Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на XXІХ неділю звичайну (РКЦ), рік Б

Літургійні читання на XXІХ неділю звичайну (РКЦ), рік Б

  • 17 жовтня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

XXІХ Неділя звичайна, рік Б

Перше читання
Іс 53, 10-11

Читання з Книги пророка Ісаї

Господь схотів придавити його стражданням. Якщо він принесе своє життя в жертву умилостивлення, то узрить потомство, житиме довго, і рука його вчинить успішно волю Господню. Після трудів душі своєї він побачить світло і насититься своїм знанням. Слуга Мій виправдає багатьох, їхні беззаконня понесе на собі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 33 (32), 4-5. 18-19. 20 і 22 (П.: пор22)

Яви нам милість, бо в Тобі надія

Бо Господнє слово праведне, *
і всі Його діла вірні.
Він любить праведність і справедливість, *
Господньою милістю земля повна.

Адже очі Господні на тих, які Його бояться, *
котрі покладають надію на Його милосердя,
щоби спасти їхні душі від смерті, *
прогодувати їх під час голоднечі.

Наша душа очікує Господа — *
Він наш помічник і оборонець.
Господи, нехай буде на нас Твоє милосердя, *
оскільки ми на Тебе покладаємо надію.

Друге читання
Євр 4, 14-16

Читання з Послання до євреїв

Брати! Маючи великого Первосвященика, який пройшов небеса, — Ісуса, Божого Сина, — тримаймося визнання. Адже маємо не такого Первосвященика, який не може співчувати нашим слабкостям, але який подібно до нас був випробуваний у всьому, за винятком гріха. Тому приступаймо сміливо до престолу благодаті, щоб одержати милість і знайти благодать для своєчасної допомоги.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мк 10, 45

Алілуя, алілуя, алілуя

Син Людський прийшов, щоби послужити
і душу свою як викуп за багатьох віддати!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
довше Мк 10, 35-45

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу підійшли до Ісуса Яків та Йоан — Зеведеєві сини, і сказали Йому: «Учителю, хочемо, щоб Ти нам зробив те, про що попросимо Тебе». Він сказав їм: «А що ви хочете, щоб Я зробив для вас?» Вони ж сказали Йому: «Зроби нам так, щоб ми — один праворуч Тебе, а інший ліворуч — сиділи в славі Твоїй». Ісус же сказав їм: «Ви не знаєте, чого просите. Чи можете ви пити ту чашу, котру Я п’ю, і хреститися хрещенням, котрим Я хрещуся?» Вони сказали Йому: «Можемо!» Ісус же відповів їм: «Чашу, котру Я п’ю, ви будете пити, і хрещенням, котрим Я хрещуся, будете хрещені. Але щоб сісти праворуч Мене чи ліворуч — давати не Мені, це тим, кому приготовлено». Коли це почули десятеро учнів, то обурилися на Якова й Йоана. А Ісус, покликавши їх, каже їм: «Ви знаєте, що ті, кого вважають володарями народів, панують над ними, а їхні вельможі гноблять їх. Але не так буде між вами: якщо хтось між вами хоче бути великим, нехай буде вам слугою. І якщо хтось між вами хоче бути першим, нехай буде для всіх рабом. Адже й Син Людський не прийшов, щоб служили Йому, але щоби послужити і душу свою віддати як викуп за багатьох!»

Слово Господнє

коротше  Мк 10, 42-45

+ Слова Євангелія від святого Марка.

Ісус покликавши Дванадцятьох, сказав до них:
«Ви знаєте, що ті, яких вважають князями народів, верховодять ними, а їхні вельможі утискають їх. Не так воно хай буде між вами, але хто з-між вас хоче стати великим, хай буде вам слугою, і хто з-між вас хоче бути першим, хай буде рабом усіх. Бо й Син Чоловічий прийшов  не на те, щоб Йому служити, лише щоб служити й віддати своє життя як викуп за багатьох».

   Слово Господнє. 

Переглядів 848
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 червня 1992., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні Я щаслива, хоч у Моєму Серці ще є трохи смутку за всіми тими, які пішли цією дорогою, але покинули її. Моя присутність тут – для того, щоби провадити вас новою дорогою, дорогою спасіння. Тому вас день у день закликаю до навернення. Бо якщо ви не молитесь, то не можете говорити, що навертаєтесь. Молюся за вас і заступаюся перед Богом за мир: насамперед у ваших серцях, а потім і навколо вас, щоб Бог був вашим миром. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик” (Богородиця вділила всім Своє особливе благословення з нагоди 11-ї річниці об’явлень).

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 337
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (22)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)