Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу Х звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на середу Х звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 10 червня 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Середа Х звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
1 Цар 18, 20-39

Читання з Першої Книги Царів

Тими днями послав цар Ахав по всіх синів Ізраїля й скликав пророків на Кармель-гору.
Тоді Ілля приступив до всього народу й каже: «Докіль кульгатимете на обидва боки? Коли Господь є Бог, ходіть за ним; коли ж це Ваал – ходіть за ним». Не відповів йому народ ані слова.
Тож далі сказав Ілля до народу: «Я зостався один пророк Господній, а пророків Ваала чотириста п’ятдесят чоловік. Дайте нам двох бичків, і нехай вони виберуть собі одного бичка, розітнуть його на шматки й покладуть на дрова, але нехай не підпалюють; я ж приготую другого бичка й покладу його на дрова, але не підпалю. Ви взивайте ім’я вашого бога, а я візву Ім’я Господнє. Котрий Бог відповість вогнем, той буде Богом». Увесь народ відповів: «Добре!»
Тоді Ілля сказав до Ваалових пророків: «Виберіть собі одного бичка й починайте перші, бо вас багато. Взивайте ім’я вашого бога, але вогню не підкладайте». Взяли вони від нього бичка, приготували його й кликали ім’я Ваала з ранку до полудня, промовляючи: «Ваале, дай нам відповідь!» Та не було ні голосу, ні відповіді. І танцювали перед жертовником, що його були зробили.
Опівдні ж почав Ілля з них насміхатись і каже: «Кличте голосніше, бо він бог; може він замислився або чимось заклопотаний, або в дорозі, або може й спить, – то прокинеться».
І кликали вони ще голосніше і робили на собі, своїм звичаєм, нарізки мечами та списами, що аж кров з них струменіла. Минув і полудень, а вони все ще пророкували, аж до тієї години, коли час був приносити вечірню жертву. Та не було ні голосу, ні відповіді, ні слуху.
Тоді Ілля сказав до всього народу: «Приступіть до мене!» І весь народ приступив до нього. І він відновив жертовник Господній, що був зруйнований. Узяв Ілля дванадцять каменів за числом колін синів Якова, до якого Господь сказав був: «Ізраїль буде твоє ім’я», і склав з того каміння жертовник Імені Господньому, та й обвів його навкруги ровом, що міг вмістити в собі зо два сати зерна. Потім розклав дрова, розтяв бичка, поклав на дрова, і повелів: «Наберіть чотири відра води та й вилийте на всепалення й на дрова!» І зроблено так. І повелів: «Зробіть це вдруге». І зроблено вдруге. Далі повелів: «Зробіть це втретє». І зроблено втретє, так, що вода текла навкруги жертовника, і в рові було повно води.
А коли вже був час приносити вечірню жертву, приступив пророк Ілля й сказав: «Господи, Боже Авраама, Ісаака та Ізраїля! Покажи сьогодні, що Ти – Бог в Ізраїлі, що я – Твій слуга і що я вчинив це все за Твоїм велінням. Почуй мене, Господи, почуй мене, щоб цей народ зрозумів, що Ти, Господи, – Бог, і що Ти навертаєш їхні серця».
І впав вогонь Господній з неба й пожер всепалення, дрова, каміння, й порох, ба й воду висушив, що була в рові. І ввесь народ, побачивши це, припав обличчям до землі й промовив: «Господь є Бог! Господь є Бог!»

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 16 (15), 1-2а. 4. 5 і 8. 11(П.: пор. 1)

Врятуй нас, Боже, Ти – наша надія
або: Збережи мене, Боже, бо я на Тебе поклав надію.

Збережи мене, Боже, *
бо я на Тебе покладаю надію.
Ти сказав Господу: *
«Ти – мій Господь».

Стануть численними страждання  *
тих, які спішать за іншими богами.
Я для них не виливатиму крові в жертву *
і не згадаю їхніх імен своїми устами.

Господь – частка мого спадку, Ти – моя доля; *
Ти – Той, хто  мою спадщину оберігає.
Я завжди маю Господа перед собою, – *
Він праворуч мене, я не похитнуся.

Ти даси мені дорогу життя пізнати, *
повнота радості – перед Твоїм обличчям,
у Твоїй правиці – *
радість навіки.

Спів перед Євангелієм
Пс 25 (24), 4б. 5а

Алілуя, алілуя, алілуя

Боже мій, навчи мене ходити Твоїми стежками,
провадь мене згідно з правдою своєю.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 5, 17-19

Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Не думайте, що Я прийшов відмінити Закон або Пророків. Я не прийшов відмінити, але сповнити. Адже воістину кажу вам: доки не промине небо й земля, жодна йота, жодна риска із Закону не промине, – аж все збудеться.
Якщо хтось скасує одну з цих найменших заповідей і так навчить людей, – він найменшим назветься в Царстві Небесному, а хто виконає і навчить, той великим назветься в Царстві Небесному».

Слово Господнє

Переглядів 1 212
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 травня 2017 року., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Всевишній дозволив Мені знову вас закликати до навернення. Дітоньки, відкрийте ваші серця благодаті, до якої ви всі покликані. Будьте свідками миру й любові в цьому немирному світі. Ваше життя тут, на землі, є проминаючим. Моліться, щоб через молитву ви прагнули неба й небесних речей, і ваші серця будуть бачити все інакше. Ви не самі– Я з вами й заступаюся перед Моїм Сином Ісусом за вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)