Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ХІV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ХІV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 09 липня 2022, 00:30

Римо-католицький календар

Субота ХІV звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Іс 6, 1-8

Читання з Книги пророка Ісаї

Того року, коли помер цар Уззія, бачив я Господа на високім і піднесенім престолі; поли Його риз наповнювали храм. Біля Нього стояли серафими. Кожен мав по шість крил: двома закривав собі кожен обличчя, двома закривав ноги, а двома — літав. І кликали один до одного, кажучи: «Свят, Свят, Свят Господь Сил; вся земля повна Його слави!» Підвалини порогу хитались від того гомону, а дім став повен диму. І я сказав: «Горе мені! Пропав я! Бо я людина з нечистими устами, і живу я між людьми з нечистими устами, мої ж очі бачили Царя, Господа Сил». І підлетів до мене один із серафимів з жевріючою вуглиною у руці, що взяв його кліщами з жертовника. Він приторкнувся ним до моїх уст і мовив: «Приторкнулось оце до твоїх уст і взято від тебе твоє беззаконня, і зник гріх твій». Тоді почув я голос Господній, що говорив: «Кого б Мені послати? Хто Нам піде?» І сказав я: «Ось я, пошли мене!»

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 93 (92), 1. 2 і 5 (П.: пор. 1а)

Господь царює, вдягнений у велич

Господь зацарював, *
Він одягнувся у велич, —
Господь силою одягнувся і підперезався. *
Адже Всесвіт твердо стоїть, — він не похитнеться.

Віддавна поставлений твердо Твій престол, — Ти споконвіку! *
Твої свідоцтва вельми вірні.
Твоєму домові, Господи, *
належить святість на дні безконечні.

Спів перед Євангелієм
1 Пт 4, 14

Алілуя, алілуя, алілуя

Блаженні ви, коли вас зневажають за Ім’я Христове,
бо з вами перебуває Дух Божий.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 10, 24-33

Читання Євангелія від святого Матея

Того часу Ісус сказав своїм Апостолам: «Учень не вищий за вчителя, а раб — за свого пана. Досить учневі стати таким, як його вчитель, а рабові — як його пан. Коли Господаря дому назвали Вельзевулом, то наскільки більше говоритимуть на Його домашніх! Тож не бійтеся людей, бо немає нічого прихованого, що не відкриється, і нічого таємного, що не стане відомим. Те, що кажу вам у темряві, кажіть при світлі; і те, що на вухо почуєте, проповідуйте на дахах. Не бійтеся тих, хто вбиває тіло, душі ж убити не можуть; бійтеся більше того, хто може і душу, і тіло погубити в геєні. Хіба два горобці не продаються за асарія? Проте жодний з них не впаде на землю без волі вашого Отця. А у вас усе волосся на голові пораховане. Не бійтеся, бо ви кращі за багатьох горобців. Кожного, хто визнає Мене перед людьми, визнаю і Я його перед Моїм Отцем, який на небесах, а хто відречеться від Мене перед людьми, відречуся його і Я перед Отцем Моїм, який на небесах».

Слово Господнє

Переглядів 785
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 червня 1991., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні, у великий день, який ви подарували Мені, хочу всіх вас благословити та сказати: ці дні благодатні, доки Я з вами. Хочу навчити й допомогти вам піти дорогою святості. Є багато людей, які не хочуть зрозуміти Мого послання й сприйняти серйозно того, що кажу, але тому вас закликаю та прошу, щоб своїми життями й щоденним життям свідчили про Мою присутність. Якщо молитеся, Бог допоможе вам відкрити правдиву причину Мого приходу. Тому, дітоньки, моліться та читайте Святе Письмо, щоб ви через Святе Письмо відкрили послання для вас через Мої приходи. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 885
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (13)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)