Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання середу ХХVІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання середу ХХVІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 04 жовтня 2017, 09:50

Римо-католицький календар
Середа ХХVI звичайного тижня, рік І

Перше читання
Неєм 2, 1-8

Читання з Книги Неємія

Я, Неємія, у місяці Ніссані, двадцятого року царя Артаксеркса, був чашником, взяв вино та й подав цареві, намагаючись не бути смутним перед ним. Але цар промовив до мене: "Чого ти сумний на виду? Адже ж ти не хворий. Ніщо інше, як якусь журбу маєш на серці”. Я злякався вельми й сказав цареві: "Нехай цар живе повіки! Як же не бути смутним моєму обличчю, коли місто, де гроби батьків моїх, зруйноване й брами спалені вогнем!” І сказав цар до мене: "Чого ж ти просиш?” "Коли цареві довподоби й коли слуга твій тобі вгодний, пошли мене в Юдею, в місто, де гроби батьків моїх, щоб я відбудував його”. І сказав мені цар із царицею, що сиділа коло нього: "Скільки триватиме твоя подорож, і коли та повернешся?” Тож припало до серця цареві послати мене, і я означив йому час. Далі сказав я цареві: "Коли цареві довподоби, нехай дадуть мені листа до начальників заріччя, щоб вони мене пропустили, доки не дійду до Юдеї, та й лист до Асафа, царського лісничого, щоб дав мені дерева на колоди для брам у твердині, що при храмі, на міські мури та на дім, в якому буду жити”. І дав мені цар, бо добродійна рука мого Бога була надо мною.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 137(136), 1-2. 3. 4-5. 6 (П.: пор. 5)

Єрусалиме, тебе не забуду

Над вавилонськими ріками, *
там ми сиділи й ридали, як згадували Сіон.
На вербах, серед нього, *
повісили ми наші гусла.

Бо там пісень у нас просили ті, *
що в неволю нас забирали,
просили радости у нас тії, що мук нам завдавали: *
"Співайте нам пісень сіонських!”

Як нам пісень Господніх *
на чужій землі співати?
Якщо тебе, Єрусалиме, я забуду, *
нехай забудеться моя десниця!

Нехай прилипне язик мій до піднебіння, *
коли тебе я не згадаю,
коли Єрусалим я не поставлю *
понад найвищу мою радість!

Спів перед Євангелієм
Флп 3, 8-9

Алілуя, алілуя, алілуя

Все втратив і вважаю все за сміття,
аби Христа придбати і опинитися в ньому.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 9, 57-62

† Читання святого Євангелія від Луки

В дорозі, коли вони йшли, один з учнів сказав Ісусові: «Я піду за Тобою, куди тільки Ти підеш». Та Ісус відповів йому: «Лисиці мають нори, а птахи небесні – гнізда; Син же Людський не має де й голови прихилити». До іншого Він промовив: «Іди за мною». А той відповів: «Господи, дозволь мені спочатку піти й поховати свого батька». Та Він сказав йому: «Залиши мертвим ховати своїх мерців, а ти йди та сповіщай Боже Царство». А інший сказав: «Я піду за Тобою, Господи, але спочатку дозволь мені попрощатися з домашніми». Ісус же відповів йому: «Жодний з тих, хто поклав руку на плуг і озирається назад, не годиться для Божого Царства».

Переглядів 2 078
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 2 січня 2014
Дорогі діти, щоб ви могли бути Моїми апостолами і щоб могли допомогти всім тим, котрі в темряві, пізнати світло любові Мого Сина, мусите мати чисті і покірні серця. Не можете допомогти, щоб Мій Син народився і царював у серцях тих котрі Його не знають, якщо не царює – якщо не є Царем у вашому серці. Я з вами. Іду з вами, як Мати. Стукаю в ваші серця. Не можуть відкритися, тому що не покірні. Я молюся, моліться і ви, діти Мої люблені, щоб могли Моєму Сину відкрити чисті і покірні серця і прийняти дари, які вам обіцяв. Тоді будете ведені любов’ю і міццю Мого Сина. Тоді будете Моїми апостолами, котрі всюди навколо себе ширять плоди Божої любові. Із вас і через вас буде діяти Мій Син, тому що будете одне. За цим тужить Моє материнське Серце, за єдністю всіх Моїх дітей через Мого Сина. З великою любов’ю благословляю і молюсь за вибраних Мого Сина, за ваших пастирів. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)