блузи , мотивацією для яких стали власне місії.) Усі ці речі продавалися та усі отримані кошти були передані сестрам зі Школи Францисканок Провінції Спліт у Конго.

 

 
Переглядів 3 380
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 1993., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Я ваша Мати й закликаю вас через молитву наблизитися до Бога, бо Він – ваш мир, ваш Спаситель. Тому, дітоньки, не шукайте матеріальної втіхи, але шукайте Бога. Я молюся за вас і заступаюся перед Богом за кожного з вас. Прошу ваших молитов, щоб Мене прийняли й прийняли Мої послання, як у перші дні явлінь. І тільки тоді, коли відкриєте серце й будете молитись, будуть здійснюватись чуда. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)