Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю І тижня Великого посту (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю І тижня Великого посту (РКЦ)

  • 15 березня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
П’ятниця І тижня Великого посту

Перше читання
Єз 18, 21-28

Читання з Книги пророка Єзекиїла

Так говорить Господь Бог: "Коли ж злий відвернеться від усіх своїх гріхів, яких накоїв, і буде пильнувати всі Мої установи, чинити за законом та справедливістю, – він буде жити, не вмре. Усі переступи, що їх учинив, не будуть згадуватись йому більше; за свою справедливість, що чинив, він буде жити. Хіба ж Я бажаю смерті грішника, – слово Господа Бога, – а не те, щоб він відвернувся від своїх доріг та й жив? Коли ж праведник відвернеться від своєї справедливості, творитиме кривду і коїтиме всі ті гидоти, що коїть грішник, – то чи йому жити? Ні, не пригадається йому більше вся його справедливість, що чинив. За віроломство своє, яким провинився, і за гріх свій, яким згрішив, – за них, він мусить умерти. Ви кажете: "Несправедлива путь Господня!” Слухайте, доме Ізраїля! Чи ж то Моя путь несправедлива? Чи ж то не ваші путі несправедливі? Таж коли праведник відступає від своєї справедливості й чинить кривду, і за те вмирає, то він умирає за кривду, що чинив. Коли ж грішник відвертається від гріхів, які коїв, і чинить суд і правду, він достойний жити. Він роздумався і відвернувсь від усіх своїх переступів, які накоїв; він певно буде жити, він не вмре”.
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 130(129), 1-2. 3-4. 5-6. 7-8 (П.: пор. 3)

Як гріх згадаєш, хто встоїться, Боже?
або: Якщо, Господи, будеш зважати на беззаконня, то хто, Господи, встоїться.

З глибини я кличу, Господи, до Тебе. *
О Господи, почуй мій голос!
Хай Твої вуха будуть уважні *
до голосу благання мого!

Якщо, Господи, будеш зважати на беззаконня, *
то хто, Господи, встоїться?
Адже прощення є в Тебе, *
щоб мали страх перед Тобою.

Я чекав Господа, моя душа ждала, – *
я чекав на Його слово.
Моя душа на Господа чекає *
більше, ніж вартовий на ранок.

Більше, ніж вартовий на ранок, *
нехай на Господа надіється Ізраїль,
адже в Господа – милосердя, †
і багате викуплення – в Нього. *
Він викупить Ізраїля від всякого його беззаконня.

Спів перед Євангелієм
Пор. Єз 33, 11

Слава Тобі, Христе, Царю вячної слави

Повідкидайте геть від себе переступи ваші,
нове серце і новий дух зготуйте для себе.

Слава Тобі, Христе, Царю вячної слави

Євангеліє
Мт 5, 20-26

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус сказав до своїх учнів: "Кажу вам, що коли ваша праведність не перевищить праведності книжників і фарисеїв, то не ввійдете до Царства Небесного. Ви чули, що було сказано прадавнім: "Не вбиватимеш, а коли хто вб’є, той підлягає суду”. А Я кажу вам, що кожний, хто гнівається на брата свого, підпадає під суд. Якщо хто скаже на свого брата: "нікчемо”, – той підлягає верховному суду. А хто скаже: "дурню”, – той підпадає під вогняну геєну. Отже, якщо принесеш свій дар до жертовника і там пригадаєш, що твій брат має щось проти тебе, залиши там свій дар перед жертовником, піди спершу помирися зі своїм братом, а тоді вже приходь і принось свій дар. Шукай згоди  зі своїм противником швидко, доки ти з ним на дорозі, щоби противник не видав тебе судді, а суддя не видав тебе слузі, й не кинули тебе до в’язниці. Воістину кажу тобі: не вийдеш звідти, доки не віддаси останнього кодранта”.

Слово Господнє

Переглядів 1 626
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, хто б вам міг краще за мене говорити про любов і біль мого Сина. Я жила з Ним, терпіла з Ним. Проживаючи земне життя, я відчувала біль, тому що була матір’ю. Мій Син любив думки й діла Небесного Отця, істинного Бога. І, як мені говорив, прийшов, щоб вас відкупити. Я свій біль ховала любов’ю, але ви, діти мої, маєте багато питань. Не розумієте болю. Не розумієте, що через Божу любов маєте прийняти біль і зносити його. Його досвідчить кожна людська істота меншою чи більшою мірою. Але з миром в душі і в стані ласки існує надія. Це є мій Син, Бог, народжений від Бога. Його слова є зерном вічного життя. Посіяне в добрих душах, приносить багато плодів. Мій Син зносив біль, тому що взяв на Себе ваші гріхи. Тому ви, діти мої, апостоли моєї любові, ви, які терпите, знайте, що ваші болі стануть світлом і славою. Діти мої, допоки зносите біль, допоки терпите, небо входить у вас і ви всім навколо себе даєте трохи неба та багато надії. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)