Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»УГКЦ»Літургійні читання на 29 жовтня (УГКЦ)

Літургійні читання на 29 жовтня (УГКЦ)

  • 29 жовтня 2017, 00:30

Греко-католицький календар:
Муч. Лонгіна, сотника

Апостол
Гал. 2, 16-20.

16. а довідавшися, що людина оправдується не ділами закону, а через віру в Ісуса Христа, ми й увірували в Христа Ісуса, щоб оправдатися нам вірою в Христа, а не ділами закону; бо ніхто не оправдається ділами закону. 17. Коли ж, шукаючи оправдання у Христі, виявилося, що й ми самі грішники, – то невже Христос – служитель гріха? Жадним робом! 18. Бо коли я знову відбудовую те, що зруйнував був, то я себе самого оголошую переступником. 19. Я бо через закон для закону вмер, щоб для Бога жити: я -розп'ятий з Христом. 20. Живу вже не я, а живе Христос у мені. А що живу тепер у тілі, то живу вірою в Божого Сина, який полюбив мене й видав себе за мене.

Євангеліє
Лк.  8, 5-15.

5. "Вийшов сіяч сіяти своє зерно. І як він сіяв, одне впало край дороги й було потоптане, і птиці небесні його видзьобали. 6. Друге упало на камінь і, зійшовши, висхло, бо вогкости не мало. 7. Інше впало між тернину, і тернина, вигнавшися з ним вкупі, його заглушила. 8. Врешті, інше впало на добру землю і, зійшовши, сторицею вродило.” Кажучи це, Ісус голосно мовив: "Хто має вуха слухати, нехай слухає.” 9. Учні його спитали, що б вона могла значити, оця притча. 10. Він сказав їм: "Вам дано знати тайни Божого Царства; іншим же в притчах, щоб вони, дивлячись, не бачили, і слухаючи, не розуміли. 11. Ось що значить оця притча: зерно це слово Боже. 12. Тії, що край дороги, це ті, що слухають, та потім приходить диявол і вириває геть з їх серця слово, щоб вони не увірували та й не спаслися. 13. Ті ж, що на камені, це тії, що, почувши, з радістю приймають слово, але не маючи коріння, вірують дочасу й під час спокуси відпадають. 14. А те, що впало між тернину, це ті, що вислухавши, ідуть, та клопоти, багатства і життєві розкоші їх душать, і вони не дають плоду. 15. Нарешті, те, що на землі добрій, це ті, що чувши слово серцем щирим, добрим, його держать і дають плід у терпінні.

Переглядів 2 639
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Солдо, 18 березня 2020
Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Солдо, 18 березня 2020 року "Дорогі діти, Мій Син як Бог завжди дивився над часом. Я як Його Мати через Нього бачу в часі. Бачу гарні і болісні речі. Але бачу, що є ще любов і треба вчинити, щоб вона була пізнана. Діти Мої, не можете бути щасливими, якщо не любите одне одного, якщо не маєте любові в кожній ситуації й у кожному моменті свого життя. І Я як Мати через любов приходжу до вас, щоб вам допомогти пізнати правдиву любов, пізнати Мого Сина. Тому вас закликаю, аби завжди щораз більше були спраглими любові, віри та надії. Єдиним джерелом, із якого можете пити, є довіра до Бога, Мого Сина. Діти Мої, у моменти неспокою й зречення ви лише шукайте обличчя Мого Сина. Ви лише жийте Його словами і не бійтеся. Моліться й любіть щирими відчуттями, добрими ділами та допоможіть, щоб світ змінився і Моє Серце перемогло. Як і Мій Син, і Я кажу вам: любіть одне одного, бо без любові нема спасіння. Дякую вам, діти Мої”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 505
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)