Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХІІ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХІІ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 22 червня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок ХІІ Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Бут 13, 2. 5-18

Читання з Книги Буття

         Був же Аврам вельми багатий на скотину, на срібло й на золото. І в Лота, що ходив з Аврамом, також були вівці, худоба й намети. Та земля не вміщала їх, щоб жити вкупі, бо їх майно було велике, й вони не могли жити разом.
         І ото постала сварка між пастухами Аврамового скоту і пастухами Лотового скоту. Жили тоді в краю ханааняни і перізії.  Тож каже Аврам до Лота: «Навіщо та сварка між мною і тобою, між моїми і твоїми пастухами? Таж ми – родичі! Хіба не ввесь край перед тобою? Відлучись, прохаю, від мене. Як ти підеш наліво, я візьму направо, а як ти звернеш праворуч, то я подамсь ліворуч».
         І звівши очі, уздрів Лот усю долину Йорданську, яка перед тим, як зруйнував Господь Содом та Гомору, була наводнювана, неначе сад Господній, немов Єгипетський край, ген аж до Цоару. І вибрав собі Лот усю долину Йорданську й рушив на схід, тож так вони розлучилися один з одним. Аврам осівся в Ханаані, а Лот у містах у долині, розкладаючи намети аж до Содому. Люди ж содомські були злі й грішники великі перед Господом.
         Господь сказав Аврамові після того, як Лот відлучився від нього: «Зведи очі й поглянь з місця,  де стоїш, на північ, на південь, на схід і на захід: бо всю землю, що ти її бачиш, дам тобі і твоєму потомству навіки. Зроблю твоє потомство, як земний порох; хто зможе злічити земний порох, той і твоє потомство злічить. Отож устань і пройди всю землю, завдовж і завшир, бо я дам її тобі». 
         І згорнув Аврам свої намети і прийшов і осівся біля Мамре, що в Хевроні, та й  спорудив там жертовник Господеві.

         Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 15(14), 1-2. 3-4. 5 (П.: пор. 1а)

Праведний житиме у Господнім домі

Господи, хто перебуватиме в Твоїм наметі? *
Хто житиме на Твоїй святій горі?
Той, хто невинний ходить і чинить справедливість *
і правду говорить від серця.          

Той, хто не осуджує язиком, +
хто ближньому не коїть лиха, *
хто ганьби не кидає на сусіда,
хто нечесного за ніщо вважає, *
а тих, що Господа бояться, поважає.          

Хто присягає, навіть собі на шкоду, та не зміняє; *
хто гроші свої не дає на лихву
і на безвинного підкупу не приймає. *
Хто отак чинить, не захитається повіки.

Спів перед Євангелієм
Пс 25(24), 4б. 5

Алілуя, алілуя, алілуя.

Навчи мене, Господи, ходити Твоїми стежками,
Напути мене по Твоїй правді і навчи мене.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 7, 6. 12-14

+ Слова Євангелія від святого Матея

Ісус сказав до своїх учнів:
         «Не давайте священне собакам, ані не кидайте перел ваших перед свиньми, щоб не потоптали їх ногами й, обернувшись, вас не роздерли.
         Все, отже, що бажали б ви, щоб люди вам чинили, те ви чиніть їм, – це ж бо Закон і Пророки.
         Входьте вузькими дверима, бо просторі ті двері й розлога та дорога, що веде на погибель, і багато нею ходять. Але тісні ті двері й вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що її знаходять».

Cлово Господнє

Переглядів 1 106
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2016 року
"Дорогі діти! Дух Святий посланий Небесним Отцем учинив мене матір’ю, Ісусовою  матір’ю, а тим самим і вашою матір’ю. Тому приходжу, аби вас вислухати, аби відкрити вам свої материнські руки, аби дати вам своє серце й аби закликати вас залишитися зі мною, бо з вершини хреста мій Син довірив вас мені. На жаль, багато моїх дітей не пізнало любові мого Сина, багато хто його не бажає пізнати. О, діти мої, наскільки погано чинять ті, які мали б бачити і пояснювати, щоб інші увірували. Тому ви, діти мої, апостоли мої, у тиші серця свого слухайте голос мого Сина, щоб ваше серце було Його притулком, щоб не було похмурим та сумним, але освітлене світлом мого Сина. Вірою шукайте надію, бо віра є життям душі. Знову вас закликаю – моліться. Моліться, аби ви віру жили в смиренні, духовному мирі й освітлені  світлом.  Діти мої, не намагайтеся відразу все зрозуміти, бо і я не всього розуміла, але любила й вірила в Божествені слова, котрі мій Син говорив, Він, Який був першим світлом і початком відкуплення. Апостоли моєї любові, ви, що молитеся, жертвуєтеся, любите, не судите, ви йдіть і поширюйте істину, слова мого Сина, Євангеліє, бо ви є живим євангелієм, ви промені світла мого Сина. Мій Син і я будемо з вами, будемо вас підбадьорювати і випробовувати. Діти мої, завжди просіть благословення від тих, і лише тих, чиї руки благословив мій Син, – від ваших пастирів. Дякую вам!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)