Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ІІ неділю Великого Посту, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на ІІ неділю Великого Посту, рік В (РКЦ)

  • 17 березня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
ІІ Неділя Великого Посту, рік В

Перше Читання
Бут 15, 5-12. 17-18

Читання з Книги Буття

Бог вивів Аврама надвір і мовив: «Глянь же на небо і злічи зорі, коли можеш їх злічити!» І сказав до нього: «Таке буде твоє потомство». І повірив Аврам Господу, й Він зарахував йому те за праведність. Потім сказав Господь до нього: «Я – Господь, що вивів тебе з Уру Халдейського, щоб дати тобі оцю землю в посідання».
Він же відповів: «Владико Господи, по чому я знатиму, що я її посяду?» Тоді сказав Господь до нього: «Візьми Мені трилітню ялівку, і трилітню козу, і трилітнього козла, і горлицю та голубеня».Появив він Йому все те, порозтинав надвоє і поклав кожну половину напроти другої, а птиць не розтяв. Злетілись хижі птахи на ті трупи, але Аврам прогнав їх. Коли ж заходило вже сонце, глибокий сон опав на Аврама, жах і велика темрява налягли на нього. Тим часом зайшло сонце і стало дуже темно; аж ось димуюче вогнище і світоч полум’яний пройшли між розтятими частинами. Того дня уклав Господь союз з Аврамом, кажучи: «Твоєму потомству Я даю цю землю від ріки Єгипетської до Великої ріки, ріки Євфрату».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 27(26), 1. 7-8аб. 8в-9абв. 13-14 (П.: 1а)

Бог – моє світло і моє спасіння
або: Господь – моє світло і моє спасіння

Господь – моє світло і моє спасіння: *
Кого мені боятись?
Господь – мого життя твердиня *
Кого маю жахатись?

Почуй, о Господи, мій голос, коли я буду взивати, *
помилуйся  мене і відізвись до мене.
В Твобі сказало моє серце: *
«Шукайте Мого обличчя!»

Тож я, Господи, шукатиму Твого обличчя! *
Не відверни від мене свого обличчя,
не відвертайся від слуги свого у гніві. *
Будь моїм помічником, не покидай мене, мій Боже!

Я ж маю надію побачити блага Господні *
у живих країні.
З нетерпінням чекай на Господа, будь мужнім, *
нехай зміцняється Твоє серце – Господа очікуй!

Друге читання
Флп 3, 17 — 4, 1 (Довше)

Читання з Послання святого Павла Апостола до филип’ян

Будьте моїми послідовниками, брати, і приглядайтеся до тих, які поводяться згідно з нашим взірцем. Адже багато хто, – про них я часто говорив вам, а нині з плачем кажу, – поводяться, як вороги Христового хреста. Їхній кінець – загибель, їхній бог – черево, і сором – їхня слава; вони про земне думають.
Адже наше громадянство – на небесах, звідки й очікуємо Спасителя, Господа Ісуса Христа, котрий силою, якою Він може все підкорити собі, перемінить тіло нашого приниження так, щоб воно було подібне до тіла Його слави. Тому, мої любі й милі брати, ви – моя радість і вінець, – стійте так у Господі, улюблені!

Слово Боже 

Флп 3, 20 — 4, 1 (Коротше)

Читання з Послання святого Павла Апостола до филип’ян

Брати! Наше громадянство – на небесах, звідки й очікуємо Спасителя, Господа Ісуса Христа, котрий силою, якою Він може все підкорити собі, перемінить тіло нашого приниження так, щоб воно було подібне до тіла Його слави. Тому, мої любі й милі брати, ви – моя радість і вінець, – стійте так у Господі, улюблені!

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 17, 5

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Із світляної хмари батьківський голос почувся:
«Це Син Мій улюблений, Його слухайте!»

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Євангеліє
Лк 9, 28б-36

+ Слова Євангелія від святого Луки

Того часу Ісус узяв Петра, Йоана і Якова та піднявся на гору помолитися. І сталося, що, коли Він молився, вигляд Його обличчя став іншим, а Його одяг став білим та блискучим. І ось, два мужі розмовляли з Ним: були то Мойсей та Ілля, котрі, з’явившися у славі, говорили про вихід Його, який мав довершитися в Єрусалимі. Петро й інші були зморені сном, а прокинувшись, побачили Його славу та обох мужів, які стояли з Ним.
І сталося,  коли  відходили ті від Нього, Петро сказав Ісусові: «Наставнику, добре нам тут бути! Зробимо три намети: один Тобі, один Мойсеєві та один Іллі». Він не знав, що говорить. Коли він ще говорив, з’явилася хмара й отінила їх; вони ж злякалися, як ввійшли в хмару. І почувся голос із хмари, який промовляв: «Це Син Мій вибраний – Його слухайте!» Коли залунав цей голос, Ісус залишився сам. А вони мовчали й нікому в ті дні нічого не розповідали про те, що побачили.

Слово Господнє

Переглядів 2 126
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 27 вересня 1984р.
"Дорогі діти! Ви допомогли Мені своїми молитвами, аби здійснилися Мої плани. Моліться й надалі, щоби повністю здійснилися плани. Я прошу сім’ї з парафії молитися в сім’ях вервицю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)