Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ІІІ Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ІІІ Великоднього тижня (РКЦ)

  • 24 квітня 2021, 00:30


Римо-католицький календар

Субота ІІІ Великоднього тижня

Перше читання
Діян 9, 31-42

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями Церква по всій Юдеї, Галілеї та Самарії мала мир; вона споруджалася і ходила у Господньому остраху, та втіхою Святого Духа зростала.
Сталося так, що коли Петро обходив усіх, прибув він і до святих, які жили в Лідді, знайшов там одного чоловіка на ім’я Еней, котрий вісім років лежав у ліжку, бо був паралізований. І сказав йому Петро: «Енею, зціляє тебе Ісус Христос! Устань і застели собі сам!»
І той відразу встав. Побачили його всі, які жили в Лідді та в Сароні, і навернулися до Господа.
А в Йопії була одна учениця на ім’я Тавита, що в перекладі означає Газель; вона була сповнена добрих діл і милостинь, які чинила. А сталося так, що вона тими днями захворіла й померла. Обмили її й поклали у верхній кімнаті.
Оскільки Лідда була близько до Йопії, то учні, почувши, що Петро там, послали до нього двох мужів, благаючи: «Не барися прийти до нас!»
Уставши, Петро пішов з ними. Коли прийшов, завели його до верхньої кімнати. Всі вдови обступили його, плачучи й показуючи одяг і покривала, які робила Газель, коли була з ними.
А Петро, випровадивши всіх і схилившись на коліна, помолився. І повернувшись, сказав тілу: «Тавито, встань!» Вона розплющила свої очі і, побачивши Петра,
сіла.
Подавши їй руку, він підвів її. І, покликавши святих і вдовиць, він поставив її перед ними живою. Це стало відомо по всій Йопії, і багато людей повірили в Господа.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 116Б (115), 12-13. 14-15. 16-17 (П.: пор. 12)

Чим я віддячу за дари Господні?
або: Чим я Господу віддячу за все добро, яке Він мені дав?
або: Алілуя.

Чим я Господу віддячу *
за все добро, яке мені дав Він?
Я підійму чашу спасіння *
і прикличу Ім’я Господнє!

Виконаю Господу мої обіти *
перед усім Його народом!
Дорогоцінна в очах Господніх *
смерть Його побожних. 

О Господи, я Твій слуга, я Твій слуга і син Твоєї слугині. *
Ти розірвав мої кайдани,
Тобі принесу хвали жертву *
і прикличу Ім’я Господнє.

Спів перед Євангелієм
Йн 6, 63б. 68б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Слова Твої, Господи, є життям і духом;
Ти слова життя вічного маєш.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Йн 6, 60-69

+ Слова Євангелія від святого Йоана

Того часу чимало Ісусових учнів, почувши це, казали: «То тверде слово! Хто може його слухати?»
Ісус же, знаючи в собі, що Його учні нарікають через це, сказав їм: «Чи це вас збурює? А що ж буде, як ви побачите, що Син Людський підіймається туди, де був раніше? Це Дух є тим, хто оживляє, а тіло ж ніяк не допомагає. Слова, які Я вам сказав, – це Дух і це життя. Але є деякі з вас, які не вірять!» Ісус із самого початку знав, хто є ті, які не вірять, і хто є той, котрий Його зрадить.
І Він казав: «Тому Я сказав вам, що ніхто не може прийти до Мене, якщо йому не було дано від Отця».
Від того часу багато хто з Його учнів відійшов геть і вже не ходив з Ним.
Тоді Ісус сказав Дванадцятьом: «Може, і ви хочете відійти?»
А Симон-Петро відповів Йому: «Господи, до кого ми підемо? Ти маєш слова вічного життя; і ми повірили й пізнали, що Ти є Святий Божий. 

Слово Господнє

Переглядів 1 311
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2

"Дорогі діти! Я говорю до вас, як Мати, простими словами, але сповненими великою любов’ю й турботою до своїх дітей, довірених мені через мого Сина. І мій Син, Який є від вічної присутності, Він говорить до вас словами життя й сіє любов у відкриті серця. Тому я вас прошу, апостоли моєї любові, майте відкриті серця, завжди готові до милосердя і прощення. Через мого Сина, завжди прощайте ближнім, бо так мир буде перебувати у вас.
Дорогі діти, піклуйтеся про вашу душу, тому що вона є тим єдиним, яке дійсно належить вам. Ви забуваєте про важливість сім’ї. Сім’я не мала б бути місцем страждання й болю, але місцем порозуміння та ніжності. Сім’ї, що стараються жити через мого Сина, живуть у взаємній любові. Ще коли мій Син був малим, то говорив мені, що всі люди є Його братами. А тому пам’ятайте, апостоли моєї любові, що всі люди, яких ви зустрічаєте, є вашою сім’єю, братами через мого Сина. Дорогі діти, не витрачайте часу, роздумуючи про майбутнє та непокоячись. Нехай вашою турботою буде те, щоб добре проживати кожну мить через мого Сина - і в цьому є ваш мир. Дорогі діти, ніколи не забувайте молитися за своїх пастирів. Моліться, щоб вони змогли прийняти всіх людей, як своїх дітей, щоб були для них духовними отцями через мого Сина. Дякую вам!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)