Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок VI звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок VI звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 18 лютого 2019, 12:40

Римо-католицький календар
Понеділок VI звичайного тижня, рік І

Перше читання
Бут 4, 1-15. 25

Читання з Книги Буття

Адам спізнав Єву, свою жінку: вона зачала й породила Каїна та й сказала: «Я придбала чоловіка від Господа». Потім вродила також брата його Авеля. Авель був пастухом овець, а Каїн порав землю.
І сталося по якихось днях Каїн приніс Господу жертву з плодів землі. Та й Авель приніс жертву – з первістків свого дрібного скоту та з їхнього туку. І споглянув Господь на Авеля і на його жертву, на Каїна ж і на його жертву не споглянув. І розгнівався Каїн дуже і обличчя його запалося.
І сказав Господь до Каїна: «Чого ти розгнівався? Чому твоє обличчя запалося? Коли чиниш добре, будь погідний, а коли ні – гріх на порозі на тебе чатує: до тебе його пожадання, але ти мусиш над ним панувати».
І сказав Каїн до Авеля, свого брата: «Вийдемо назовні». І коли вони були в полі, Каїн напав на Авеля, свого брата, й убив його.
Тоді Господь сказав до Каїна: «Де Авель, брат твій?» Той відповів: «Не знаю. Хіба я сторож брата мого?»
А Господь промовив: «Що ти вчинив? Ось голос крові брата твого кличе до Мене з землі. Тепер же проклятий ти від землі, що відкрила свої уста, щоб прийняти кров брата твого з твоєї руки. Коли оброблятимеш землю, вона вже більше не дасть тобі свого врожаю. Втікачем і волоцюгою будеш на землі».
І сказав Каїн до Господа: «Кара моя занадто велика, щоб її винести! Проганяєш оце мене сьогодні з лиця землі, й від лиця Твого мушу ховатись і втікачем та волоцюгою маю бути на землі; і кожен, хто мене зустріне, вб’є мене».
Тоді Господь сказав до нього: «Не бути цьому! Якщо хтось уб’є Каїна, то зазнає помсти всемеро». Та й поклав Господь на Каїні знак, щоб не вбивав його той, хто зустріне його.
Тоді Адам знову спізнав свою жінку, й вона породила сина, і назвала його Сет, бо, мовляв, Бог дав мені другого нащадка замість Авеля, що його вбив Каїн.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 50 (49), 1 і 8. 16бв-17. 20-21(П.: пор. 14а)

Жертву прослави принесіте Богу
або: Принеси Богу жертву слави.

Бог богів – Господь – промовив *
і закликав землю від сходу сонця і до його заходу.
«Я не буду звинувачувати тебе за твої жертви, *
оскільки твої всепалення постійно переді Мною.

Чому ти розповідаєш про Мої постанови, *
чому згадуєш Мій завіт своїми устами?
Ти ж зненавидів повчання *
і повністю Мої слова відкинув.

Сидячи, ти наговорював на свого брата, –
ти обмовляв сина матері своєї. *
Ти таке робив, а Я мовчав. †
І ти вважав, що Я подібний до тебе. *
Я ж докорю тобі й виставлю твої гріхи †
перед твоїми очима».

Спів перед Євангелієм
Євр 4, 12

Алілуя, алілуя, алілуя.

Я є дорога, і правда, і життя!
Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мк 8, 11-13

† Читання святого Євангелія від Марка.

Того часу вийшли фарисеї і почали спе­ре­чатися з Ісусом, вимагаючи від Нього знамення з неба, випробовуючи Його. Зітхнувши своїм духом, Він ка­же: «Чому оцей рід знамення шукає? Воістину кажу вам, що не буде дано цьому родові знамення!» Залишивши їх, Він сів знову човен і вирушив на другий бік.

Слово Господнє

Переглядів 1 909
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2013., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Всевишній дає Мені благодать бути з вами й вести вас до навернення. Кожного дня Я сію й закликаю вас до навернення, щоб ви були молитвою, миром, любов’ю, зерном, яке, вмираючи, приносить стократний плід. Дорогі діти, не хочу, щоб ви каялися за все те, що могли, а не хотіли. Тому, дітоньки, скажіть знову з натхненням: «Хочу бути знаменням для інших». Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)