Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ІІІ тижня Великого Посту (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ІІІ тижня Великого Посту (РКЦ)

  • 16 березня 2020, 00:30

Римо-католицький календар

Понеділок ІІІ тижня Великого Посту

Перше читання
2 Цар 5, 1-15а

Читання з Другої Книги Царів.

Тими днями Нааман, начальник війська сирійського царя, був великим чоловіком у свого пана, і поважаний, бо через нього дав був Господь перемогу Сирії. Був він чоловік хоробрий, але прокажений. Одного разу сирійці зробили набіг і забрали з Ізраїльської землі у полон маленьку дівчинку і вона служила в жінки Наамана.
І сказала вона своїй пані: «От як би мій пан звернувся до пророка, що в Самарії! Той вигоїв би його від прокази».
Пішов Нааман до свого пана й оповів йому: «Так і так, мовляв, говорить дівчинка, що з Ізраїльської землі».
Сирійський цар і каже: «Іди, я пошлю листа до ізраїльського царя».
Вибрався він, узявши з собою десять талантів срібла, шість тисяч шеклів золота й десять перемін одежі, і приніс ізраїльському цареві листа, в якому були такі слова: «Як прийде до тебе цей лист, то знай, що я послав до тебе мого слугу Наамана, щоб ти вигоїв його від прокази».
Як прочитав ізраїльський цар листа, то роздер на собі одежу й каже: «Хіба я Бог, щоб умертвляти й оживляти, що це він мені присилає вигоїти чоловіка від прокази! Глядіть лишень, він хіба шукає тільки приводу, щоб виступити проти мене!»
Довідавсь Єлісей, Божий чоловік, що ізраїльський цар роздер на собі одежу, і послав до царя сказати: «Чого ти роздер на собі одежу? Нехай прийде до мене й взнає, що є в Ізраїлі пророк».
От і прибув Нааман із своїми кіньми та колісницею й зупинився коло дверей дому Єлісея. Вислав до нього Єлісей слугу й звелів сказати: «Іди та обмийся сім раз у Йордані, і тіло твоє знову стане чистим».
Розгнівався Нааман і відійшов, кажучи: «Я був певний, що він сам до мене вийде, стане передо мною, призове ім’я Господа, Бога свого, торкнеться рукою місце прокази і вигоїть мене. Хіба дамаські ріки, Авана та Фарфар, не ліпші, ніж усі ізраїльські води? Хіба ж не можна було б викупатись у них і стати чистим?» І, обернувшись, пішов геть у гніві.
Слуги ж його приступили до нього й заговорили до нього так: «Коли б тобі  пророк наказав зробити щось важке, хіба ти не зробив би? Оскількі ж більш, коли він тобі сказав: "Викупайся, і будеш чистий”».
Пішов він, поринув сім разів у Йордані, за словом Божого чоловіка, і тіло його знову стало, мов у малого хлопця, і він став чистий. І повернувся він з усім своїм почетом до Божого чоловіка.

Слово Боже

Респонсорійний псалом
Пс 42(41), 2-3; Пс 43(42), 3. 4 (П.: пор. 42(41), 3а)

Бога живого душа моя прагне
або: Прагне душа моя до Бога живого;
коли з’явлюся перед обличчям Божим?

Як олень прагне до джерел потоків водних , *
так душа моя прагне до Тебе, Боже.
Прагне душа моя до Бога, Бога живого. *
Коли прийду і з’явлюся перед обличчям Бога?

Пошли своє світло *
і свою правду.
Вони мене ведуть і допровадять *
до Твоєї святої гори і в Твої оселі.

І я прийду до Божого жертовника, *
до Бога,  радості мого ликування,
Прославлятиму Тебе на арфі, *
Боже, мій Боже!

Спів перед Євангелієм
Пс. 130(129), 5. 7

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Я надіюся на Господа, я надіюся на Його слово,
адже в Господа – милосердя,
і велике визволення – в Нього.

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Євангеліє
Лк 4, 24-30

+ Слова Євангелія від святого Луки

Коли Ісус прийшов у Назарет, Він сказав народу у синагозі:
«Воістину кажу вам, що жодний пророк не приймається на своїй батьківщині. По правді кажу вам, що багато вдів було у дні Іллі в Ізраїлі, коли небо замкнулося на три роки й шість місяців, коли стався великий голод по всій землі. Та до жодної з них не був посланий Ілля, тільки в Сарепту Сидонську – до жінки-вдови. І багато було прокажених в Ізраїлі за пророка Єлисея, але ніхто з них не очистився, тільки Нааман – сирієць!»
Почувши це, всі в синагозі сповнилися гнівом.  І, вставши, вигнали Його геть з міста і повели Його до урвища гори, на якій було збудоване їхне місто, щоб  Його скинути; та Він, пройшовши поміж ними, віддалився.

Слово Господнє

Переглядів 1 410
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас до любові. Дітоньки, без любові не можете жити ані з Богом, ані з братами. Тому вас усіх закликаю відкрити свої серця Божій любові, яка є величезна й відкрита для кожного з вас. Із любові до людини Бог послав Мене до вас, щоб показати вам дорогу спасіння, дорогу любові. Якщо не любите найперше Бога, не зможете любити ні ближнього, ні того, кого ненавидите. Тому, дітоньки, моліться, і через молитву ви відкриєте любов. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 804
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (6)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)