Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХХVІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХХVІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 03 жовтня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Четвер ХХVІ звичайного тижня, рік  І

Перше читання
Неєм 8, 1-4а. 5-6. 7б-12

Читання з Книги Неємії

Тими днями увесь народ, як один чоловік, зібрався на майдані, що перед Водяними ворітьми, і сказали Езрі книжникові принести книгу закону Мойсея, що його дав Господь Ізраїлеві. І приніс Езра священик закон до громади чоловіків, жінок і всіх, які могли розуміти, – першого дня сьомого місяця, – і читав його на майдані, що перед Водяними ворітьми, від світанку до полудня, перед чоловіками, жінками й тими, які могли розуміти; прихилився увесь народ вухами до книги закону. Книжник же Езра стояв на дерев’яному помості, зробленому для того. Відкрив Езра книгу перед очима всього народу, бо він був вище від усього народу; а як він відкрив її, увесь народ підвівся, і хвалу воздав Езра Господу, великому Богові, а увесь народ відповів: «Амінь, амінь», знявши руки вгору, й вклонився, впавши перед Господом обличчям до землі. А левіти тлумачили народові закон, тим часом як народ стояв на своєму місці. Вони читали книгу закону Божого виразно та викладали значення, щоб читане було зрозумілим. Тоді начальник Неємія, священик Езра й левіти, які вчили народ, сказали до свого народу: «Цей день – святий Господу, Богові вашому; не сумуйте й не плачте!» – бо увесь народ плакав, слухаючи слова закону. Далі сказав їм: «Ідіть, їжте жирне й пийте солодке, та посилайте частки тим, у кого не приготовлено нічого, бо день цей святий Господу нашому, й не журіться, бо радість у Господі – це ваша сила». І левіти втихомирювали народ, промовляючи: «Вгамуйтесь, бо день цей святий, не сумуйте». Тоді увесь народ пішов їсти й пити, й посилати частки та веселитись, бо зрозуміли слова, які їм вияснено.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 19 (18), 8. 9. 10. 11

Присуди Божі звеселяють серце. 

Господній закон бездоганний, – *
він підкріпляє душу.
Господнє свідчення вірне, – *
воно робить мудрими простодушних. 

Господні постанови праведні, – *
вони звеселяють серце.
Господня заповідь чиста, – *
очам дає вона світло. 

Господній страх чистий – *
він перебуває навіки.
Господні присуди незмінні, *
всі вони справедливі. 

Їх бажають більше від золота – *
від безлічі каменів дорогоцінних,
вони за мед солод­ші, *
що з вощини стікає.

Спів перед Євангелієм
пор. Мк 1, 15

Алілуя, алілуя, алілуя.

На­близилося Царство Боже.
Покай­те­ся і віруйте в Євангеліє!

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Лк 10, 1-12

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу призначив Господь інших сімдесят двох і послав їх по два попереду себе до кожного міста й місцевості, куди сам мав іти. І Він промовив до них: «Жниво велике, а женців мало; тож благайте Господаря жнив, щоби послав робітників на свої жнива. Ідіть: Я посилаю вас, як ягнят між вовків! Не беріть ні торби, ні палиці, ні взуття, і нікого в дорозі не вітайте. До якого тільки дому ввійдете, спочатку кажіть: "Мир цьому дому!” І коли буде там син миру, спочине на ньому мир ваш; коли ж ні – до вас повернеться. В тому ж домі перебувайте, їжте й пийте, що там є, бо робітник гідний своєї платні. Не переходьте з дому в дім. І в яке тільки місто ввійдете, і де приймуть вас, їжте те, що покладуть вам; оздоровляйте недужих, які там є, кажіть їм: "Наблизилося до вас Боже Царство!” А коли в якесь місто прийдете і вас не приймуть, вийдіть на ву­ли­цю його та й скажіть: " Навіть пил із вашого міста, що припав нам до ніг, струшуємо. Але знайте: наблизилося Бо­же Царство!” Кажу вам, що Содомі того дня буде легше, ніж тому місту».

Слово Господнє

Переглядів 1 865
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 2014., Меджуґор'є.
"Дорогі діти! Бачите, чуєте, відчуваєте, що в серцях багатьох людей немає Бога. Не бажають Його, тому що далеко від молитви й не мають миру. Ви, дітоньки, моліться, живіть за Божими заповідями. Ви будьте молитвою, ви, які з самого початку сказали ТАКМоєму заклику. Свідчіть про Бога й Мою присутність, і не забудьте, дітоньки: Я з вами і люблю вас. День у день усіх вас ввіряю Моєму Синові Ісусу. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)