Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 26 червня 2020, 00:30

Римо-католицький календар

П’ятниця ХІІ тижня, рік ІІ

Перше читання
2 Цар 25, 1-12

Читання з Другої Книги Царів.

    На дев’ятому році його царювання, на десятому місяці, десятого дня місяця прийшов Навуходоносор, вавилонський цар, з усім своїм військом проти Єрусалиму, отаборився проти нього й вишикував проти нього башти. І отак місто було в облозі аж до одинадцятого року царя Седекії. А на дев’ятий день четвертого місяця голод у місті став сильний, і простолюддя не мало що їсти. 
    Тоді зроблено пролом у місті, і цар з усіма військовими утік уночі через ворота між двома мурами, що коло царського саду, – халдеї ж були навкруги міста, – та й пустився дорогою Арава, але халдейське військо погналося за царем і наздогнало його в єрихонській долині, тим часом, як його військо розбіглося геть від нього. 
    Халдеї упіймали царя й повели його до вавилонського царя у Рівлу, а цей вирік над ним засуд. Він повелів убити синів Седекії перед його очима, самому ж Седекеї виколов очі, закував у кайдани й відвів у Вавилон.
    На п’ятому місяці, сьомого дня місяця, – це було на дев’ятнадятому році Навуходоносора, вавилонського царя, прибув у Єрусалим Невузардан, начальник охорони, слуга вавилонського царя, та й спалив Господній храм і царський палац, усі будинки в Єрусалимі, усі, що були більші, пустив димом. Халдейське військо, що було під начальником охорони, зруйнувало мури навкруги Єрусалиму. Решту людей, що зостались були в місті, утікачів, що перекинулись були до вавилонського царя, і решту простих людей вивів Невузардан, начальник охорони. А з бідних людей краю начальник охорони лишив трохи, щоб обробляли виноградники й поля.

  Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 137(136), 1-2. 3. 4-5. 6 (П.: пор. 5а)

Єрусалиме, Тебе не забуду

Над вавилонськими ріками, там ми сиділи й ридали, *
як згадували Сіон.
На вербах, серед нього, *
повісили ми наші гусла.
 
Бо там пісень у нас просили ті, *
що в неволю нас забрали,
просили радости у нас тії, що мук нам завдавали: *
"Співайте нам пісень сіонських!”

Як нам пісень Господніх *
на чужій землі співати?
Якщо тебе, Єрусалиме, я забуду, *
нехай забудеться моя десниця!

Нехай прилипне язик мій до піднебіння, *
коли тебе я не згадаю,
коли Єрусалим я не поставлю *
понад найвищу мою радість.

Спів перед Євангелієм
Мт 8, 17

Алілуя, алілуя, алілуя.

Ісус узяв наші недуги
і поніс наші хвороби.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 8, 1-4

+ Слова Євангелія від святого Матея.

    Коли Ісус сходив з гори, йшла слідом за Ним сила народу. І приступив до Нього прокажений, вклонивсь Йому і мовить: «Господи, коли захочеш, зможеш мене очистити». Ісус простягнув руку й доторкнувсь до нього, кажучи: «Хочу, очисться!» І він негайно же очистився від прокази. 
    Тоді Ісус промовив до нього: «Гляди, не кажи нікому, а йди, покажися священикові й принеси дар, приписаний Мойсеєм, їм на свідоцтво».

  Слово Господнє

Переглядів 1 879
Додати коментар

Послання Богородиці, 2 жовтня 2014
Дорогі діти! Материнською любов'ю вас прошу: любіть одне одного. Нехай у ваших серцях буде так, як від самого початку хотів Мій Син: на першому місці - любов до Небесного Отця і до ближнього свого, понад усе земне. Дорогі Мої діти, хіба не розпізнаєте знаків часу? Хіба не розпізнаєте, що все те, що навколо вас, все, що відбувається, - тому що немає любові? Зрозумійте, що спасіння є в істинних цінностях. Прийміть міць Небесного Отця. Любіть Його і почитайте. Ідіть слідами Мого Сина. Ви, діти Мої, апостоли Мої дорогі, ви завжди знову збираєтеся біля Мене, тому що спраглі. Спраглі миру, любові та щастя. З Моїх рук напийтеся. Мої руки вам простягають Мого Сина, Який є джерелом чистої води. Він оживить вашу віру і очистить ваші серця, бо Мій Син любить чисті серця, а чисті серця люблять Мого Сина. Тільки чисті серця є смиренними й мають міцну віру. Таких сердець Я чекаю від вас, діти Мої. Мій Син сказав Мені, що Я Мати цілого світу. Вас, які Мене такою приймаєте, прошу, щоб Мені своїм життям, молитвою й жертвою помогли, щоб Мене всі Мої діти прийняли як Матір, щоб їх могла повести до джерела чистої води. Дякую вам! Дорогі Мої діти, коли вам ваші пастирі своїми благословенними руками простягають тіло Мого Сина, завжди в серці дякуйте Моєму Синові за жертву й за пастирів, яких вам завжди знову дає.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)