Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю VII звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю VII звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 01 березня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
П’ятниця VII звичайного тижня, рік І

Перше читання
Сир 6, 5-17

Читання з Книги Сираха

Уста солодкі помножують прихильників, і язик добромовний побільшує ввічливі привітання. Ті, хто живе з тобою в мирі, хай будуть численні, порадник же твій – один на тисячу.
Бажавши мати приятеля, спершу його випробуй – не квапся звірятись на нього; бо буває і друг своєкорисний: він не лишиться при тобі в день горя твого.
Буває і приятель, що стає противником і відкриває вашу сварку тобі на сором. Буває ще й друг, що з тобою учтує, та не лишиться з тобою в день горя твого: у гараздах твоїх він, ніби другий ти, ще й на челядь твою покрикує, а підупадеш, то й обернеться він проти тебе й твого уникатиме обличчя.
Від ворогів своїх відступись, а й друзів твоїх бережись!
Вірний приятель – міцний захист: хто знайшов його, той знайшов скарб. Вірному другові немає ціни, і немає ваги, щоб вартість його зважити.
Приятель вірний – це ліки життя, і його знайдуть ті, які Господа страхаються.
Хто Господа страхається – зміцнює свою дружбу: який він сам, таким і друг його буде.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 119(118), 12 і 16. 18 і 27. 34-35 (П.: пор. 35а)

Веди нас, Боже, своїми стежками
або: Веди мене, Господи, стежкою Твоїх заповідей.

Ти, Господи, благословенний, *
своїх настанов навчи мене, Боже.
Я знаходжу задоволення в Твоїх настановах, *
не забуваю Твого слова. ℟.

Відкрий мої очі, *
аби я побачив Твої дивовижні речі з Твого закону.
Дай мені зрозуміти Твоїх постанов дорогу, – *

я буду вникати у Твої діла дивовижні. ℟.
Пошли мені розум, і Твій закон виконувати буду, – *
я зберігатиму його всім своїм серцем.
Провадь мене по заповідей своїх стежині, *
бо вона мені дуже до вподоби.

Спів перед Євангелієм
Пор. Йн 17, 17б. а

Алілуя, алілуя, алілуя.

Твоє слово, Господи – то істина.
Освяти нас істиною своєю!

Євангеліє
Мк 10, 1-12

+ Слова Євангелія від святого Марка

Того часу Ісус приходить на територію Юдеї, що на другому боці Йордану. Зби­рається знову до Нього натовп, і Він, за звичаєм, знову їх навчав.
Підійшли фарисеї та, випро­бовуючи Його, запитували Його, чи можна чоловікові відіслати від себе дружину.
Він же у відповідь сказав їм: «Що вам повелів Мойсей?»
А вони промовили: «Мойсей дозволив написати розвідного листа і відіслати».
Ісус же сказав їм: «Із-за скам’янілості вашого серця він написав вам цю заповідь. Але від початку творіння чоловіком і жінкою Бог створив їх. Ось тому залишить людина свого батька й матір і приліпиться до своєї жінки, і будуть двоє одним тілом, так що вони вже не двоє, а одне тіло. Отже, що Бог поєднав, те людина хай не розлучає!»
Вдома учні знову розпитували Його про це. І Він каже їм: «Якщо хто відішле від себе свою дружину та одру­житься з іншою, той чинить проти неї перелюб; і якщо вона відішле від себе свого чоловіка і вийде заміж за іншо­го, то й вона чинить перелюб».

Cлово Господнє

Переглядів 1 537
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти! Звертаюся до вас, як ваша Мати, Мати праведних, Мати, тих які люблять і терплять, Мати святих. Діти мої, і ви можете бути святими, це залежить від вас. Святими є ті, які безмірно люблять Небесного Отця, ті, які люблять Його понад усе. Тому, діти мої, старайтесь завжди бути кращими. Коли стараєтесь бути добрими, можете бути святими, хоч так і не думаєте про себе. Якщо думаєте, що ви добрі, ви не є покірними, і гордість вас віддаляє від святості. У цьому немирному світі, сповненому загроз, ваші руки, апостоли моєї любові, мали би бути простягнені в молитві та милосерді. А мені, діти мої, даруйте розарій, рози, які я настільки люблю. Мої рози – це ваші молитви, сказані серцем, а не лише відрецитовані устами. Мої рози – це ваші діла молитви, віри і любові. Мій Син, коли був малим, говорив мені, що моїх дітей буде багато і що будуть приносити мені багато роз. Я Його не розуміла, а зараз знаю, що ви є тими дітьми, які мені приносите рози, коли любите мого Сина понад усе, коли молитеся серцем, коли допомагаєте найбіднішим. Це є мої рози. Це є віра, яка чинить так, що все в житті робиться з любов’ю; не знається за гордість; є завжди готовність простити, ніколи не осуджувати, завжди старатися зрозуміти свого брата. Тому, апостоли моєї любові, моліться за тих, які не вміють любити, які не люблять вас, які вам учинили зло, які не пізнали любові мого Сина. Діти мої, цього від вас прошу, тому запам’ятайте: молитися – означає любити і прощати. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)