Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу V тижня Великого Посту (РКЦ)

Літургійні читання на середу V тижня Великого Посту (РКЦ)

  • 24 березня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Середа V тижня Великого Посту

Перше читання
Дан 3, 14-20. 46-50. 91-95

Читання з Книги пророка Даниїла

Тими днями цар Навуходоносор мовив: «Чи ви, Седраху, Мисаху та Авденаго, справді моїм богам не хочете служити й золотій статуї, яку я поставив, не хочете кланятись? Отож тепер, якщо ви готові, як тільки почуєте звук сурми, флейти, цитри, гарфи, гуслів, волинки та всіх інших музичних інструментів, впасти ниць і вклонитись статуї, яку я звелів зробити – гаразд; якщо ж не вклонитесь, тієї ж миті будете вкинуті в піч, розжарену вогнем, і тоді який бог визволить вас із моєї руки?»
Седрах, Мисах та Авденаго у відповідь цареві Навуходоносорові сказали: «Ми не маємо потреби тобі на це відповідати. Коли Бог, якому ми служимо, зможе нас визволити з печі, розжареної вогнем, Він визволить нас, царю, й з твоєї руки, а коли ні, то нехай тобі, царю, буде відомо, що ми твоїм богам не служитимемо й золотій статуї, яку ти поставив, не вклонятимемось».
Тоді Навуходоносор запалав люттю, і вигляд його обличчя змінився супроти Седраха, Мисаха й Адвенаго. У відповідь він повелів розпалити піч усемеро більше, ніж її звичайно розпалювали, і наказав найдужчим мужам із свого війська зв’язати Седраха, Мисаха й Авденаго та й вкинути їх у піч, розжарену вогнем.
Царські слуги, які вкинули їх, не переставали розпалювати печі бітумом, смолою, клоччям та хмизом, так що полум’я піднялося на сорок дев’ять ліктів поверх печі і, вибухнувши, спалило тих халдеїв, які були при печі. Ангел же Господній зійшов з Азарією та його товаришами в піч, віддалив розпалений вогонь від печі і вчинив у середині печі так, немов би там повівав росистий вітерець, і вогонь їх зовсім не торкнувся, не завдав їм болю і не скоїв їм ніякої шкоди.
Тоді цар Навуходоносор здивувався, встав притьмом і заговорив до своїх радників, мовивши: «Чи не трьох мужів ми вкинули в вогонь зв’язаних?» 
Ті ж у відповідь цареві: «Справді так, царю!»
Знову заговорив він і сказав: «А он я бачу чотирьох мужів незв’язаних, які ходять посеред вогню, і не видко на них шкоди, а вид четвертого схожий на Сина Божого».
Тоді Навуходоносор приступив до отвору розжареної вогнем печі й заговорив, кажучи: «Седраху, Мисаху та Авденаго, слуги всевишнього Бога! Вийдіть і приступіть сюди!»
І вийшли Седрах, Мисах і Авденаго з-посеред вогню. Сатрапи, правителі, намісники й радники царські зібралися, щоб дивитись на цих мужів, над тілом яких вогонь не мав ніякої сили: волосся в них на голові не обсмалилось, одежа на них не змінилась, і запах вогню на них не перейшов.
Тоді Навуходоносор заговорив, мовивши: «Благословен Бог Седраха, Мисаха та Авденаго, який послав свого ангела й визволив своїх слуг, які поклались на Нього і не послухалися царського наказу, а віддали своє тіло, аби не служити й не поклонятись ніякому іншому богові, крім свого Бога!»

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Дан 3, 52. 53-54. 55-56 (П.: 52б)

Ти достохвальний, віковічний Боже
або: Достохвальний і прославлений повіки!

Благословен Ти, Господи, Боже батьків наших, *
і достохвальний і вельми возносимий повіки;
благословенно Ім’я Твоє святе і славне, *
і вельми достохвальне й возносиме повіки.
       
Благословен Ти у своїм святім, славнім храмі *
і вельми хвальний і вельми славний повіки.
Благословен Ти на престолі Твого царства , *
і вельми хвальний і вельми возносимий повіки.

Благословен Ти, що споглядаєш на безодні *
і возсідаєш на херувимах.
Благословен Ти на небесній тверді, *
і хвальний і прославлений повіки.

Спів перед Євангелієм
Пор. Лк 8, 15

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Блаженні ті, хто, почувши слово щирим і добрим серцем,
бережуть і приносять плід у терпінні.

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Євангеліє
Йн 8, 31-42

+ Слова Євангелія від святого Йоана

Того часу промовив Ісус до тих юдеїв, які повірили в Нього: «Якщо ви будете перебувати в Моєму слові, тоді справді ви – Мої учні, і пізнаєте істину, а істина вас вільними зробить».
Вони відповіли Йому: «Ми є потомством Авраама і не були ні в кого й ніколи невільниками! То як же Ти кажеш: "Ви станете вільними?”»
Відповів їм Ісус: «Воістину, воістину кажу вам, що кожний, хто чинить гріх, є невільником гріха. А невільник не залишається в домі навіки; син же залишається навіки. Отже, якщо Син визволить вас, то справді будете вільні.
Знаю, що ви є потомством Авраама, але шукаєте, як Мене вбити, бо Моє слово не вміщається у вас. Я кажу те, що побачив у Отця, а ви чините те, що чули від вашого батька».
У відповідь вони Йому сказали: «Авраам наш батько!»
Каже їм Ісус: «Якби ви були дітьми Авраама, ви чинили б діла Авраамові; нині ж ви шукаєте, як вбити Мене – людину, котра сказала вам істину, яку почула від Бога. Авраам такого не робив. Ви робите діла вашого батька!»
Тоді вони сказали Йому: «Ми не від перелюбу народилися; одного Отця маємо – Бога!»
Сказав їм Ісус: «Якби Бог був вашим Отцем, ви любили б Мене, бо Я від Бога вийшов і прийшов, – Я не сам від себе прийшов, але Він Мене послав».

Cлово Господнє

Переглядів 1 452
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 1990., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні в особливий спосіб закликаю вас молитися за мир. Дорогі діти, без миру не можете досвідчити народження Маленького Ісуса ні сьогодні, ні у вашому повсякденному житті. Тому просіть Господа Миру, щоб захищав вас Своїм Покровом і щоб допоміг вам зрозуміти велич і важливість миру у ваших серцях. Так зможете ширити мир із ваших сердець у цілий світ. Я з вами і заступаюся за вас перед Богом. Моліться, бо сатана хоче зруйнувати Мої плани миру. Примиріться й допоможіть вашим життям, щоб мир запанував на всій землі. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)