Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХІІ Звичайну неділю, рік Б (РКЦ)

Літургійні читання на ХХІІ Звичайну неділю, рік Б (РКЦ)

  • 30 серпня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

ХХІІ Звичайна неділя, рік Б

Перше читання
Втор 4, 1-2. 6-8

Читання з Книги Второзаконня

Промовив Мойсей до народу, кажучи: «Послухай же тепер, Ізраїлю, про заповіді й рішення, які я навчаю, щоб, виконуючи їх, ви жили, й увійшли та й заволоділи землею, яку дасть вам Господь, Бог батьків ваших. Не додавайте нічого до того, що я вам заповідаю, і не віднімайте нічого; пильнуйте заповіді Господа, Бога вашого, які я вам заповідаю. Пильнуйте ж і виконуйте їх, бо це стане немов би ваша мудрість і ваш розум перед очами народів, які чутимуть про всі ці установи, щоб вони говорили: “Справді, мудрі й розумні люди — оцей великий народ!” Бо ж де на світі такий великий народ, що мав би таких близьких до себе богів, як Господь, Бог наш, коли тільки закликаємо Його? Де на світі такий великий народ, що мав би такі справедливі установи й рішення, як увесь цей закон, який я сьогодні кладу перед вашими очима?»

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 15 (14), 2-3а. 3бв-4аб. 5 (П.: пор. 1)

Хто в Божім домі матиме оселю?

Той, хто в досконалості ходить *
і чинить по правді,
хто говорить правду у своєму серці; *
хто язиком своїм не лукавить.

Той, хто не робить зла своєму ближньому *
і не зневажає своїх ближніх,
лиходія за ніщо вважає, *
але звеличує тих, які Господа бояться.

Той, хто срібла свого не віддає на лихву *
і не бере хабарів супроти невинних.
Хто так вчиняє — *
не похитнеться повіки.

Друге читання 
Як 1, 17-18. 21в-22. 27

Читання Послання святого апостола Якова

Брати мої любі, все добре, що нам дане, і кожний досконалий дар походить згори, сходить від Отця світла, в якого немає зміни, ні тіні переміни. Він забажав і породив нас Словом істини, щоб ми стали наче початком Його творіння. З лагідністю прийміть посіяне Слово, що може спасти ваші душі. Будьте виконавцями Слова, а не лише слухачами, які обманюють самих себе. Чиста й непорочна побожність перед Богом і Отцем — це відвідувати сиріт і вдів у їхньому горі, зберігати себе чистим від скверни цього світу.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Як 1, 18

Алілуя, алілуя, алілуя

Отець забажав і породив нас Словом істини,
щоб ми стали наче початком Його творіння.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 7, 1-8. 14-15. 21-23

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу зібралися до Ісуса фарисеї та дехто з книжників, які прийшли з Єрусалима. І помітили, що деякі з Його учнів їли хліб нечистими, тобто немитими, руками. Адже фарисеї і всі юдеї не їдять, якщо добре не вимиють рук, дотримуючись передань старших. І, повернувшись з торгу, поки не помиються, не їдять. Є і багато чого іншого, що вони прийняли, щоби дотримуватися: миття чашок, глечиків, мідного посуду, лежаків. І запитують Його фарисеї та книжники: «Чому Твої учні не дотримуються передань старших і немитими руками їдять хліб?» А Він відповів їм: «Добре Ісая пророкував про вас, лицемірів, як написано: “Цей народ устами шанує Мене, серце ж їхнє далеко від Мене. Та даремно поклоняються Мені, навчаючи людських заповідей”. Залишивши Божу заповідь, ви тримаєтеся людських передань». І, покликавши знову людей, казав їм: «Послухайте Мене всі та зрозумійте. Нічого немає поза людиною, що входило б у неї і робило б її нечистою, але те, що виходить із неї, — те людину опоганює. Адже зсередини, з людського серця виходять злі думки, розпуста, крадіжки, вбивства, перелюб, захланність, лукавство, обман, безсоромність, заздрість, богозневага, гордощі, безумство. Все це зло зсередини виходить і людину опоганює!»

Слово Господнє

Переглядів 1 208
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, закликаю вас будьте мужніми, щоб не здавалися, бо й  найменше добро, і найменший знак любові перемагають над усе більш явним злом.  Діти Мої, послухайте Мене, щоб добро перемогло, щоб ви пізнали любов Мого Сина. Це є найбільше щастя – руки Мого Сина, які обіймають, Того,  Який любить душу, Того, що дав Себе за вас і завжди дає Себе наново у Євхаристії, Того, що має слова життя вічного. Пізнати Його любов і слідувати Його стопами означає мати багатство духовності. Це багатство, яке дає добрі відчуття й бачить любов та доброту всюди.  Апостоли Моєї любові, діти Мої, ви будьте, як проміння сонця, які теплом любові Мого Сина зігрівають усіх навколо себе. Діти Мої, світу потрібні апостоли любові, світ потребує багато молитви, але молитви, промовленої серцем і душею, а не лише сказаної вустами. Діти Мої, прагніть до святості, але в покорі, у покорі, яка дозволяє Моєму Синові через вас чинити те, що Він бажає. Діти Мої, ваші молитви, ваші слова, думки та діла - усе це вам відчиняє або зачиняє двері до Царства Небесного. Мій Син вам показав дорогу й дав вам надію, а Я вас потішаю й підбадьорюю. Тому що, діти Мої, я пізнала біль, але мала віру й надію. Зараз маю нагороду життя в Царстві Мого Сина. Тому послухайте Мене, майте мужність і не здавайтесь. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)