Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок XVІІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок XVІІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 01 серпня 2017, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок XVІІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Вих 33, 7-11; 34,5-9.28

Читання з Книги Вихід

Тими днями узяв Мойсей намет та й нап’яв його за табором, віддалік від нього; він назвав його Наметом Зустрічі; кожен, хто шукав Господа, виходив до намету, що був за табором. Як тільки виходив Мойсей до намету, всі люди вставали, і кожен стояв коло входу до свого намету й дивились у слід Мойсеєві, аж він увійде в намет. Коли Мойсей входив у намет, спускався стовп хмари й зупи­нявся при вході в намет, і Господь розмовляв з Мойсеєм. Народ же увесь, бачивши хмаровий стовп, що стояв при вході в намет, вста­вав і падав ниць, кожен при вході до свого намету. Господь розмов­ляв з Мойсеєм віч-на-віч, так, як говорить людина до свого друга. А потім Мойсей повертався до табору. Слуга ж його, Ісус Навин, ще хлопчина, не полишав намету. І зійшов Господь у хмарі і став з Мойсеєм там і промовив Ім’я Господнє. І пройшов Господь перед ним, промовляючи: «Господь, Господь! Бог милосердний і ласка­вий, не скорий на гнів, багатомилостивий, і вірний, що зберігає милість для тисячі поколінь, прощає беззаконня, злочини й гріхи, який не залишає нічого без кари, який карає провину батьківську на дітях і внуках до третього й четвертого покоління». Впав Мойсей притьмом на коліна й поклонився до землі, і мовив: «Коли я знай­шов ласку, Господи, в Твоїх очах, нехай іде Господь посеред нас. Правда, що це народ твердошиїй, та Ти все ж таки прости беззакон­ня наше та гріх наш, і візьми нас собі у спадок». Мойсей був там з Господом сорок днів і сорок ночей; хліба не їв і води не пив. І напи­сав на таблицях слова союзу, десять слів.

Слово Боже

 

Псалом респонсорійний
Пс 103, 6-7.8-9. 10-11. 12-13

Бог милосердний і безмірно щедрий.

Господь чинить правосуддя *
і суд усім скривдженим.
Він відкрив Мойсеєві свої дороги, *
а синам Ізраїлевим – діла свої дивовижні.

Господь щедрий і милосердний, *
довготерпеливий і багатомилостивий.
Не завжди буде Він змагатися з нами, *
не вічним Його обурення буде.

Він не вчинив нам згідно з нашими гріхами, *
за нашими провинами не відплатив нам.
Бо як небо високо над землею, *
так звеличилася милість Його над тими, хто Його боїться.

Як віддалений схід від заходу, *
так Він віддалив від нас наші беззаконня.
Як батько синів милує, *
так Господь виявив милість до тих, які Його бояться.

 

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя
Зерно – це Слово Боже, а сіяч – Христос;
кожен, хто його знайде, житиме повіки.
Алілуя, алілуя, алілуя

 

Євангеліє
Мт 13,36-43

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу, відпустивши натовп, Ісус прийшов у дім. І підійшли до Нього учні Його, кажучи: «Роз’ясни нам притчу про польовий кукіль». Він же, відповідаючи, сказав: «Той, хто сіє добірне насіння, – це Син Людський, а поле – це світ; добірне ж насіння – це сини Царства; кукіль – це сини лукавого; ворог, що його посіяв, – це диявол; жнива – це кінець світу, а женці – це ангели. Отже, як збирають кукіль і палять у вогні, так буде при кінці світу: Син Людський пошле своїх ангелів, які зберуть з Його Ца­рства всі спокуси й тих, хто чинить беззаконня, і вкинуть їх у вог­няну піч; там буде плач і скрегіт зубів. Тоді праведники засяють, як сонце, в Царстві Отця свого. Хто має вуха, нехай слухає».

Слово Господнє

Переглядів 2 428
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 червня 1987р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні дякую вам і хочу вас усіх закликати до Миру Божого. Хочу, щоб кожен із вас у своєму серці пережив той мир, який дає Бог. Хочу вас усіх сьогодні поблагословити. Благословляю вас Божим благословенням і прошу вас, дорогі діти, слідуйте моїм шляхом і живіть у згоді з ним. Я люблю вас, дорогі діти. І тому не знаю вкотре закликаю вас і дякую вам за все, що робите в моїх наміреннях. Прошу вас, допоможіть мені, щоби принесла вас Богові й щоб урятувала та вела вас дорогою спасіння. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)