Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ІХ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на середу ІХ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 02 червня 2021, 00:30


Римо-католицький календар 

Середа ІХ Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Тов 3, 1-11а. 16-17а

Читання з Книги Товита

Тими днями я, засмучений, почав молитися зі сльозами, кажучи: «Ти – справедливий, Господи, й усі Твої діла – справедливі! Усі Твої путі – милість і правда; Ти – суддя світу! Отож і нині, Господи, згадай мене й споглянь на мене! Не карай мене за мої гріхи та за провини, ані за ті, якими мої предки перед Тобою согрішили, не слухавши Твоїх заповідей. Ти видав нас на грабування, у неволю і на смерть, на притчу й на глум усім народам, серед яких Ти нас розсіяв. І нині численні Твої суди – правдиві,коли караєш мене за гріхи мої та моїх предків, бо Твоїх заповідей ми не чинили і по правді перед Тобою не ходили. Отож і нині роби зі мною, як Тобі завгодно; вели забрати мою душу, щоб я із поверхні землі зникнув і став землею знову, через те, що ліпше мені вмерти, ніж жити; наслухався я вже дорікань брехливих, і печаль велика мене огорнула. Вели, Господи, щоб я звільнився від цієї нужди! Звільни мене на місце вічного спочинку і не відвертай, Господи, свого обличчя від мене, бо ліпше мені вмерти, ніж дивитись на ті великі злидні життя мого, та й не чути отих образ!»
Того ж самого дня сталося, що й Сарі, дочці Рагуела, який жив у Екбатані, в Мідії, довелося слухати докори від однієї з слугинь свого батька, тому що вона була віддана сімом чоловікам, яких Асмодей, лихий демон, убив ще перед тим як вони були з нею, як то звичайно буває з жінками. Слугиня їй дорікала: «То ти вбиваєш твоїх чоловіків! Оце вже за сімох була віддана, а ні від одного не дістала ти імені. Чому хочеш нас бити, якщо твої чоловіки померли? Іди геть за ними, щоб нам повік не бачити від тебе ні сина, ні дочки!»
І сумно стало тоді на душі у Сари; заридала вона, вийшла на гору до батькової світлиці й хотіла повіситись; але, роздумавши, сказала: «А що як моєму батькові будуть докоряти й скажуть: “Однісіньку дочку мав ти любу, та й та повісилася з горя!” – Цим я звела б на старість батька зі смутком до шеолу. Краще мені не вішатись, а просити Бога, щоб померти й тих докорів ніколи за життя свого не чути!» І в той же час простягла до вікна руки й почала молитись.
Молитва обидвох була вислухана одночасно перед славою Божою; і був посланий Рафаїл, щоб зцілити обох їх: у Товита зняти з очей більма, щоб він міг знову бачити світ Божий, а Сару, дочку Рагуела, віддати за жінку Товії, синові Товита, і звільнити її від Асмодея, лихого демона.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 25(24), 2-3. 4-5аб. 6-7бв. 8-9 (П.: пор. 1б)

До Тебе, Боже, зводжу мою душу
або: До Тебе, Господи, я підніс мою душу.

Мій Боже, на Тебе я надіюсь: хай засоромлений не буду. *
Хай не торжествують мої вороги наді мною,
адже всі ті, хто з нетерпінням очікує Тебе, †
засоромлені не будуть. *
Нехай посоромлені будуть ті, які діють лукаво.        

Господи, відкрий мені свої дороги – *
навчи мене ходити Твоїми стежками.
Провадь мене у своїй правді *
і навчай мене, бо Ти – Бог мого спасіння.

Господи, згадай своє милосердя *
і свою милість, бо вони одвічні.
Згадай мене з Твого милосердя, *
о Господи, доброти Твоєї ради.

Господь – благий і праведний, *
тому навчає грішників дороги.
Він веде у справедливості бідних *
і своїх шляхів навчає убогих.

Спів перед Євангелієм
Йн 11, 25а. 26

Алілуя, алілуя, алілуя

Я є воскресіння і життя, – слово Господнє, –
кожний, хто вірить у Мене, – не помре повіки.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 12, 18-27

+ Слова Євангелія від святого Марка

Того часу прийшли до Ісуса садукеї – ті, які кажуть, нібито немає воскресіння, – і запитують Його, кажучи: «Учителю, Мойсей написав нам, що коли в когось помре брат і залишить дружину, а дітей не залишить, то нехай візьме брат дружину померлого та й збудить потомство своєму братові.
Було сім братів. Перший узяв дружину, але помер, не залишивши потомства. Другий узяв її, і він помер, не залишивши потомства; і третій так само. І так семеро, – і не залишили по собі потомства. Після всіх померла й жінка. У воскресінні, коли вони воскреснуть, кому з них буде вона дружиною? Адже семеро її мали за дружину!» Ісус сказав їм: «Хіба не тому ви помиляєтеся, що не знаєте ні Писання, ні Божої сили? Адже коли воскреснуть із мертвих, то не одружуються і не виходять заміж, але є такими, як ангели на небі. А про мертвих, що вони воскресають, хіба ви не читали в книзі Мойсея про те, що сказав йому Бог біля куща: “Я – Бог Авраама, і Бог Ісаака, і Бог Якова?” Він не є Богом мертвих, а живих! Ви дуже помиляєтеся!»

Cлово Господнє

Переглядів 967
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 лютого 2016 року
Дорогі діти! Закликала вас і знову вас закликаю, щоб  ви пізнали Мого Сина, щоб пізнали істину. Я з вами і молюся, щоб вам це вдалося. Діти Мої, маєте багато молитися, щоб ви мали чим більше любові й терпеливості, щоб уміли принести жертву і щоб ви були вбогі духом. Мій Син через Духа Святого є завжди з вами. Його Церква народжується в кожному серці, яке Його спізнає. Моліться, щоб могли спізнати Мого Сина, моліться, щоб ваша душа була одно з Ним. Це молитва, це любов притягують інших і роблять вас Моїми апостолами. Дивлюсь на вас із любов’ю, материнською любов’ю. Знаю вас, знаю ваші болі й печалі, бо і я в тихості страждала. Моя віра Мені давала любов і надію. Повторюю, Воскресіння Мого Сина і Моє Вознесіння на Небо є надією і любов’ю для вас. Тому, діти Мої, моліться, щоб ви пізнали істину, щоб мали міцну віру, яка  провадитиме ваше серце  і яка ваші болі і страждання зможе переобразити в любов і надію. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)