Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу VI Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на суботу VI Великоднього тижня (РКЦ)

  • 15 травня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Субота VI Великоднього тижня

Перше читання
Діян 18, 23-28

Читання з Діянь Апостолів

Пробувши певний час в Антіохії, Павло вирушив далі, проходячи за порядком Галатійську країну та Фригію, укріплюючи всіх учнів.
Один юдей на ім’я Аполлос, родом з Олександрії, чоловік красномовний, прибув до Ефеса; він був сильний у Писанні. Був він навчений Господньої дороги і, палаючи духом, говорив і навчав докладно того, що стосувалось Ісуса, знаючи тільки хрещення Йоана. І він почав сміливо промовляти в синагозі.
Почувши його, Акила й Прискила прийняли його та докладніше йому виклали дорогу Божу. А коли він хотів піти в Ахаю, брати заохотили його і написали учням, щоби прийняли його. І як він прибув, то дуже посприяв тим, які повірили через благодать, бо він із завзяттям доказував юдеям прилюдно їхню неправоту, доводячи Писаннями, що Ісус є Христос.

          Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 47(46), 2-3. 8-9. 10 (П.: пор. 8а)

Наш Бог великий – Цар землі всієї
або: Бог – цар землі всієї
або: Алілуя.

Усі народи, заплещіть у долоні, *
голосом радості вигукуйте Богу,
бо Всевишній Господь – грізний, *
Він великий цар землі всієї.      

Адже Бог – цар землі всієї, *
співайте мудро.
Бог над язичниками воцарився – *
Бог сів на своєму святому престолі.

Володарі народів зібралися разом *
з народом Бога Авраама;
адже щити землі – Божі. *
Він звеличився надзвичайно.

Спів перед Євангелієм
Йн 16, 28

Алілуя, алілуя, алілуя

Я вийшов від Отця і прийшов у світ;
знову залишаю світ і до Отця повертаюсь!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 16, 23б-28

+ Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Воістину, воістину кажу вам: чого тільки попросите Отця в Моє Ім’я, – дасть вам. Дотепер ви не просили нічого в Моє Ім’я. Просіть – і отримаєте, щоб ваша радість була повна.
Це Я в притчах сказав вам; надходить година, коли більше в притчах не говоритиму вам, але відкрито сповіщу вам про Отця. Того дня попросите в Моє Ім’я, – і не кажу вам, що Я проситиму Отця за вас, адже сам Отець любить вас, – бо ви Мене полюбили й повірили, що Я від Бога вийшов. Я вийшов від Отця і прийшов у світ; знову залишаю світ і йду до Отця».

          Слово Господнє

Переглядів 1 199
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 січня 2020 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти, знаю, що Я є присутньою у вашому житті й у ваших серцях. Відчуваю вашу любов, чую ваші молитви й доручаю їх Моєму Синові. Але, діти Мої, материнською любов’ю Я бажаю бути в житті всіх Моїх дітей. Бажаю зібрати всіх Моїх дітей біля себе, під Свій материнський покров. Тому вас закликаю й називаю вас апостолами Моєї любові, щоб Мені допомогли. Діти Мої, Мій Син промовив слова «Отче наш» – Отче наш, Котрий є всюди й у наших серцях, тому що хоче навчити вас молитися й словами та відчуттями. Хоче, щоб ви завжди були кращі, щоб жили милосердною любов’ю, що є молитвою й безмежною жертвою за інших. Діти Мої, дайте Моєму Синові любов до ближніх і дайте слова потіхи, співчуття та діла праведності до своїх ближніх. Усе те, що даруєте іншим, апостоли Моєї любові, Мій Син приймає як дар. І Я з вами, тому що Мій Син хоче, щоб Моя любов, як промінь світла, оживила душі; щоб вам допомогла в пошуку миру й вічного щастя. Тому, діти Мої, любіть одні одних. Будьте з’єднані через Мого Сина, будьте дітьми Божими, які всі разом цілим, відкритим і чистим серцем промовляють «Отче наш». І не бійтеся. Дякую вам.”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 337
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (22)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)