Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на XXІХ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на XXІХ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

  • 16 жовтня 2022, 12:10

Римо-католицький календар

XXІХ Неділя звичайна, рік В

Перше читання
Вих 17, 8-13

Читання з Книги Вихід

Тими днями надійшов Амалек і задер бій з Ізрáїлем у Рефідимі. Сказав Мойсей до Ісуса Навина: «Вибери собі людей та вийди вранці в бій з Амалеком; я ж стану на вершині горбка з жезлом Божим у руці». Зробив Ісус Навин так, як повелів йому Мойсей, і почав битися з Амалеком. А Мойсей, Аарон та Хур вийшли на вершину горба. І сталось: як піднімав руки Мойсей, то брав гору Ізрáїль, а як опускав, брав гору Амалек. Коли ж руки Мойсея обважніли, взяли камінь та й підклали йому, і він сів на ньому; Аарон же і Хур підтримували йому руки, один з одного боку, другий з другого. Так руки його витримали твердо до заходу сонця. І розгромив Ісус Навин Амалека й його людей вістрям меча.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 121(120), 1-2. 3-4. 5-6. 7-8 (П.: пор. 2)

Бог-Сотворитель — наша допомога

Я піднімаю до гір свої очі. *
Звідки прийде мені допомога?
Моя поміч — від Господа, *
який створив небо і землю.

Твоїй нозі Він не дасть спіткнутись, *
не задрімає Той, хто тебе охороняє.
Адже не засне і не задрімає *
Той, хто Ізрáїля охороняє.

Господь — твій сторож, *
Господь — тінь для тебе по твоїй правиці.
Вдень сонце тебе не спалить, *
а вночі — місяць. 

Господь тебе від усякого зла буде охороняти, — *
Він оберігатиме твою душу.
Господь буде охороняти твій вхід і твій вихід — *
віднині й довіку.

Друге читання
2 Тим 3, 14 – 4, 2

Читання з Другого Послання святого апостола Павла до Тимотея

Улюблений! Ти тримайся того, чого ти на­вчився і що тобі довірено, па­м’я­та­ю­чи, від кого ти навчився. І ти змолоду знаєш Святе Пи­сання, яке може тебе зробити муд­рим для спасіння через віру, яка є у Христі Ісусі. Усе Писання богонатхненне й корисне для навчання, для докору, для виправлення, для виховання в праведності, щоби Божа людина була доско­на­ла, на всяке добре діло споряджена. Свідчу перед Богом та Ісу­сом Христом, який має су­дити живих і мертвих підчас свого при­ходу і у своєму Царстві. Проповідуй Слово, наполягай за сприятливих і не­спри­ят­ливих обставин, доко­ряй, потішай, закли­­кай — з у­ся­кою терпеливістю і по­вчан­ням.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Євр 4, 12

Алілуя, алілуя, алілуя

Слово Боже — живе і діяль­­не,
воно су­дить думки і наміри серця.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 18, 1-8

 Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус розповів своїм учням притчу, що тре­ба завжди молитися і не занепадати духом, кажучи: «В якомусь місті був один суддя, який Бога не боявся і людей не соромився. Була в тому місті й вдова, яка при­­ходила до нього й говорила: “Вчини мені справедливість супроти мого супротивника”. А він довгий час не хотів, та згодом сказав собі: “Хоч я і Бога не боюся, і людей не соромлюся, але через те, що мені докучає ця вдова, вчиню їй справедливість, щоб не приходила і, кінець кінцем, не побила мене”». І промовив Господь: «Слухайте, що каже неправедний суддя. То хіба Бог не вчинить справедливість вибра­ним своїм, які кличуть до Нього день і ніч? Чи буде Він зволікати що­­до них? Кажу вам: Він вчинить їм справедливість не­гайно. Однак, як прийде Син Людський, то чи знайде Він віру на землі?»

Слово Господнє

Переглядів 600
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 червня 1990., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні хочу вам подякувати за всі жертви й за всі молитви. Я благословляю вас Своїм особливим Материнським благословенням. Закликаю вас, щоби ви всі вирішили вибрати Бога й щоб день у день відкривали Його волю в молитві. Дорогі діти, хочу вас закликати до повного навернення, щоб у ваших серцях була радість. Я радісна, що ви сьогодні тут у такій великій кількості. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 301 316
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (45)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)