Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу V тижня Великого Посту (РКЦ)

Літургійні читання на середу V тижня Великого Посту (РКЦ)

  • 15 березня 2016, 18:00

 

Перше читання

Дан 3, 14-20. 91-91. 95

Читання з Книги пророка Даниїла

          Цар Навуходоносор сказав: «Чи ви, Седраху, Мисаху та Авденаго, справді моїм богам не хочете служити й золотому бовванові, що я поставив, не хочете кланятись? Отож тепер, якщо ви готові, скоро почуєте звук сурми, сопілки, цитри, гарфи, гуслів, гудьби та всякого роду музичних приладів, впасти ниць і вклонитись бовванові, що я звелів зробити – гаразд; якщо ж не вклонитесь, умить будете вкинуті в піч, розжарену вогнем, і тоді який бог визволить вас із моєї руки?»

          Седрах, Мисах та Авденаго у відповідь цареві Навуходоносорові сказали: «Ми не маємо потреби тобі на це відповідати. Коли Бог, якому ми служимо, зможе нас визволити з печі, розжареної вогнем, Він визволить нас, царю, й з твоєї руки, а коли ні, то нехай тобі, царю, буде відомо, що ми твоїм богам не служитимемо й золотому бовванові, що ти поставив, не вклонятимемось».

          Тоді Навуходоносор запалав люттю, і вигляд його обличчя змінився супроти Седраха, Мисаха й Адвенаго. Заговорив він знову й повелів розпалити піч усемеро більше, ніж її звичайно розпалювано, і наказав найдужчим мужам із свого війська зв’язати Седраха, Мисаха й Авденаго та й вкинути їх у піч, розжарену вогнем.

          Тоді цар Навуходоносор здивувався, встав притьмом і заговорив до своїх радників, мовивши: «Чи не трьох мужів ми вкинули в вогонь зв’язаних?» Ті ж у відповідь цареві: «Справді так, царю!» Знову заговорив він і сказав: «А он я бачу чотирьох мужів незв’язаних, що ходять у вогні, і не видко на них шкоди, а вид четвертого схожий на Сина Божого».

          Тоді Навуходоносор заговорив, мовивши: «Благословен Бог Седраха, Мисаха та Авденаго, що послав свого ангела й визволив своїх слуг, які поклались на Нього і не послухалися царського наказу, а віддали своє тіло, аби не служити й не поклонятись ніякому іншому богові, крім свого Бога!»

          Слово Боже


Псалом респонсорійний

Дан 3, 52. 53-54. 55-56

Ти є хвалебний, віковічний Боже

Благословен єси, Господи, Боже батьків наших, *
і достохвальний і вельми возносимий повіки;
благословенно ім’я Твоє святе й славне, *
і вельми достохвальне й возносиме повіки.
       
Благословен єси у Твоїм святім, славнім храмі *
і вельми хвальний і вельми славний повіки.
Благословен єси на престолі царства Твого, *
і вельми воспіваний і вельми возносимий повіки.
        
Благословен єси, що взираєш на безодні *
і возсідаєш на херувимах.
Благословен єси на небесній тверді, *
і хвальний і прославлений повіки.


Спів перед Євангелієм

Йн 3, 16

Хвала Тобі, Слово Боже.

Бог бо так полюбив світ, що дав Сина свого Єдинородного,
кожен, хто вірує в Нього, має життя вічне.

Хвала Тобі, Слово Боже


Євангеліє

Йн 8, 31-42

+ Слова Євангелія від святого Йоана

          Ісус сказав до Юдеїв, які увірували в Нього: "Коли ви перебуватимете в моїм слові, ви дійсно будете учнями моїми і спізнаєте правду, і правда визволить вас».

          Ті Йому й відказали: «Потомки ми Авраамові й не були ми ніколи невольниками ні в кого. Чого ж говориш: „Визволитеся, мовляв?”»

          Ісус же їм: «Істинно, істинно кажу вам: Кожен, хто гріх чинить – гріха невольник! Невольник не перебуває в домі повсякчас – повсякчас перебуває син. Тож коли Син вас визволить, то справді станете вільні. Знаю, що Авраамові ви потомки. Бажаєте, однак, Мене вбити, слово бо моє не має місця у вашому серці. Переказую Я те, що бачив в Отця мого, а ви те робите, що чули у вашого батька».

          Ті Йому мовили у відповідь: «Авраам наш батько».

          Каже ж їм Ісус: «Були б ви дітьми Авраамовими – чинили б ви діла Авраамові. Та ось тепер бажаєте вбити Мене, чоловіка, який вам правду сказав, ту, що її від Бога вчув. Не робив так Авраам. Ви чините діла вашого батька».

          «Ми не з розпусти вродились, – кажуть Йому ті; один лише Отець у нас: Бог».

          А Ісус їм: «Був би Бог ваш Отець, любили б ви Мене, бо Я вийшов від Бога і прийшов: не від себе самого прийшов, а Він послав Мене».

          Cлово Господнє

Переглядів 2 503
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2017., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю бути людьми молитви. Моліться, поки молитва не стане для вас радістю та зустріччю зі Всевишнім. Він преобразить ваше серце – і ви станете людьми любові та миру. Не забувайте, дітоньки, що сатана сильний і хоче вас відвернути від молитви. Не забувайте, що молитва – це таємний ключ зустрічі з Богом. Тому Я з вами, щоб вести вас. Не відступайте від молитви. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)