Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер у Великодній октаві (РКЦ)

Літургійні читання на четвер у Великодній октаві (РКЦ)

  • 25 квітня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
Четвер у Великодній октаві

Перше читання
Ді 3, 11-26

Читання з Діянь Апостолів

 Тими днями сталося так, що оскільки зцілений кульгавий тримався Петра і Йоана, то збігся до них весь народ, здивований, у притвор, який називається Соломоновим.
Побачивши це, Петро звернувся до народу: «Мужі ізраїльські! Чого дивуєтеся з цього? Або чого дивитеся на нас так, наче ми своєю силою або побожністю зробили, щоб він ходив? Бог Авраама, Бог Ісаака і Бог Якова, Бог наших батьків, прославив свого слугу Ісуса, якого ви видали й відреклися перед Пилатом, у той час, коли він присудив Його відпустити. Ви ж відреклися від Святого й Праведного, а випросили дарувати вам людину-вбивцю. Вождя життя ви вбили, та Бог воскресив Його з мертвих, свідками чого є ми. І по вірі в Ім’я Його, укріпило Його Ім’я того, кого бачите й знаєте. Віра, яка через Нього, дала йому цю повну справність перед усіма вами.
А тепер, брати, знаю, що зробили ви так через незнання – так само і ваші начальники. Бог же, як провістив наперед устами всіх пророків, що Його Помазаник має постраждати, так і виконав. Тож покайтеся і наверніться, аби були стерті ваші гріхи; аби від обличчя Господнього прийшли часи прохолоди, і аби Він послав наперед призначеного вам Христа – Ісуса, якого небо повинно прийняти до часу відновлення всього, про що Бог віддавна говорив устами своїх святих пророків.
Адже Мойсей сказав: «Господь, Бог ваш, підійме вам пророка з братів ваших, як і мене: Його будете слухати в усьому, що тільки скаже вам. Буде так, що кожна душа, яка не послухає того пророка, буде вигублена з народу».І так само всі пророки – від Самуїла й пізніших – говорили й сповіщали про ці дні.
Ви – сини пророків і Завіту, який Бог заповів вашим батькам, кажучи Авраамові: "І в потомстві твоєму благословляться всі роди землі!” Воскресивши Слугу свого, Бог насамперед вам послав Його – Того, хто благословить вас, щоб кожний відвернувся від своїх злих діл».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 8, 2а і 5. 6-7. 8-9 (П.: пор. 2а)

Як же величне ім’я Твоє, Боже
або: Господи, наш Боже, яке на всій землі Твоє Ім’я величне
або: Алілуя.

Господи, наш Боже! *
Яке на всій землі Твоє Ім’я величне!
Хто така людина, що пам’ятаєш про неї, *
або людський син, що навідуєшся до нього?

Ти зробив її не набагато меншою за ангелів, *
Ти увінчав її славою і честю.
Ти дав йому владу над рук своїх ділами, *
все підкорив йому під ноги.

Коряться йому бики і вівці, *
а також польові тварини,
птахи небесні, морські риби, *
що носяться глибинами морськими.

Спів перед Євангелієм
Пс 118(117), 24

Алілуя, алілуя, алілуя

Це день, що його створив Господь:
радіймо і веселімось у ньому.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Лк 24, 35-48

+ Слова Євангелія від святого Луки

Того часу учні Ісуса розповіли про те, що сталося в дорозі, та як вони розпізнали Його в ламанні хліба. Коли вони говорили про це, сам Ісус став посеред них і каже їм: «Мир вам!» Та злякавшись, охоплені жахом, вони думали, що бачать духа.
А Він сказав їм: «Чому ви збентежені, чому сумніви постають у ваших серцях? Гляньте на Мої руки і на Мої ноги! Це ж Я сам! Доторкніться до Мене і подивіться, що дух тіла й костей не має, так як Я, як бачите, їх маю!» Сказавши це, Він показав їм руки та ноги.
А як вони ще не вірили з радості і дивувалися, Він сказав їм: «Чи маєте тут щось із їжі?»
Вони подали Йому частину печеної риби. Тож, взявши, Він їв перед ними.
І промовив до них: «Це Мої слова, які Я сказав вам, коли ще був з вами, що потрібно, аби збулося все написане про Мене в Законі Мойсея, і в Пророків, і в Псалмах». Тоді відкрив їхній розум, щоби розуміли Писання.
І Він сказав їм: «Так написано: Христос мав постраждати та воскреснути з мертвих на третій день, і що мало проповідуватися в Ім’я Його покаяння для прощення гріхів між усіма народами, почавши з Єрусалима. Ви ж є свідками цього».

Слово Господнє

Переглядів 2 017
Додати коментар

Послання Богородиці, 9 жовтня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Знаєте, що хочу провадити вас на дорозі святості, однак не хочу змушувати вас бути святими насильно. Я хочу, щоб кожен із вас своїми маленькими зреченнями допоміг собі й Мені, щоб вас могла вести, щоб день у день ви були ближче до святості. Тому, дорогі діти, не хочу змушувати вас виконувати послання, але цей тривалий час, що Я з вами, є знаком, що вас безмежно люблю й бажаю, щоби кожен зокрема був святим. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”..

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)