Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок XVІІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок XVІІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 30 липня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок XVІІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Вих 33, 7-11; 34, 5-9. 28

Читання з Книги Вихід

Тими днями узяв Мойсей намет та й нап’яв його за табором, віддалік від нього; він назвав його Наметом Зустрічі; кожен, хто шукав Господа, виходив до намету, що був за табором. Як тільки виходив Мойсей до намету, всі люди вставали, і кожен стояв коло входу до свого намету й дивились у слід Мойсеєві, аж він увійде в намет. Коли Мойсей входив у намет, спускався стовп хмари й зупи­нявся при вході в намет, і Господь розмовляв з Мойсеєм. Народ же увесь, бачивши хмаровий стовп, що стояв при вході в намет, вста­вав і падав ниць, кожен при вході до свого намету. Господь розмов­ляв з Мойсеєм віч-на-віч, так, як говорить людина до свого друга. А потім Мойсей повертався до табору. Слуга ж його, Ісус Навин, ще хлопчина, не полишав намету. І зійшов Господь у хмарі і став з Мойсеєм там і промовив Ім’я Господнє. І пройшов Господь перед ним, промовляючи: «Господь, Господь! Бог милосердний і ласка­вий, не скорий на гнів, багатомилостивий, і вірний, що зберігає милість для тисячі поколінь, прощає беззаконня, злочини й гріхи, який не залишає нічого без кари, який карає провину батьківську на дітях і внуках до третього й четвертого покоління». Впав Мойсей притьмом на коліна й поклонився до землі, і мовив: «Коли я знай­шов ласку, Господи, в Твоїх очах, нехай іде Господь посеред нас. Правда, що це народ твердошиїй, та Ти все ж таки прости беззакон­ня наше та гріх наш, і візьми нас собі у спадок». Мойсей був там з Господом сорок днів і сорок ночей; хліба не їв і води не пив. І напи­сав на таблицях слова союзу, десять слів.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 103, 6-7.8-9. 10-11. 12-13

Бог милосердний і безмірно щедрий.

Господь чинить правосуддя *
і суд усім скривдженим.
Він відкрив Мойсеєві свої дороги, *
а синам Ізраїлевим – діла свої дивовижні.

Господь щедрий і милосердний, *
довготерпеливий і багатомилостивий.
Не завжди буде Він змагатися з нами, *
не вічним Його обурення буде.

Він не вчинив нам згідно з нашими гріхами, *
за нашими провинами не відплатив нам.
Бо як небо високо над землею, *
так звеличилася милість Його над тими, хто Його боїться.

Як віддалений схід від заходу, *
так Він віддалив від нас наші беззаконня.
Як батько синів милує, *
так Господь виявив милість до тих, які Його бояться.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Зерно – це Слово Боже, а сіяч – Христос;
кожен, хто його знайде, житиме повіки.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 13, 36-43

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу, відпустивши натовп, Ісус прийшов у дім. І підійшли до Нього учні Його, кажучи: «Роз’ясни нам притчу про польовий кукіль». Він же, відповідаючи, сказав: «Той, хто сіє добірне насіння, – це Син Людський, а поле – це світ; добірне ж насіння – це сини Царства; кукіль – це сини лукавого; ворог, що його посіяв, – це диявол; жнива – це кінець світу, а женці – це ангели. Отже, як збирають кукіль і палять у вогні, так буде при кінці світу: Син Людський пошле своїх ангелів, які зберуть з Його Ца­рства всі спокуси й тих, хто чинить беззаконня, і вкинуть їх у вог­няну піч; там буде плач і скрегіт зубів. Тоді праведники засяють, як сонце, в Царстві Отця свого. Хто має вуха, нехай слухає».

Слово Господнє

Переглядів 1 744
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 17 квітня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Ви заклопотані матеріальними речами, а через матеріальне загубите все, що вам Бог хоче дати. Закликаю вас, дорогі діти, щоб ви молилися про дари Святого Духа, які вам зараз потрібні, щоб ви могли свідчити про Мою присутність тут і про все, що вам даю. Дорогі діти, віддайтеся Мені, щоб Я могла повністю провадити вас. Не клопочіться матеріальними речами. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)