Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ІІІ Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ІІІ Великоднього тижня (РКЦ)

  • 19 квітня 2021, 07:36


Римо-католицький календар

Понеділок ІІІ Великоднього тижня

Перше читання
Діян 6, 8-15

Читання з Діянь Апостольських

 Тими днями Стефан, сповнений благодаттю і силою, здійснював у народі великі знамення й чудеса. Та піднялися деякі зі синагоги, що називалася лібертинською, а також з киринейської та олександрійської, і ті, хто з Килікії й Азії, – і сперечалися зі Стефаном, але не могли протистояти мудрості й Духові, яким він говорив.
Тоді вони підмовили людей, котрі казали, що чули, начебто він говорив зневажливі слова проти Мойсея і Бога. Вони підбурили народ, старших, книжників і, накинувшись, схопили його та привели до синедріону.
Поставили фальшивих свідків, які говорили: «Цей чоловік не перестає говорити слова проти цього святого місця і проти Закону. Адже ми чули, як він казав, що Ісус Назарянин зруйнує це місце та змінить звичаї, які нам передав Мойсей!»
Поглянувши на нього, всі, хто сидів у синедріоні, побачили, що його обличчя було подібне до обличчя ангела.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 119(118), 23-24. 26-27. 29-30 (П.: пор. 1б)

Блаженні вірні Божому закону
або: Блаженні ті, що ходять у Господнім законі
або: Алілуя.

Хоч вельможі засіли й наговорюють на мене, *
та Твій слуга досліджує Твої настанови.
Бо і свідчення Твої – для мене радість, *
і моя порада – в Твоїх настановах. 

Я розповів про свої шляхи, і Ти відізвався до мене. *
Своїх настанов навчи мене, Боже.
Дай мені зрозуміти Твоїх постанов дорогу, – *
я буду вникати у Твої діла дивовижні. 

Відверни від мене шлях неправди, – *
помилуй мене за Твоїм законом.
Я обрав собі дорогу правди, – *
Твої присуди я поставив перед собою.

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 4б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Не самим хлібом житиме людина,
але кожним словом, що виходить з уст Божих.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Йн 6, 22-29

+ Читання святого Євангелія від Йоана

Після того, як Ісус нагодував п’ять тисяч людей, учні побачили Його, як ішов морем. А наступного дня юрба, яка стояла на другому боці моря, побачила, що іншого човна там не було, крім одного, і що Ісус не входив до човна зі своїми учнями, а відправилися лише самі Його учні. З Тиверіади припливли інші човни поблизу того місця, де їли хліб після того, як Господь промовив подяку.
Коли люди побачили, що там немає ні Ісуса, ні Його учнів, вони самі посідали в човни й попливли до Капернаума, шукаючи Ісуса. Коли знайшли Його на тому боці моря, сказали Йому: «Раввí, коли Ти прибув сюди?»
У відповідь Ісус сказав їм: «Воістину, воістину кажу вам: ви шукаєте Мене не тому, що побачили знамення, але тому, що їли хліб і наситилися. Працюйте не на поживу, яка гине, але на поживу, яка залишається на вічне життя, яку дасть вам Син Людський. Адже Його Отець завірив, Бог!»
Тож запитали в Нього: «Що ж нам робити, аби чинити діла Божі?»
У відповідь Ісус їм сказав: «Боже діло є те, щоб ви повірили в Того, кого Він послав».

Слово Господнє

Переглядів 1 369
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2016 року
"Дорогі діти! Дух Святий посланий Небесним Отцем учинив мене матір’ю, Ісусовою  матір’ю, а тим самим і вашою матір’ю. Тому приходжу, аби вас вислухати, аби відкрити вам свої материнські руки, аби дати вам своє серце й аби закликати вас залишитися зі мною, бо з вершини хреста мій Син довірив вас мені. На жаль, багато моїх дітей не пізнало любові мого Сина, багато хто його не бажає пізнати. О, діти мої, наскільки погано чинять ті, які мали б бачити і пояснювати, щоб інші увірували. Тому ви, діти мої, апостоли мої, у тиші серця свого слухайте голос мого Сина, щоб ваше серце було Його притулком, щоб не було похмурим та сумним, але освітлене світлом мого Сина. Вірою шукайте надію, бо віра є життям душі. Знову вас закликаю – моліться. Моліться, аби ви віру жили в смиренні, духовному мирі й освітлені  світлом.  Діти мої, не намагайтеся відразу все зрозуміти, бо і я не всього розуміла, але любила й вірила в Божествені слова, котрі мій Син говорив, Він, Який був першим світлом і початком відкуплення. Апостоли моєї любові, ви, що молитеся, жертвуєтеся, любите, не судите, ви йдіть і поширюйте істину, слова мого Сина, Євангеліє, бо ви є живим євангелієм, ви промені світла мого Сина. Мій Син і я будемо з вами, будемо вас підбадьорювати і випробовувати. Діти мої, завжди просіть благословення від тих, і лише тих, чиї руки благословив мій Син, – від ваших пастирів. Дякую вам!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)