Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на субота ХVІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на субота ХVІІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 08 серпня 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Субота ХVIII звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Ав 1, 12 – 2, 4

Читання з Книги пророка Авакума.

    Чи ж Ти, о Господи, не споконвіку, Бог мій, Святий мій? Ми не помремо! Ти, Господи, навів його лише для суду; Ти, Скеле, призначив його на кару. Очі Твої занадто чисті, щоб на зло глядіти; дивитися на утиск Ти не можеш. Чому б Ти мав дивитись на злочинців, мовчати, коли злий пожирає справедливішого за себе?
    Обходишся з людьми, немов з тією рибою в морі, неначе з плазунами, що без володаря над собою. Він витягає всіх їх вудкою своєю; ловить їх сіткою своєю, збирає у свій невід, тому й радується-веселиться. Тому приносить своїй сітці жертви, палить кадило неводові, бо має від них пай свій ситний і смаковиту страву. Невже він завжди випорожнюватиме свою сітку й немилосердно ввесь час народи вбиватиме?
    Я стану на моїй сторожі, стоятиму на моїй башті і виглядатиму, щоб подивитись, що Він мені скаже й що мені відповісти з приводу моєї скарги.
    І відповів мені Господь і мовив: «Запиши видіння і вирізьби його виразно на таблицях, щоб у бігу можна було прочитати. Бо це видіння – на означений час. Воно віщує про кінець, і не обмане;  та хоч би й забарилось, ти його жди: воно-бо збудеться напевно, не спізниться. Ось воно бундючне, воно нещире – його серце; а праведний з віри своєї буде жити».

   Слово Боже.

Псалом респонсорійний
Пс 9, 8-9. 10-11. 12-13 (П.: пор. 11б)

 Бог тих не кине, що Його шукають.

А Господь повік перебуває, *
Він свій престол поставив для суду.
І правдою судитиме вселенну, *
і народи розсудить справедливо.

Пригнобленому Господь буде захистом, *
і пристановищем у час скрути.
І уповатимуть на Тебе, хто знає Твоє ім’я, *
бо Ти, о Господи, не покидаєш тих, що Тебе шукають.

Співайте Господеві, що сидить на Сіоні, *
звіщайте між народами діла Його величні.
Бо месник крови їх пам’ятає, *
і не забув Він крику вбогих.

Спів перед Євангелієм
Пор. 2 Тм 1, 10б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Наш Спаситель, Ісус Христос, знищив смерть
і освітлив життя і нетління Євангелієм.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 17, 14-20

+ Слова Євангелія від святого Матея.

    Один чоловік приступив до Ісуса і, припавши Йому до ніг, просить: «Господи, змилуйся над моїм сином, бо він причинний і тяжко нездужає: часто кидається в огонь, часто й у воду. Я був привів його до Твоїх учнів, та вони не могли його зцілити».
    «Роде невірний та розбещений, – відповів Ісус, – доки Мені з вами бути? Приведіть Мені його сюди!» Ісус погрозив йому, і біс вийшов з хлопця; тож видужав юнак тієї ж миті. 
    Тоді підійшли учні до Ісуса насамоті й спитали: «Чому ми не могли його вигнати?» Ісус сказав їм: «Через  вашу малу віру; бо, істинно кажу вам: Коли матимете віру, як зерно гірчиці, то скажете оцій горі: „Перенесися звідси туди” – і вона перенесеться. І нічого не буде для вас неможливого».

   Слово Господнє.

Переглядів 1 171
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру від 2 жовтня 2015 року
Дорогі діти! Я тут посеред вас, щоб вас підбадьорити, наповнити Своєю любов’ю і знову закликати, щоб ви були свідками любові Мого Сина. Багато Моїх дітей не мають надії, не мають миру, не мають любові. Вони шукають Мого Сина, але не знають, як і де Його знайти. Мій Син їм простягає руки, а ви їм допоможіть прийти в Його обійми. Діти Мої, тому мусите молитися за любов. Мусите багато, багато молитися, щоб ви мали якнайбільше любові, адже любов перемагає смерть і чинить так, щоб життя тривало. Апостоли Моєї любові, Мої діти, правдивим і простим серцем з’єднуйтеся в молитві, як би далеко ви не були одні від одних. Підбадьорюйте одні одних у духовному рості, як і Я вас підбадьорюю. Чуваю над вами, Я з вами, коли б ви не подумали про Мене. Моліться за своїх пастирів, за тих, які всього відреклися ради Мого Сина і ради вас. Любіть їх і моліться за них. Небесний Отець вислуховує ваші молитви. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)