Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ХVІІ звичайного тижня, рік ІІ

Літургійні читання на суботу ХVІІ звичайного тижня, рік ІІ

  • 03 серпня 2024, 00:30

Римо-католицький календар

Субота ХVIІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Єр 26, 11-16. 24

Читання з Книги пророка Єремії.

Тими днями священники й пророки промовили так до князів і до всього народу: «Смертельний вирок належиться цьому чоловікові, він бо пророкує проти цього міста, як те самі ви чули на власні вуха».
Єремія ж так відповів до всіх князів і до всього народу: «Господь послав мене проркувати проти цього дому й проти цього міста всі ті слова, що ви чули. Отже покращте ваші путі й ваші вчинки, слухайте голос Господа, Бога нашого, і Господь відведе те лихо, що виповів на вас. Що ж до мене, то ось я — в руках ваших. Чиніте зо мною, що на погляд ваш добре й праве. Тільки затямте собі добре, що якщо вб’єте мене, то безвинну кров накличете на себе й на це місто та й на його мешканців, бо Господь справді послав мене до вас проректи  всі ці слова до вух ваших».
Тоді князі й увесь народ промовили до священників та пророків: «Цей чоловік не заслужив на смертельний вирок, бо він промовляв до вас Ім’ям Господа, Бога нашого».
Ахікам, син Шафана, охороняв Єремію, щоб не видано його народові на смерть.

Слово Боже.

Респонсорійний псалом
Пс 69(68), 15. 16. 30-31. 33-34 (П.: пор. 14)

В час благодатний вислухай мій голос.

Спаси мене з трясовини, *
щоб не загруз я,
аби визволитися мені від тих, як мене ненавидять, * 
і від вод глибоких.

Хай не накриють мене водяні потоки *
і глибінь мене хай не поглине,
хай не стулить наді мною *
своєї пащі безодня.

Я — бідний і нещасний, *
та спасіння Твоє, Боже, нехай високо мене підійме.
Тож прославлятиму піснею Ім’я Боже, *
звеличуватиму Його похвалою.

Побачать убогі та зрадіють. *
Шукайте Бога, і оживе ваше серце,
бо Господь вислуховує нужденних *
і не погордує в’язнями своїми.

Спів перед Євангелієм
Мт 5, 10

Алілуя, алілуя, алілуя.

Блаженні переслідуванні за правду,
бо їхнє Царство Небесне.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 14, 1-12

 Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу чутка про Ісуса дійшла до вух тетрарха Ірода, і він сказав своїм слугам: «Це Йоан Христитель; він воскрес із мертвих, і тому чудодійна сила діє в ньому!» Оскільки Ірод, схопивши Йоана, зв’язав його й посадив до в’язниці через Іродіяду, дружину свого брата Филипа, бо Йоан говорив йому: «Не дозволено тобі її мати!» Й Ірод хотів вбити його, та боявся народу, тому що Йоана вважали пророком.
Коли був день народження Ірода, дочка Іродіяди танцювала серед гостей і так  сподобалася Іродові, що він з клятвою пообіцяв їй дати те, чого тільки не попросить. Вона ж, намовлена своєю матір’ю, сказала: «Дай мені тут на підносі голову Йоана Христителя!».
Цар засмутився, але через клятву й тих, які сиділи, наказав дати, тож послав стяти голову Йоанові у в’язниці. Голову принесли на підносі та подали дівчині, а вона віднесла своїй матері.
І прийшли його учні, взяли тіло, поховали його та пішли й сповістили Ісуса.

Слово Господнє.

Переглядів 74
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 лютого 2016 року
Дорогі діти! Закликала вас і знову вас закликаю, щоб  ви пізнали Мого Сина, щоб пізнали істину. Я з вами і молюся, щоб вам це вдалося. Діти Мої, маєте багато молитися, щоб ви мали чим більше любові й терпеливості, щоб уміли принести жертву і щоб ви були вбогі духом. Мій Син через Духа Святого є завжди з вами. Його Церква народжується в кожному серці, яке Його спізнає. Моліться, щоб могли спізнати Мого Сина, моліться, щоб ваша душа була одно з Ним. Це молитва, це любов притягують інших і роблять вас Моїми апостолами. Дивлюсь на вас із любов’ю, материнською любов’ю. Знаю вас, знаю ваші болі й печалі, бо і я в тихості страждала. Моя віра Мені давала любов і надію. Повторюю, Воскресіння Мого Сина і Моє Вознесіння на Небо є надією і любов’ю для вас. Тому, діти Мої, моліться, щоб ви пізнали істину, щоб мали міцну віру, яка  провадитиме ваше серце  і яка ваші болі і страждання зможе переобразити в любов і надію. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 416
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (24)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)