Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХХХІІ звичайного тижня (РКЦ), рік ІІ

Літургійні читання на вівторок ХХХІІ звичайного тижня (РКЦ), рік ІІ

  • 10 листопада 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок ХХХІІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Тит 2, 1-8. 11-14

Читання з Послання святого Павла Апостола до Тита

Найдорожчі:
Ти ж говори, що личить здоровому вченню: Старі щоб були тверезі, поважні, помірковані, здорові у вірі, любові, терпеливості. Старі жінки так само нехай поводяться, як освяченим личить: щоб не були злоріки, ані віддані пияцтву, щоб добра навчали, щоб молодих навчали любити своїх чоловіків та дітей кохати, щоб були стримані, чисті, хазяйновиті, добрі, підвладні власним чоловікам, – щоб слово Боже не ганьбилося.
Так само і юнаків умовляй, щоб були помірковані, даючи самі себе на зразок добрих діл: повноти в ученні, поважности, здорового та бездоганного навчання; щоб супротивник осоромився, неспроможний нічого злого проти нас сказати.
Бо Божа благодать з’явилася спасенна всім людям і навчає нас, щоб ми, зрікшися нечестя та грішних бажань цього світу, жили тверезо, праведно і благочестиво в нинішньому віці, чекаючи блаженної надії і славного з’явлення великого Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, який віддав себе самого, щоб викупити нас від усякого беззаконня та щоб очистити собі народ, що був би Його власний, ревний до добрих діл.
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 37(36), 3-4. 18 і 23. 27 і 29 (П.: пор. 39а)

Спасіння праведним від Господа Бога

Вповай на Господа й чини добро,
щоб жити на землі й безпечним бути.
Втішайся в Господі,
і Він сповнить тобі бажання твого серця.

Господь піклується життям невинних,
і спадщина їхня буде повіки.
Господь зміцнює кроки чоловіка,
і його дороги Йому до вподоби.

Відступи від зла й чини добро,
і житимеш повіки!
Праведники заволодіють краєм
і житимуть повіки у ньому.

Спів перед Євангелієм
Йо 14, 23

Алілуя, алілуя, алілуя

Коли хтось Мене любить, то й слово моє берегтиме,
і злюбить його мій Отець, і прийдемо ми до нього.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 17, 7-10

+ Слова Євангелія від святого Луки

Ісус сказав до своїх учнів:
«Хто з вас, мавши слугу, орача або пастуха, скаже до нього, коли він прийде з поля: „Іди мерщій та сідай до столу”? А чи не скаже йому радше: „Зготуй мені щось на вечерю та підпережись мені служити, поки я буду їсти й пити, а потім ти будеш їсти й пити”? Чи буде дякувати слузі тому за те, що виконав наказане? Отак і ви, як зробите все, що звелено вам, кажіть: „Ми слуги непотрібні, виконали те, що повинні були зробити”».

Слово Господнє

Переглядів 1 241
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 листопада 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти, Мій улюблений Син завжди молився й прославляв Небесного Отця. Завжди все Йому говорив і довірявся Його волі. Так і ви б мали чинити, діти Мої, тому що Небесний Отець завжди слухає Своїх дітей. Одне серце в одному серці, любов, світло й життя. Небесний Отець дарував Себе в одному людському обличчі, а цим обличчям є обличчя Мого Сина. Ви, апостоли Моєї любові, мали б завжди це обличчя Мого Сина носити у своїх серцях і своїх думках. Ви б мали завжди думати про Його любов і Його жертву. Ви б мали молитися, щоб завжди відчувати Його присутність, бо, апостоли Моєї любові, це спосіб, яким можете допомогти всім тим, які не пізнали Мого Сина, які не пізнали Його любові. Діти Мої, читайте книгу Євангелія. Це є завжди щось нове, це є те, що вас єднає з Моїм Сином, Який родився, щоб принести слова життя всім Моїм дітям і щоб пожертвуватись за всіх. Апостоли Моєї любові, несені любов’ю до Мого Сина, приносьте любов і мир усім своїм братам. Нікого не судіть. Кожного любов’ю, яку маєте до Мого Сина, любіть. Таким чином ви потурбуєтесь і за свою душу, а вона – це те найдорогоцінніше, що справді належить вам. Дякую вам”.


Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)