Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»УГКЦ»Літургійні читання на 25 травня (УГКЦ)

Літургійні читання на 25 травня (УГКЦ)

  • 24 травня 2016, 18:00
Греко-католицький календар:

Святт. Єпіфанія, єп. Кіпру і Германа, патр. Єрусал.

Апостол
Діян. 14, 6-18

 
6. вони, збагнувши це, втекли в міста Лікаонські, Лістру та Дербу й околицю, 7. і там звіщали Євангелію. 8. У Лістрі сидів один чоловік, недужий на ноги, кульгавий від утроби матері своєї, який не ходив ніколи. 9. Він слухав, як Павло говорив; глянувши на нього пильно і, побачивши, що він мав віру, щоб спастися, 10. сказав голосом великим: «Устань на твої ноги просто!» Той скочив і почав ходити. 11. Як же народ побачив, що Павло зробив, підняв свій голос, гукаючи по-лікаонському: «Боги в людській подобі зійшли до нас.» 12. І назвали Варнаву Зевсом, а Павла Гермесом, бо цей мав провід у слові. 13. І от жрець Зевса, що перед містом, привів до брами биків з вінками й хотів разом з народом принести жертву. 14. Довідавшись про це апостоли, Варнава та Павло, роздерли на собі одежу й кинулись між народ, кричачи: 15. «Люди добрі, що це ви робите? Таж і ми такі самі, як ви, люди, що проповідуємо вам, щоб ви від цих марнот навернулись до живого Бога, який створив небо й землю, і море, й усе, що є в них, 16. який за минулих поколінь дозволяв усім народам ходити своїми шляхами, 17. хоч і не лишив себе без усякого свідоцтва, добро творячи, даючи вам з неба дощ та врожайні пори, сповняючи харчами й радощами серця ваші!» 18. Таке кажучи, ледве народ спинили, щоб не приносили їм жертви.

Євангеліє
Йо. 7, 14-30

 
14. А як уже настала середина свята, увійшов Ісус у храм і почав навчати. 15. І дивувались юдеї, примовлявши: «Як він знає Писання, не вчившися.» 16. А Ісус озвався і мовив до них: «Моя наука не моя, а того, хто послав мене. 17. Якщо хтось бажає його волю чинити, то і взнає він, чи наука ота від Бога, а чи я промовляю сам від себе. 18. Хто говорить сам від себе, той слави власної шукає. Хто ж того слави шукає, який послав його, той правдивий, і немає неправди в ньому. 19. Хіба не дав вам Мойсей закону? А ніхто з вас закон не виконує! Чого бажаєте мене вбити?» 20. Озвався народ: «Чи ти навіжений? Хто тебе вбити бажає?» 21. А Ісус їм у відповідь: «Одне зробив я діло, і ви всі дивуєтесь. 22. Тим то дав вам Мойсей обрізання, – воно й не від Мойсея, лише від предків, – і ви обрізуєте чоловіка в суботу. 23. Чоловік приймає обрізання в суботу, щоб не був закон Мойсея порушений, – ви ж нарікаєте на мене, що я в суботу цілу людину здоровою вчинив! 24. Не судіте з вигляду зовнішнього – судіте справедливим судом!» 25. Казали отож деякі з єрусалимлян: «Чи не той це, що бажають його вбити? 26. Ось він говорить явно, і йому нічого не кажуть. Невже старшина і справді визнала, що він Христос? 27. Та ми про нього знаємо, звідкіля він. А Христос коли прийде, то ніхто не знатиме, звідки він.» 28. Отож Ісус промовив голосно, навчаючи у святині: «І мене знаєте, і знаєте, звідкіля я. Однак прийшов я не від себе самого, правдивий же той, хто послав мене, – а того ви не знаєте. 29. Я ж його знаю, бо я від нього, і він мене послав.» 30. Тим то й хотіли вони схопити його. Та ніхто не наклав рук на нього – не настала бо ще його година.
Переглядів 2 514
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, через візіонера Якова Чоло, 25 грудня 2018

12 вересня 1998 року, на останньому щоденному явлінні Якову Чоло, Богородиця сказала, що відтепер він матиме явління лише один раз на рік - 25 грудня, на Різдво. Так було й цього року. Явління почалось о 13:38 і тривало до 13:47. Богородиця прийшла з малим Ісусом на руках. Вона передала через Якова наступне послання:

"Дорогі діти, цього благодатного дня особливо закликаю вас до любові. Дітоньки, Бог безмежно любить, і тому, дітоньки, повні довір’я, не дивлячись назад і без страху повністю віддайте Йому ваші серця, щоб Бог наповнив їх Своєю любов’ю. Не бійтеся вірити Його любові й милосердю, бо Його любов сильніша від кожної вашої слабкості та страху. Тому, діти Мої, повні любові у ваших серцях, довіряйте Ісусові й скажіть Йому своє "так", тому що Він єдиний шлях, що веде вас до вічного Отця.”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)