Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХІХ звичайного тижня, рік ІІ

Літургійні читання на п’ятницю ХІХ звичайного тижня, рік ІІ

  • 16 серпня 2024, 00:30

Римо-католицький календар

П’ятниця ХІХ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Єз 16, 1-15. 60. 63

Читання з Книги пророка Єзекиїла.

Надійшло до мене таке слово Господнє: «Сину людський! Дай пізнати Єрусалимові всі її гидоти, скажи: “Так говорить Господь Бог до Єрусалима: Рід твій та походження — з Ханаан-краю. Батько твій — аморій, мати — хеттитка. При народженні твоєму, тоді як ти на світ з’явилась, ні пупця тобі не обрізано, ні водою тебе не обмито, щоб була чиста, ні сіллю не натерто, ані в пелюшки не повито. Нічиє око тебе не пожаліло, щоб із милосердя до тебе хоч одне щось із цього тобі зробити. Ні, тебе викинуто в поле, гидуючи тобою, коли ти народилась. 
І йшов Я мимо тебе й побачив, як ти вовтузилась у власній крові, і сказав тобі, коли ти була в крові: Живи. Я сказав тобі: у твоїй крові живи. Я дав тобі рости, немов трава в полі. Ти виросла, зробилась великою й дійшла до прекрасної вроди. Позаокруглювались у тебе груди та й волосся виросло густо, тільки була ти гола, невкрита. 
Я проходив попри тебе й уздрів, і ось видно було, що прийшла твоя пора любови. І Я накинув полу одежі Моєї на тебе й прикрив твою голизну. Я присягнув тобі; увійшов у союз з тобою, — говорить Господь, — і ти стала Моєю.  Я викупав тебе в воді, обмив із тебе кров і намастив тебе олією. Я одягнув тебе в гаптовану одежу, взув тебе у дорогоцінне взуття, підперезав тебе вісоном і вкрив тебе шовком. Я прикрасив тебе оздобами, надів тобі на руки обручки, а на шию намисто. Я дав тобі каблучку до носа, і кульчики до вух і пишний вінець тобі на голову.  Ти розкошувала в золоті й у сріблі, одіж твоя була — вісон, шовк і гаптована тканина. Питльованою мукою, медом і олією ти годувалась. Прекрасною ти стала і спромоглася осягнути царювання. І слава твоя пронеслась проміж народами через твою вроду, бо вона (врода) була досконала величчю, яку Я поклав на тебе, — слово Господа Бога. Ти ж, покладаючись на твою вроду й послуговуючись твоєю славою, стала блудувати, і виливала свою розпусту на кожного перехожого, хто б він не був.
Та Я згадаю про союз Мій із тобою за днів молодощів твоїх і встановлю з тобою союз віковічний, щоб ти згадала й засоромилась, і не посміла більш зі стиду й уст відкрити, коли Я прощу тобі все, що ти коїла”, — слово Господа Бога».

Слово Боже.

Або:
Єз 16, 59-63

Читання з Книги пророка Єзекиїла.

Так говорить Господь Бог: «Я вчиню з тобою, як ти чинила, зневаживши присягу й розірвавши союз зі Мною. Та Я згадаю про союз Мій із тобою за днів молодощів твоїх і встановлю з тобою союз віковічний.
Ти спогадаєш про твою поведінку й засоромишся, коли Я візьму твоїх сестер, старших і менших від тебе,  і дам їх тобі за дочок, — та не з Моєї умови з тобою. Я встановлю з тобою Мій союз, і ти взнаєш, що Я — Господь, щоб ти згадала й засоромилась, і не посміла більш зі стиду й уст відкрити,  коли Я прощу тобі все, що ти коїла, — слово Господа Бога».

Слово Боже.

Псалом респонсорійний
Іс 12, 2-3. 4бвг. 5-6 (П.: пор. 1вг)

Гнів Твій минувся, Ти мене розрадив.

Ось Бог — моє спасіння! Я уповаю і не боюся, *
бо Господь моя сила і моя пісня,
Він — моє спасіння! *
Ви будете з радість черпати воду з джерел спасіння.

Хваліте Господа, *
признавайте Його Ім’я! 
Розголосіть між народами про Його діла великі, *
нагадуйте, що Ім’я Його величне!

Співайте Господу, бо Він учинив велике; *
нехай про це по всій землі взнають!
Ликуйте й веселіться, мешканці Сіону! *
Бо Святий Ізрáїля — великий у твоєму лоні.

Спів перед Євангелієм
1 Сл 2, 13

Алілуя, алілуя, алілуя.

Прийміть Слово Боже не як слово людське,
а як істинно Боже Слово.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 19, 3-12

 Слова Євангелія від святого Матея.

Того часу підійшли до Ісуса фарисеї і, випробовуючи Його, питають: «Чи дозволено чоловікові відіслати від себе свою дружину з будь-якої причини?» 
А Він у відповідь сказав: «Хіба не читали ви, що Творець на початку створив їх чоловіком і жінкою?» І сказав: «Тому залишить чоловік батька й матір і приліпиться до своєї жінки, і двоє будуть одним тілом. То вже буде не два, а одне тіло. Отже,  що Бог поєднав, людина хай не розлучає». 
Кажуть Йому: «А чому ж Мойсей звелів дати розвідний лист і її відіслати?» 
Він каже їм: «Мойсей через закам’янілість вашого серця дозволив вам відіслати від себе ваших дружин, але спочатку так не було. Кажу ж вам, що кожен,  хто відсилає від себе свою дружину — за винятком розпусних зв’язків, — і одружиться з іншою, чинить перелюб».
Його учні Йому: «Коли така справа чоловіка з жінкою, то не варто одружуватися». 
Він же сказав їм: «Не всі можуть збагнути це слово, а лише ті, кому дано. Бо є скопці, що такими народилися з лона матері;  є скопці, яких оскопили люди, і є скопці, які задля Царства Небесного оскопили самі себе. Хто може збагнути, нехай збагне».

Слово Господнє.

Переглядів 69
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 березня 2019 року, через візіонерку Марію
"Дорогі діти! Це благодатний час. Як природа відновлюється до нового життя, так і ви покликані до навернення. Вирішіть вибрати Бога. Дітоньки, ви порожні й не маєте радості, бо не маєте Бога. Тому моліться, доки молитва не стане для вас життям. Шукайте в природі Бога, Який вас створив, бо природа говорить і бореться за життя, а не за смерть. Війни панують у серцях і народах, бо не маєте миру та не бачите, дітоньки, брата у вашому ближньому. Тому поверніться до Бога й молитви. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 416
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (24)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)